Jump to content

Για Μονομάχο-Πεθαίνει!


Μαρίζα

Recommended Posts

Γιατι?????????????????????Το ιστορικό έχει ως εξης: Ήταν σε μια μικρή γυάλα πολύ καιρό και χωρίς πρόβλημα. Του αγοράζω μεγαλύτερη (16 περίπου Lt) και βάζω και το φιλτρακι. Αυτό έγινε την Τετάρτη 23. Χθές Πέμπτη έβγαλε όλη την μέρα ακίνητος σε μια γωνία με λίγες φυσαλίδες και χωρίς να φαει τίποτα. Και σήμερα πριν από λίγο κατέβηκε κάτω, κάθεται ψιλοστραβα και αναπνέει με δυσκολία.Φυσικά έβγαλα το φίλτρο αμέσως, έπλυνα το χαλίκι και έβαλα καινούριο νερό χωρίς αντιχλώριο και περιμένω να δω αν θα ανακάμψει. Δεν θα το αντέξω να του έχω δημιουργήσει εγώ προβλημα απο εκει που πήγα να τον κάνω καλύτερα! Τι γινεται???????????????????????? Α! και το φίλτρο και μια βλακεία πλαστικό φυτό που ήταν μέσα, ήταν πολύ γλιτσερά όταν τα έβγαλα για να του αλλάξω το νερό!

Link to comment
Share on other sites

τα χρωματα του πως ειναι?

Link to comment
Share on other sites

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=907 πηγαινε σε αυτο κοιτα καλα το ψαρι σου και διεγνωσε την ασθενεια
Link to comment
Share on other sites

περιμενε να παρεις και αλλες αποψεις απο εμπειροτερους.ισως σου προτεινουν και κανενα φαρμακο για θεραπεια μηπως μπορεσεις και το σωσεις.

Link to comment
Share on other sites

ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ!

Κατ΄αρχήν έβαλες νερό χωρίς αντιχλώριο?..!!!! Προς θεού! Ψάρι είναι, όχι σκύλος...!

Πιστεύω ότι κάτι δεν έκανες καλά με το νερό και το στήσιμο του ενυδρείου...

Βάλε τον κάπου αλλού προσεκτικά (προσοχή στη θερμοκρασία και με αντιχλώριο στο νέο νερό), άδειασε το ενυδρείο, πλύνε το καλά και βάλε καινούριο νερό με αντιχλώριο, προσέχοντας πολύ τη θερμοκρασία να είναι στο 26-27. Αν έχεις ενυδρειακό αλάτι, διέλυσε πρώτα καλά στο νερό 2 κουταλάκια του γλυκού και βάλε το και αυτό μαζί με το αντιχλώριο.

Βράσε το χαλίκι για 10 λεπτά και μετά βάλε το μεσα. Και πες μας τι χαλίκι είναι...

Βάλε το φίλτρο να δουλεύει στο πιο χαμηλό του και μην βάλεις τίποτα άλλο διακοσμητικό μέσα (πλαστικά φυτά, πέτρες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο).

Μετά βάλε το ψάρι μέσα προσεκτικά.

Μην ταίσεις σήμερα.

Αν έχεις και υγρό με βακτηρίδια, βάλε όση αναλογία λέει στο νερό σου.

Πες μας αποτελέσματα...

Link to comment
Share on other sites

Σε ρωτησα και χθες αν το φιλτρο εχει στρωμενα υλικα ή οχι. Αν ηταν καινουργια τα υλικα που εβαλες μεσα τοτε το ψαρακι σου, κι απ οτι λες ειδες και γλυτσα στα αντικειμενα που υπηρχαν μεσα, τα χει παιξει γιατι εχει ανεβασει το ενυδρειο σου αμωνια. Εχεις τεστ να κανεις μετρησεις;

Και κακος του εκανες αλλαγη νερου χωρις αντιχλωριο βαλτου αμεσως αντιχλωριο.

Πριν να του αλλαξεις σπιτι πως ηταν;

Του χεις βαλει μηπως καμια αεραντλια αν μπορεις βαλτου

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άλλο είναι GIN δεν νομίζω να είναι αμμωνία σε 10 λίτρα φρέσκο νερό με 1 Μονομάχο. Μην ξεχνάς ότι κάποιοι άλλοι (ονόματα δεν λέμε) τους κρατάνε σε γυάλες χωρίς φίλτρα και αλλάζουν το νερό κάθε 3-4 μέρες. Εκτός και αν έπεσε μέσα 1,5 κιλό φαί...

Μάλλον υποπτεύομαι άλλες παράμετρους του νερού ή θερμοκρασία. Ή ακόμα και συνδιασμός γεγονότων.

Μαρίζα, το φιλτράκι δουλεύει χαμηλά ή αναταράζει το νερό του σκοτωμού? Οι Μονομάχοι θέλουν πολύ χαμηλή ροή.

Μήπως έρριξες τίποτα άλλο μέσα στο ενυδρείο?

Μήπως το έπλυνες με τίποτα καθαριστικά?

Σκέψου τι έκανες αυτές τις ημέρες για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ok εβαλα αντιχλώριο, 2 σταγονες, θερμοκρασία νερού σωστή και θα πάρω από φίλο αλάτι και βακτηρίδια. Το φίλτρο δεν θέλω να το βάλω ακόμα. Το χαλίκι είναι μάλλον το κλασικό που έχουνε στα ενυδρεία τους τα μαγαζιά. Ήταν μέσα στη γυάλα όταν την πήρα. Το έπλυνα καλά πάντως πριν τον βάλω μέσα. Μια μικρη αεραντλία θα βρω.Θα ενημερώσω πως πήγε. Θενκς

Link to comment
Share on other sites

Το φιλτράκι δούλευε πόλυ πολύ χαμηλά. και υπήρχε κινητικότητα σε ένα μόνο μέρος της επιφάνειας του νερού (έβλεπα την τροφή που έκανε τον ίδιο κύκλο). Οτι έπλυνα(γυάλα, χαλίκι και το πλαστικο φυτο, το έπλυνα μόνο με νερό της βρύσης). Ουτε πολύ φαι του έριξα. Αλλωστε δεν έφαγε τίποτα. Ηταν όλη μέρα κολλημένος σε μια γωνία ψηλά ακίνητος.Αχ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δύο σταγόνες αντιχλώριο για 10 και λίτρα νερό?

Κάτι δεν κάνεις καλά Μαρίζα...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω γεμίσει τη γυάλα με νερό κανονικά γιατί ανεβαίνει στην επιφάνεια παίρνει αέρα και ξανακατεβαίνει. (για να μην τον κουράζω κιόλας!) όπως τα υπολόγισα, τώρα έπρεπε να του βάλω 2 σταγόνες, γι' αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ποιο αντιχλώριο έχεις? Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αρκούν 2 σταγόνες...

Link to comment
Share on other sites

Απ την στιγμη που λεει πως αναπνεει ξαφνικα με δυσκολια και τα αντικειμενα εχουν πιασει γλιτσα δυστυχως ειναι αμωνια.

Οταν λε πως δεν του εχεις γεμισει την γυαλα κανονικα τι εννοεις μεχρι που εχει νερο.

Μην τον κουραζεις τον κανεις χειροτερα απ οτι ειναι.

Και θα ηθελα να μου πεις πως ηταν η συμπεριφορα του πριν την αλλαγη. Η ουρα του ηταν ανοιχτη ή κολλημενη, η κοιλια του ηταν αδυνατη ενω ετρωγε κανονικα, μηπως ειχε πριστει;

Τωρα πως παει και αν θες πες μας τι κινησεις εχεις κανει μεχρι στιγμης και την φαρμακα και αντιχλωριο εχεις βαλει

Συγνωμη που σε κουραζω αλλα προσπαθω να καταλαβω τι εχεις γινει και τι θα μπορουσε να γινει για να ανακαμψει ο μικρος σου .

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς σήμερα το πρωί πέθανε.Ευχαριστώ πάντως για την καθοδήγηση.Ελπίζω όταν ξεπεράσω το σοκ του "είμαι δολοφόνος" και πάρω ξανά μονομάχο να τα πάω καλύτερα! τα λέμε....

Link to comment
Share on other sites

;)B):thumbup:

Λυπήθηκα πολύ, Μαρίζα, ειλικρινά...

Πάντως, αν θέλεις, άκουσε τη συσωρευμένη γνώση τόσων και τόσων παλιών χομπιστών που λέει ότι πριν ξεκινήσεις το οτιδήποτε γύρω από ενυδρεία και ψάρια, διάβασε πρώτα πολύ... ρώτα... μάθε καλά οτιδήποτε αφορά το αντικείμενο... και αφού καταρτιστείς καλά σε θεωρητικό επίπεδο, προχώρα με αργά βήματα στη πράξη και πάντα με πολύ υπομονή... Και για το καλό των ζωντανών οργανισμών που θα φιλοξενήσεις, αλλά και για το καλό το δικό σου. Μια επιτυχημένη προσπάθεια δεν θα σε απογοητεύσει, αντίθετα θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Τα σωστά βήματα για κάποιον νέο στο χόμπι είναι πρώτα η πολύπλευρη αναζήτηση όλων των πληροφοριών σχετικά με τα ψάρια που θέλει να φιλοξενήσει, μετά η σωστή υποδομή εξοπλισμού και συνθηκών και στη συνέχεια η συνεχής παρακολούθηση και φροντίδα του τανκ και των οργανισμών που ζουν σε αυτό.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στη επόμενη προσπάθεια που θα κάνεις και να θυμάσαι ότι θάμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και 'μεις με τα όσα ξέρουμε από την δική μας εμπειρία...

Link to comment
Share on other sites

λυπαμαι και εγω Μαριζα για το ψαρακι σου .πριν παρεις αλλο ρωτησε πρωτα για να μαθεις τι πρεπει να κανεις.και μετα αγορασε. ;) λυπαμαι πολυ.

Link to comment
Share on other sites

;)

Κριμα για το μωρακι σου αλλα δυστυχως ολα μεσ τη ζωη ειναι B)

Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να θεωρεις τον εαυτο σου "δολοφονο" εξαλλου εσυ προσπαθησες να κανεις το καλυτερο γι αυτον απλως την επομενη φορα ρωτα πριν να παρεις καινουργιο μωρο εμεις εδω ειμαστε για να βοηθησουμε οσο μπορουμε και πιστευω πως ολα θα πανε καλα.

Ελπιζω να τα ξαναπουμε και να ξεπερασεις το σοκ

ΦΙλικα Τζινια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...