Jump to content

βακτηρια...


popi.v

Recommended Posts

καλησπερα!! ;) για το ενυδρειο μου εχω αγορασει το sera bio nitrivec... και διαβασα οτι πρεπει να το βαζω καθε βδομαδα. Η ωρα εφτασε και εχω την απορια αν πρεπει να το ριξω απευθειας μεσα στο νερο που εχω τα ψαρια... ειναι λιγο κουτη η ερωτηση μου...αλλα ειμαι αρχαρια :D

Link to comment
Share on other sites

Κατευθείαν. ;)

Για αρχή βάλε τη δοσολογία που αναγράφει πάνω(ανάλογα με τα λίτρα σου), αφού το ανακινήσεις πρώτα καλά.

Μετά το άνοιγμα στο ψυγείο!

Link to comment
Share on other sites

προσπαθισε να βρης μπολι.βαλε αγγελια εδω θα σε βοηθισουν πολλοι απο την περιοχη σου κοντα.θα ξεμπερδεψεις γληγορα. τωρα το στρωνεις το ενυδρειο σου ετσι? αυτο καταλαβα εγω ετσι?εαν ναι βαλε αγγελια τωρα μαλιστα.ο τροπος που ακολουθεις ειναι σωστος βεβαια αλλα αργη ενω με το μπολι εισαι ετοιμη.

εαν καταλαβα κατι λαθος συγνωμη ετσι?αυτα.

λεει η sera . Ένα ειδικό μίγμα διαφορετικών υψηλής ποιότητας βακτηρίων καθαρισμού για το νερό του ενυδρείου. Το sera bio nitrivec εμποδίζει την σύγκέντρωση της αμμωνίας και των Νιτρωδών. Όταν χρησιμοποιείτε sera bio nitrivec σε νέο ενυδρείο, μπορείτε να τοποθετήσετε ψάρια εντός μόλις 24 ωρών

ισχυει οντως αυτο?

http://www.sera.de/gr/produkte/suesswasser...o-nitrivec.html

στρωνει το ενυδρειο με τα συγκεκριμενα προιοντα?

χωρις να ριχνετε τροφη μεσα?? σε ποσες μερες??

μαλλον το ενυδρειο στρωνει σε 1 μηνα περιπου οσο κανει και απο μονο του δηλαδη...

εσεις τι λετε?

Έγινε επεξεργασία - gemen
Link to comment
Share on other sites

εαν εχεις αγορασει καποια υγρα τεστ θα ηθελα να δω τη λενε οι μετρισεις του νερου σου.εαν δεν εχεις θα πρεπει να εφοδιαστης το συντομοτερο η να ζητησεις να στο μετρισουν σε μαγαζη,η φιλοι απο εδω μεσα.

μετρισε

1: NH3/NH4 αμωνια δηλαδη

2: NO2

3: NO3

το 1 και το δυο πρεπει να ειναι μηδεν.το τριτο παιζη εως 20 ειναι καλα.για ενημερωσε τι γινετε στο νερο σου.

Link to comment
Share on other sites

δες τα χρωματα απο αριστερα προς δεξια.ειναι η αμωνια με τεστ της εταιριας tetra.

πρεπει να γινη κιτρινο δηλαδη 0 αλλιως θα ειναι δυσκολη η ζωη των ψαριων εως να στρωσει το νερο σου.

post-16164-1285105715_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

βασικα νομιζα πως ειχε στρωσει! οταν πηρα το ενυδρειο το γεμισα με νερο και εβαλα αντιχλωριο και μετα απο μιση μερα εβαλα την απαιτουμενη δοση βακτηριων. Τα ψαρια τα εβαλα μετα απο τρεις μερες. Στο pet shop που πηγα μου ειπαν βαζω βακτηρια καθε 10 μερες. Τελικα εβαλα σημερα το πρωι.. Δεν ξερω αν εκανα καλα. Επισης εχω βαλει ενα pleco και μου ειπαν να του βαζω μερα παρα μερα μια ταμπλετα. Παρατηρησα σημερα οτι το colisa που εχω το ετρωγε.. και ειχε πρηστει!!! τι να κανω;; τις μετρησεις θα πηγαινα ν τις δω το Σαββατο

Link to comment
Share on other sites

δεν θελει στεναχωρια.το λαθος εχει γινει.προσεξε.

βαλε αγγελια για μπολι και εαν βρης ανθρωπο να σου κρατησει τα ψαρακια σου εως να συνελθη το νερο καλως.αλλιως η πηγαινα τα απο εκει που τα πηρες και πεστου κρατα τα και θα ερθω να τα παρω το συντομοτερο εξυπηρετιση να σου κανει δηλαδη αφου εχεις προβλημα και αυτος ειναι ο αρχικος ενοχος θεωριτικα γιατι δεν ξερουμε εαν σου ειπε κατι αλλο και δεν το συγκρατισες.

αλλιως μετρα συνεχεια με τεστ μην το αφηνης και ειδικα το 1 την αμωνια που σου εχω δειξη παραπανω εαν βρησκης αμωνια αλαγες νερουαλαζεις δηλαδη ποσοτιτα εως το μισο για να αναπληρωνετε το νερο και βαλε αγγελια μπολι για να κολισει το νερο σου γληγορα.τωρα κιολας.

ζητητε μπολι περιοχη ταδε επειγον εχω αμωνια σας παρακαλω οποιος μπορει.θα δει θα σε βοηθισουν αρκετοι,εγω ειμαι μακρια αλλιως!!!! τρεχα και βαλε αγγελια και αγορασε τεστ αμωνιας νιτρικα και νιτρωδη.

στο περιπου θα δωσεις κανα 30-35 ευρω? δεν ξερω και τις τιμες εκει.η ζητησε αυτος που θα σου δωσει μπολι να σε βοηθισει στις αρχικες σου μετρισεις εως να αγορασεις εσυ.και μετα του δινεις το μπουκαλακι.

αυτα καλη επιτιχια και βιασου μην χασεις τα ψαρακια σου και σε χασουμε και απο το χομπι μετα.

θα ρωτας απο δω και περα τι πρεπει να κανεις και μετα θα πρατεις αναλογα με αυτα που θα συγκρινης θα δεις μετα απο λιγο καιρο θα εισαι εξπερ.και θα λες τι χαζομαρα εκανα στης αρχες.μονο μην απογοιτευεσαι.

ΒΑΛΕ ΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΛΙ ΤΩΡΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...