Jump to content

Αυτοκτονία Χρυσόψαρου


Recommended Posts

Το πρωί πήγα να ταϊσω το χρυσόψαρο μου και το βρήκα 2-3 μέτρα παρακάτω, το ενυδρείο το έχω με ανοιχτό καπάκι το καλοκαίρι λόγω ζέστης, και το νερό είναι αρκετά ψηλα - αλλά αυτό το ψάρι ποτέ δεν πήδαγε από το νερό... Ήταν μόνο του με 4 σαλιγκάρια σε 70λίτρο ενυδρείο... λέτε να φταίει η μοναξιά...?

;)

Έγινε επεξεργασία - Nikos
Link to comment
Share on other sites

Δες το θερμόμετρο μήπως ανέβηκε η θερμοκρασία , αν και τα χρυσόψαρα πηδάνε από έξω από το νερό όταν ανέβει η αμμωνία ή υπάρχει έλλειψη οξυγόνου .

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι τα ψάρια αυτοκτονούν... Κάτι το ενόχλησε, κάτι το τρόμαξε, κάτι πήγε να αποφύγει ή κάτι το στρέσσαρε πολύ και στην απόγνωσή του... πέταξε. Μπορεί και για να ξεμουδιάσει να το κάνει, αν νοιώθει μικρό τον χώρο...

Και ένα ψάρι που δεν έχει πηδήξει, δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνει ποτέ. Ειδικά τα χρυσόψαρα, οι Μονομάχοι, πολλές φορές τα SAE & CAE και αρκετά άλλα.

Γι αυτό κι εγώ στα ενυδρεία μου που τα έχω όλα ανοιχτά από πάνω το καλοκαίρι, το νερό έχει πάντα τουλάχιστον 7 πόντους περιθώριο από την κορυφή του τζαμιού.

Κρίμα πάντως για το ψαράκι. ;)

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμαι για την απωλλεια σου κριμα ;)

Οπως ειπε και ο Σταματης κατι δεν πηγε καλα με τις τιμες του ενυδρειου. Κανε τεστ και πες μας οπως και τι θερμοκρασια ειχε. Αεραντλια του ειχες βαλει;

Κι εγω τους εχω ανοιχτο το καπακι αλλα δοξα το Θεο μεχρι στιγμης δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα παρα μονο με τον βεττακο μου που οταν ηταν να τον ταϊσω πηδουσε προς το χερι μου αλλα μεσα στο ενυδρειο B)

Link to comment
Share on other sites

η θερμοκρασία εκείνο το βράδυ πρέπει να ήταν 25-26 βαθμοί, όλο το καλοκαίρι έφτασε και 31. Το ενυδρείο είναι σε μπαλκόνι.

Υπήρχε αεραντλία, και δούλευε φίλτρο 2215 - όπου την προηγούμενη μέρα είχα αντικαταστάσει τον άνθρακα,

Την προηγούμενη μέρα είχα κάνει αλλαγή μερού 40% - έκανα κάθε εβδομάδα.

Οι μετρήσεις ήταν καλές.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι με την αλλαγή νερού , σε συνδυασμό και με την αλλαγή των υλικών του φίλτρου πρέπει να ανέβηκε η αμμωνία λίγο , και για λίγες ώρες .

Ζωντανά βακτήρια χρησιμοποιείς ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...