Jump to content

προληψη, η καλυτερη θεραπεια


Nikitas

Recommended Posts

διαβαζοντας για ασθενειες και καταπολεμοντας μια που εμφανιστηκε στο ενυδρειο μου, σκεφτηκα τη φραση αυτη που βρηκα σε ενα οδηγο της sera. κανετε καποιες ενεργειες προληπτικα για να μην εμφανιστουν ασθενειες στο ενυδρειο; αν ναι καθε ποτε και τι κανετε; ποιες ασθενειες προλαμβανεται με αυτο τον τροπο; ;)

Link to comment
Share on other sites

Εννοεις να βαλεις φαρμακα;

Δεν το εχω κανει ποτε να βαλω φαρμακο χωρις λογο το μονο που κανω ειναι να κρατω τα ενυδρεια μου οσο γινεται ποιο καθαρα και σωστα και τα ζουζουνια μου σε καλη κατασταση και ταϊσμα με καλες τροφες και εξτρα βιταμινες, παντα επωνυμες τροφες. Εχω ενυδρεια που δεν εχει πεσει ουτε Μελαφιξ μεσα.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη, μαλλον δεν διατυπωσα καλα.ανοιξα το θεμα περισσοτερο για συζητηση, πιστευω πως ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο προκειμενου να περιορισουμε την εμφανιση ασθενειων. δεν μιλω απαραιτητα για φαρμακα. διαβασα σε ενα αλλο θεμα οτι το αλατι μπορει να χρησιμοποιηθει για αποστειρωση και κατα μυκητων για παραδειγμα σε μικρες δοσεις. μπορει καποιος να το εχει στο προγραμμα μια φορα στο τοσο να βαζει στο ενυδρειο καποια ουσια, οχι απαραιτητα φαρμακο, για την προληψη καποιον ασθενειων.... θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν καποιος ηξερε κατι η εφαρμοζει κατι τετοιο να το μοιραστει μαζι μας. δεν συμφωνειται;

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη πρόληψη είναι να μελετάμε το Aquazone …!!! ;)

Αυτό μπορεί να το λέω χαριτολογώντας αλλά πράγματι με διάβασμα και σωστή πληροφόρηση μπορούμε να προλάβουμε να μην δημιουργηθούν κάποια προβλήματα.

Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας ότι το ενυδρείο μας είναι μέρος της φύσης , που ο άνθρωπος δεν έχει εξερευνήσει ακόμα .

Και τολμώ να πω ότι το ενυδρείο είναι μικρογραφία του πλανήτη μας .

Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το ενυδρείο και τα ψαράκια μας με σεβασμό και όχι όπως αντιμετωπίζουμε τη μάνα γη .

Εάν έχουμε αυτά υπ οψιν και λίγο διάβασμα παραπάνω είναι σίγουρο πως πολύ σπάνια θα έχουμε προβλήματα .

Όπως καταλαβαίνεται η απάντηση είναι σύνθετη και δεν είναι εύκολο να πει κανείς ένα κι ένα κάνουν δυο , αυτό είναι .

Σε γενικές γραμμές αυτά .

Αλλά για να δώσω και μια απάντηση στο ερώτημα που τέθηκε εγώ αυτό που προτείνω είναι να γίνεται καλό ξεκίνημα του ενυδρείου το πρώτο 3μηνο , με υπομονή και σωστή συντήρηση στη συνέχεια .

Σαφώς βέβαια και παίζει ρόλο ο αριθμός των ψαριών , τα φίλτρα που πάντα λέω ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο που το κάθε ένα από μόνο του να μπορεί να αντέχει τα λίτρα του ενυδρείου , αλλαγές νερού τακτικά και πολύ μεγάλη προσοχή στο τάϊσμα .

Όσο για τα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προληπτικά , τα πιο ανώδυνα που λέμε , εγώ συνιστώ EKTOZON , MELAFIX , PIMAFIX .

Αυτές είναι σε γενικές γραμμές οι απόψεις μου .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...