Jump to content

αρχαριος!


nigesi

Recommended Posts

επανερχομαι με το ενυδρειο μου κ τις απορειες μου..!pseudotropheus demasoni και labidochromis caeruleus θα μπουνε σιγουρα σε αναλογια 1 αρσενικο,3 θυληκα.Ενα synodontis(λετε να βρω nyassae;;),επειτα απο κανα μηνα.Καμια ιδεα για ενα τριτο ειδος mbuna ταιριαστο;;Ο τελικος αριθμος malawi θα ειναι 12.Τρια ειδη απο 1m 3 f το καθενα.Πιστευω οτι ειναι οκ,ε;

Το καπακι πανω απο τις λαμπες μου δεν εχει καθρεφτη,ειναι απαραιτητος;

Επειδη οι τανινες απο τις ριζες εχουν κανει το ενυδρειο μου σαν τσαγιερα,να δοκιμασω να τις βγαλω κ να τις βρασω η να τις κανω προσαναμα μια κ καλη;

Link to comment
Share on other sites

Άν και ο συνδιασμός έχει γίνει αρκετές φορές,θα έλεγα να βάλεις μόνο το ένα από τα δύο είδη καθώς το τελικό μέγεθος των ψαριών είναι μεγάλο για το ενυδρείο σου.Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς και την επιθετικότητα των Demasoni, που όσο μεγαλώνουν γίνονται πιό επιθετικά.

Για συνοδόντι θα σου πρότεινα να πάρεις Perticola 'dwarf' που άν και προέρχεται από την Tanganyika το μέγεθος του είναι ειδανικό για το ενυδρείο σου. ;)

Link to comment
Share on other sites

Για να μειώσεις τις πιθανότητες απωλειών από τα demasoni θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 8 άτομα του συγκεκριμένου είδους στο ενυδρείο σου. Το ιδανικό θα ήταν 1 M +7 F αν και αυτό είναι δύσκολο μιας και οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα είναι πολύ μικρές. Έτσι, σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο είναι πολύ πιθανό δύο η παραπάνω αρσενικά demasoni να σπείρουν την καταστροφή. Γι' αυτό όσο περισσότερα τόσο καλύτερα μιας και η επιθετικότητα θα μοιράζεται. Ένα species tank με 12 demasoni όπως ήδη σου προτείνεται θα ήταν η σοφότερη κίνηση.

Οι ρίζες δεν έχουν καμία δουλειά σε ένα mbuna ενυδρείο. Αλλάζουν τη χημεία του νερού προς μία κατεύθυνση αντίθετη από αυτή που θέλεις εσύ. Εσύ θέλεις ασβεστολιθικά πετρώματα, άμμο και τίποτα περισσότερο τα οποία σταδιακά θα ανεβάσουν τις τιμές του νερού σου προς αυτό των λιμνών της ρηξιγενούς κοιλάδας.

Ο καθρέφτης δεν είναι απαραίτητος. Δεν χρειάζεται έντονο φως όταν έχεις να κάνεις με αφρικανικές κιχλίδες. Και σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο, αν διαθέτει υποδοχές για δύο λάμπες, μία θα ήταν αρκετή.

Και για γατόψαρο, όπως είπε ο husky ο δρόμος είναι μονόδρομος, Tanganyika και dwarf αφού ο S.nyassae, ο μόνος synodontis από malawi γίνεται πολύ μεγάλος για ένα τόσο μικρό ενυδρείο και είναι και σχετικά δύσκολο να τον βρεις διαθέσιμο προς αγορά.

Έγινε επεξεργασία - Antonis
Link to comment
Share on other sites

Σε συνεχεια των παραπανω,αν αντι για pseudotropheus demasoni και δεδομενης της τοποθετησης labidochromis caeruleus(ειναι εντυπωσιακα τα ατιμα,τι να κανουμε;),τοποθετηθουν pseudotropheus saulosi(1m-3f) και pseudotropheus acei;

Σχετικα με τις τανινες η τοποθετηση ανθρακα στο φιλτρο θα βοηθησει να καθαριστει το νερο;

Οι κιχλιδες θα χρειαστουν ανθρακα στο φιλτρο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...