Jump to content

Recommended Posts

χτες αγορασα το συγκεκριμενο χρυσοψαρο και στο καταστημα φαινοταν κανονικο το εβαλα στο ενυδριο(στρωμενο μια χαρα)και κολυμπαει υποτονικα και πεφτει στην μια πλευρα στο πατο το εβγαλα και το εβαλα μονο του σε ενα μικροτερο ενυδριο μονο του μηπως ειναι καμια μολυσματικη ασθενεια.βρηκα εδω κατι που πλησιαζει στην διαγνωση

"Το ψάρι αγωνίζεται να κολυμπήσει, μπορεί να επιπλέει με το κεφάλι κάτω ή να δυσκολεύεται να αναδυθεί ή να μην έχει ισορροπία. Μπορεί να παρουσιασθεί μετά το φαγητό.

Swim Bladder (Ασθένεια της νηκτικής κύστης)

Η ασθένεια νηκτικής κύστης (swimbladder) ειναι βακτηριδιακή ασθένεια και χρειάζεται θεραπεία με φάρμακο. Επί του παρόντος η μόνη εταιρεία που βγάζει φάρμακο γι' αυτό είναι η Interpet (http://www.buckingham-nurseries.co.uk/aquaticshop/

acatalog/Index_Interpet_42.html#a17011)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ασθένεια νηκτικής κύστης είναι θανατηφόρα, μεταδοτική και το φάρμακο επικίνδυνο για ανθρώπους (καρκινογόνο) - οπότε συνίσταται η χρήση με γάντια και στη συνέχεια καλό πλύσιμο χεριών."

η αληθεια ειναι οτι ταλαιπορηθικε κατα την μεταφορα παρεπιπτωντος στο ΠΡΟΣΟΧΗ θελει να πει οτι ειναι μεταδοτικη και θανατηφορα για τα ψαρακια η για τους ανθρωπους?

Link to comment
Share on other sites

Το προσοχή είναι μεταδοτική εστιάζεται στα ψαράκια .

Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάτι τέτοιο;

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...indpost&p=26839

Μπορεί να είναι σε αρχικό στάδιο .

Πως είναι σήμερα τα άλλα ψαράκια που ήταν μαζί του από το μαγαζί που το πήρες ;

Κάνε μας μια περιγραφή του ενυδρείου και εάν έχεις τεστ θα ήταν σημαντικό να μας έγραφες τα αποτελέσματα των μετρήσεων .

Η φωτογραφία του ψαριού είναι πολύτιμη .

;)

Link to comment
Share on other sites

την συμπεριφορα αυτην την ειχε αποκτησει κατα την διΑΡΚΕΙΑ ΤΗς ΜΕΤΑΦΟΡΑς νομιζοντας οτι ειναι στρεσαρισμενο το εριξα μεσα στο ενυδριο ελπιζοντασ να συνελθει αλλα χειροτερεψε φοβουμενος να μην παθουν τιποτα τα ειδη ψαρια του ενυδριου το απομονοσα σε ενα δοχειο για χρυσοψαρα οπου μεχρι τωρα ισα ισα που αναπνεει και ειναι μονιμα στον πατο.κριμα γιατι ειναι πανεμορφο.δηλαδη στο ΠΡΟΣΟΧΗ ειναι θανατηφορο και μεταδοτικο για τα ψαρακια?τα αλλα λες να μολυνθηκαν?

Link to comment
Share on other sites

...η αληθεια ειναι οτι ταλαιπορηθικε κατα την μεταφορα ...

34338[/snapback]

Μήπως οφείλεται μόνο σε αυτό, στην αλλαγή περιβάλλοντος και στην προσαρμογή που του έκανες στο νέο νερό?

Τα προβλήματα της νηκτικής κύστης, δεν είναι πάντα λόγω κάποιας ασθένειας, αλλά μερικές φορές από στρες ή ταλαιπωρία και μερικές φορές επανέρχονται (προσωπική εμπειρία από χρυσόψαρα παλιότερα).

Προτείνω να περιμένεις για να μην φάει την θεραπεία τσάμπα, ειδικά αν δεν έχει άλλο σύμπτωμα.

Μικρότερη στάθμη νερού, λίγο αλατάκι ενυδρειακό και ανέβασμα της θερμοκρασίας κατά 1-2 βαθμούς, βοηθάνε τα ψάρια που έχουν τέτοια προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω κι εγω με τον filoxenos γιατι τα μαγαζια συνηθιζουν να βαζουν αλατι (και οχι ενυδρειακο) νομιζοντας οτι ετσι τα προστατευουν απο ασθενειες.

Βαλε αλατακι εως 3 τοις χιλιοις στο ενυδρειο,αν και αν το μαγαζι χρησιμοποιουσε αλατι θα ειχε βαλει περισσοτερο.

Link to comment
Share on other sites

δυστηχως απεβιωσε το ψαρι αν και εκανα οτι υποτιθεται μπορουσα να κανω ισωσ επειδη ηταν μικρο δεν αντεξε και κατεληξε(οταν ειχε συμβει σε ενα αλλο ενος φιλου μου ηταν μεγαλυτερο και με συχνες αλλαγες νερου και βοηθηση ισσοροπημενης πλευσης με δυο καλαμακια χωρις να το ζουλαμε(ισα ισα να ακουμπαει) το ειχαμε σωσει(ενδεικτικο οτι εβγαζε μικρες φυσσαλιδες αερα στο υψος της κυστης που βοηθαει στην πλευση στην επιφανεια του δερματοσ και σιγα σιγα επλεε πιο σωστα και εντελει μεχρι σημερα ζει και βασιλευει αν βοηθησει καποιον αξιζει να το δοκιμασει οποτε διαδωστε το)αλλα αυτο δεν τα καταφερε ευχαριστω για τις συμβουλες και τον χρονο σας..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...