Jump to content

CO2 SYSTEM


george_m

Recommended Posts

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του aquazone για την φοβερή ενημέρωση σε μας τους αρχάριους.Η βοήθεια που μας δίνετε στα πρώτα μας βήματα στο hobby είναι άξια συγχαρητηρίων!!Και τώρα στο θέμα μας.

Μετά από μελέτη στο site όσον αφορά την παροχή CO2 σε ενυδρείο θα ήθελα να μάθω εκτός από την αγορά μπουκάλας CO2 απο τα καταστήματα που αναφέρονται,

ποια άλλα υλικά χρειάζονται για να μπει το σύστημα σε λειτουργία.Π.χ χρειάζονται μανόμετρα, μπορώ να τα προμηθευτώ απο κάποιο κατάστημα τοπικό ή πρέπει να τα παραγγείλω απο εξωτερικό?

Link to comment
Share on other sites

Και βεββαια μπορεις να τα αναζητησεις εδω (ελλαδα) μπορεις να τα αναζητησεις σε μαγαζια που πουλανε ιατρικα ειδη ή οξυγονο τονισε τους οτι ειναι για c02 μην σου δωσουν οτι να ναι , ειναι παρεμφερες με του αζωτου ;)

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ pan.Εκτός όμως από μπουκάλα CO2 και μανόμετρο χρειάζομαι κάτι άλλο?Κάτι διάβασα για βελανοειδή.Θα ήθελα μια πιο αναλυτική ενημέρωση αν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΛΕΙΩΣ απαραίτητα είναι η μπουκάλα, ο ρυθμιστής πίεσης που εχει απάνω του τα μανόμετρα και η βελονοειδής βαλβίδα για να ρυθμίζεις με ακρίβεια την παροχή του αερίου.

Τώρα για το που θα τα πάρεις, όπου σε συμφέρει περισσότερο.

Εγώ πάντως πριν 5-6 μήνες πήρα μπουκάλα από την ΠΡΟΝΟΙΑ και τα υπόλοιπα από aquaristic.net.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από την μπουκάλα χρειάζεσαι...

1) Διπλό μανόμετρο ρυθμιζόμενο(Πίεση Μπουκάλας, Πίεση Εξόδου)

2) Βελονοειδή Βαλβόδα για να ρυθμίζεις την ροή (φυσαλίδες/sec)

3) Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα Έαν διαθέτεις pH Controller και θέλεις να έχεις πάντα το ίδιο pH στο Ενυδρείο σου χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις.

Τα 2 πρώτα θα τα δείς στην παρακάτω φωτογραφία

ενώ μία πολύ όμορφη περιγραφή συστήματος με Controller θα δείς στο site του istellas καθώς και στην κατηγορία των άρθρων του Aquazone

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ JDP αλλά και τους υπόλοιπους.Τώρα εγώ ph controller δεν έχω και δεν ξέρω και το κόστος μαζί με την ηλεκτροβάνα ποιο θα είναι.Αν ξεκινήσω χωρίς αυτά θα έχω κάποιο πρόβλημα?Σε ένα κατάστημα που είχα ρωτήσει μου είχε πει κάπου στα 70euro για ph controller αν θυμάμε καλά.

Οπότε αγοράζω μπουκάλα από Πρόνοια,μανόμετρα απο ιατρικά είδη(αν υπάρχει κάποιο κατάστημα που έχει προμηθευτεί κάποιος το αναφέρετε) βελονοειδή βαλβίδα από Σπ. Πάτση (Ακριτίδης ΕΠΕ) ,αν κάνω λάθος με διορθώνετε και είμαι έτοιμος.Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Σπυρου μπατση πηγα εγω το μαγαζι δεν το θυμαμαι πως το λεμε.Συνενοηθηκα τελεια και πολυ συνεργασιμοι ηταν και αρκετα φθηνος ηταν σε σχεση με το aquaristic και σε σχεση με την βελονοειδη βαλβιδα της red sea που εχει 40Ε.Βελονοειδη βαλβιδα θα τους πεις και αν δεν καταλαβουν πες τους ρυθμιστη ακριβειας πες του για τι χρηση τον θες και θα καταλαβει ph controller μαλλον λαθος κανεις κατω απο 200Ε δεν εχω βρει.Δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα χωρις ph controller αλλα εχετε στο νου σου οτι καποια στιγμη θα το παρεις γιαττι θα σου λυσει ολα τα προβλημα του σκαμπανεβασματος του ph καθως και της υπερβολικης συγκεντρωσης co2 που μπορει να δηλητηριασει τα ψαρια σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...