Jump to content

Δεν τρώει....


gilmour

Recommended Posts

Καλήμερα κι απο εμένα... Είμαι νέος και στο χώρο αλλα και στο forum και στεναχωριέμαι πολύ που το πρώτο μου post περιγράφει πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν περιγράφει την απέραντη αγάπη που έχω για το χομπύ αυτό. Έχω ένα ενυδρέιο με δίσκους έιναι 250 lt και έχει μέσα 10 δίσκους σε διάφορα μεγέθη.... (το ξέρω οτι είναι πολλοί για τα λίτρα αλλά δεν το ήξερα την περίοδο που τους αγόραζα...)Δύστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω φωτογραφίες γιατι δεν έχω φωτογραφική μηχανή....Το πρόβλημα μου είναι οτι μετα το θάνατο ενος δίσκου, εδώ και 20 περιπου μέρες, το ζευγαράκι του έχει σταματήσει να τρώει... Απαξιεί. Ούτε που πλησιάζει στην τροφή ακόμα και οταν είναι δίπλα του...Δέν ξέρω τι να κάνω.. Γένικα το ψάρι κάθετε μόνο του και τα πτερύγια του είναι ανοιχτά. Από την μέρα που πέθανε το ταίρι του φαίνονται και οι μαύρες γράμμες του κάτω απο το δέρμα του. Προκειμένου να τον βοηθήσω του ρίχνω κάθε πρωί βιταμίνες της Serra.

Οι τίμες στο νερό είναι

Gh 11

Kh 3-4

Ph 6.5

Στην φωτό που ακολουθεί φαίνονται μπροστά ο δίσκος που πέθανε αυτός με τις μαύρες ρίγες και πίσω του ο μπλέ αυτός που πλέον δεν τρώει..... Sorry για την φωτογραφία αλλα είναι απο κινητό.

Σάς ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοήθεια σας......

post-1809-1158134634_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό ότι οι Δίσκοι ειναι Ψάρια που δημιουργούν γερούς δεσμούς.

Αν δεν έχει αρωστήσει απο κάτι άλλο π.χ παράσιτο, κακές συνθήκες κ.λ.π. το πιθανότερο είναι να έχει πέσει σε κατάθλιψη επειδή έχασε το ταίρι του.

Πρόσεξε να δείς αν έχει άλλα συμπτώματα όπως άσπρα ιννώδη περιτώματα.

Link to comment
Share on other sites

Gh 11

Kh 3-4

Ph 6.5

Το Gh υψηλό δεν είναι για δίσκους? Νομίζω οτι θέλουν Gh. 0-4

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν κρίμα για την απώλεια... ;)

Έχω την εντύπωση ότι οι 10 δίσκοι σε 250 λτ είναι πραγματική υπερβολή, άρα μάλλον πρέπει να κάνεις κάτι σχετικά με αυτό.

Ερώτηση : Σκαλάρια είναι αυτά που φαίνονται ψηλά στην φώτο???

Αν ναι νομίζω ότι δεν είναι συμβατά με τους δίσκους…

Η απομόνωση και η ανορεξία σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι, ακόμα και στην περίπτωση που είναι απλά ψυχολογικό το πρόβλημα μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε κάτι πιο σοβαρό. Άρα πολύ καλή παρακολούθηση στην εμφάνιση (χρώμα – δέρμα), στις αναπνοές (συχνότητα, βράνχυα) και στα πλευρικά πτερύγια (αν χρησιμοποιεί και τα δύο και δεν κρατά κάποιο πάνω στο σώμα).

Πριν από περίπου ένα μήνα έχασα έναν δίσκο μου με μόνα συμπτώματα ανορεξία, απομόνωση για τρεις μέρες και προβλήματα αναπνοής την τελευταία.

Για πιθανές θεραπείες πρέπει πρώτα να υπάρξει αναγνώριση της ασθένειας φυσικά.

Περαστικά όπως και να έχει πάντως… :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Αν οντως εχεις σκαλαρια θα πρεπει να τα απομακρυνεις καθως και θα πρεπει να μειωσεις τον αριθμο των δισκων σου στους μισους τουλαχιστον το ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολο και σκληρο αυτο που σου λεω αλλα αν συνεχισεις να εχεις 10 δισκους σε 250λ σιγουρα θα εχεις απωλειες.Το kh προσπαθησε να το εχεις απο 3-7 10 ειναι πολυ.Φιλτρανση δεν μας ειπες τι εχεις??Οσο για τον δισκο σιγουρα ειναι ψαρια που αναπτυσουν δεσμους μεταξυ τους.Προταση ανεβασε την θερμοκρασια στους 30 με 32 και κοιτα αν εμφανισει τιποτα το ψαρι και ταισε και λιγη κατεψυγμενη καρδια ;)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας...

Άλλα συμπτώματα στον δίσκο δεν υπάρχουν....Ούτε βέβαια περιτώματα υπάρχουν αφού δεν τρώει.....Όσον αφορα στην φίλτρανση, χρησιμοποιώ δύο εξωτερικά φίλτρα της ΕΗΕΙΜ professionel II με siporax και ένα επιπλέον εξωτερικό τησ ΕΗΕΙΜ με κωδικό 2213 για τον άνθρακα. Επιπλέον ύπαρχει μια λαμπα UV 25 watt καθώς και ένα ψυκτικό μηχάνημα.... 2 αεραντλίες της ΕΗΕΙΜ εκ των οποίων την μια την έκλεισα μετα απο όσα διάβασα για το CO2. Η θερμοκρασία είναι στους 28.5, ενώ την λάμπα UV δεν την ανάβω εδώ και 10 μέρες. Το ενυδρείο δουλεύει απο τον Ιανουάριο.....

Ναι αυτα που φάινονται είναι σκαλάρια... Εκ των υστέρων έμαθα οτι μπορεί να μεταδώσουν μια ασθένεια στους δίσκους και για το λόγο αυτο πήρα την λάμπα υπεριώδων.Προβλήματα συμπεριφοράς δεν έχω. Κανείς δεν πειράζει κανένα.Επιπλεόν υπάρχουν 5 κλόουν,10 αρλεκίνοι,3 καρδινάλιοι (έιχα 20 αλλά κάποιος τους έφαγε), και 1 ελεφαντάκι (τουλάχιστον έτσι μου το είπαν).

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να ξαναμελετήσεις λίγο τον συνδυασμός των ψαριών και τον αριθμό τους!

Εγώ θα έβγαζα όσα δεν είναι από την ίδια περιοχή με τους δίσκους!

Θα έκανα έλεγχο συμβατότητας ανάμεσα στα υπόλοιπα!

Και όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω θα κρατούσα μόνο 5 δίσκους!

Η τελική απόφαση δική σου!

Link to comment
Share on other sites

Ανθρακα ποιος σου ειπε να βαλεις δεν νομιζω οτι σου χρειαζεται, βγαλτον και βαλε τυρφη και βιολογικο υλικο Οσο για την uv βοηθαει αλλα δεν ειναι πανακια για ολα τα προβληματα η φιλτρανση σου ειναι αρκετα καλη και για ενα ενυδρειο 400λ αρα θα σο προτεινα να παρεις κανα μεγαλυτερο ενυδρειο για να κρατησεις κανα επιπλεον δισκο αλλα σιγουρα οχι 10.Οσο για τα σκαλαρια απομακρυνε τα ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Θα ηθελα να μας πεις αν το ψαρι ου εχασες ειχε παρουσιασει τα ιδια συμπτωματα με αυτο.Το ψαρι για το οποιο μιλαμε εχει χασει το χρωμα του και σκουρυνει???

Αν δεν παρουσιαζει αλλα συμπτωματα το πιο πιθανο ειναι οτι μιλαμε για καποια προσβολη απο παρασιτο.Η δε διατηρηση των δισκων σου με τα σκαλαρια μονο κακο μπορει να τους κανει.Καλο θα ηταν να γνωριζεις οτι οσο ισχυρη και να ειναι μια λαμπα UV δεν επιρεαζει τοσο τα παρασιτα,οσο βακτηρια και μηκυτες!!!

Το Gh υψηλό δεν είναι για δίσκους? Νομίζω οτι θέλουν Gh. 0-4

Αυτο ειναι υπερβολικο.Ισχυει μονο γαι αγριους δισκους και παλι οχι απολυτα!!!

αλλα αν συνεχισεις να εχεις 10 δισκους σε 250λ σιγουρα θα εχεις απωλειες.

Δεν ισχυει κατι τετοιο.Αν η φιλτρανση ειναι καλη (που στην προκειμενη περιπτωση ειναι......) δεν κινδυνευουν.Ναι μεν ο χωρος τους ειναι σχετικα περιορισμενος απο την αλλη ομως εχουν πολυ λιγοτερο στρες λογω μεγαλυτερου κοπαδιου!!!

3 καρδινάλιοι (έιχα 20 αλλά κάποιος τους έφαγε),

Λεγε με Σκαλαρι..............

Link to comment
Share on other sites

Συμπτώματα απώλειας χρώματος και δερματικά δεν υπάρχουν.... Το ταίρι του αρρώστησε όταν ήμουν διακοπές και απο το σπίτι δεν μου είπαν τίποτα.... Πάντως όταν γύρισα το βρήκα να βαριανασαίνει και παρόλες τις προσπάθειες μου δεν κατάφερα να το σώσω....Άμα είναι παράσιτο θα πρέπει να αρχίσω πάλι την χημεία?....Σκεφτόμουν να το απομονώσω σε ένα 40 lt ενυδρείο που έχω... αλλά εκεί δεν υπάρχουν οι συνθήκες που υπάρχουν στο μεγάλο (σταθερή θερμοκρασία, και καλό βιολογικό), οπότε θα έχω πάντα την αμφιβολία αν όλα πηγαίνουν καλά....

Επιπλέον φοβάμαι οτι αν αρχίσω τα χημικά θα μου χαλάσουν τα βιολογικά μου.... Προς το παρόν αλλάζω κάθε μέρα 8-10 Lt νερό....

Link to comment
Share on other sites

Θα σου διηγηθώ την δική μου περίπτωση η οποία δεν ισχυρίζομαι ότι αποτελεί πανάκεια αλλά σε μένα δούλεψε μια χαρά.

Πριν μερικές εβδομάδες ενα απο τα δισκόπουλα μου στάματησε να τρώει ετσι ξαφνικά.

Τα πτερύγια του ανοιχτά και το χρώμα του κανονικό.

Επίσης προσεξα ότι είχε άσπρα ιννώδη περιτώματα. Του κανα θεραπεία με ΗΕΧΑΜΙΤΑ αλλά δεν είδα διαφορά.

Τελικά γέμισα 20 λίτρα νερό απο το ενυδρείο σε ενα μικρότερο, του έριξα 4 κουταλιές της σούπας αλάτι της AP, έβαλα μια αντλία και έριξα το ψάρι μέσα για 3 ολόκληρες ώρες παρατηρώντας συνεχώς.

Σε πληροφορώ ότι ο δισκάκος πια τρώει του σκασμού, έχει όλα του τα χρώματα και είναι δραστήριος.

Ήταν τυχαίο ;

Έκανε δουλειά το αλάτι ; Όλο και ναι θα έλεγα.

Τώρα αναφορικά με τους καρδινάλιους απο ότι βλεπω στην φώτο τα σκαλάρια είναι μικρά ακόμη για να τους φάνε.

Χωρίς να το απορίπτω βέβαια άκου μια δική μου περίπτωση.

Επειδή τυχαίνει να έχω το ενυδρείο δίπλα απο το κρεβάτι μου ένα βράδυ πρόσεξα το εξής καταπληκτικό.

Ένα νέον άρχισε να κολυμπάει κατακόρυφα και έδειχνε σημάδια ότι θα αποχαιρετούσε τα εγκόσμια.

Μόλις το πήραν είδηση αυτό οι δίσκοι άρχισαν να το γυροφέρνουν και να το τσιμπολογούν.

Το Αποτέλεσμα

Σε 5 6 λεπτά δεν είχε μείνει τίποτα απο το Νέον.

Ορμούσαν και το τσιμπάγαν ενω αυτό ήταν ακόμη ζωντανό αλλά εξασθενιμένο.

Link to comment
Share on other sites

Αν σου ειναι ευκολο ενημερωνε μας για την πορεια της υγειας του

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς πιο άσχημη επαφή με τους δίσκους δεν θα μπορούσες να έκανες. Έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ψάρια και ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΑ μεταξύ τους. Άρα θα πρέπει να επιλέξεις ΕΝΑ είδος.

Αν επιλέξεις τους δίσκους πρέπει:

1) Να δόσεις άμεσα όλα τα άλλα εκτός από κανένα αρλεκίνο και γατόψαρο. Θα πρέπει επίσης να κρατήσεις ΜΑΧ 4 ΔΙΣΚΟΥΣ. Οι υπόλοιποι δίσκοι θα πρέπει είτε να δοθούν σε κατάστημα είτε μέσω του φόρουμ.

2) Να προσθέσεις καμία κρυψώνα (ρίζα, κλπ.).

Επίσης ΑΝ ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΦΗΣ, η ποιότητα του νερού σου ως προς GH, KH και pH είναι μία χαρά. Αν όχι, τότε χρειάζεσαι Α.Ο.

Από την δική μου εμπειρία, αν δεν κάνεις άμεσες κινήσεις τότε θα έχεις νέες απώλειες.

Καλή συνέχεια

Θεόφιλος

Link to comment
Share on other sites

Για πείτε μου τι κόλπο είναι αυτό με το αλάτι... Προφανώς δεν είναι μαγειρικό αλάτι....Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών;

Link to comment
Share on other sites

Αλατι για ενυδρειακη χρηση .αν και δεν εχω γνωση ιδιαιτερη για δισκους(πανεμορφοι ειναι) δεν νομιζω οτι πρεπει να το ριξεις σε ολο το ενυδρειο σου αλλα να απομονωσειςς το ψαρι και μονο σε αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Για πείτε μου τι κόλπο είναι αυτό με το αλάτι... Προφανώς δεν είναι μαγειρικό αλάτι....Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών;

Aquarium Salt της AP

Είναι αυτό.

untitled.bmp

Το συγκεκριμένο περιέχιε και ηλεκτρολύτες.

Τι κάνει το αλάτι στο ενυδρείο τώρα.

Επηρεάζει την οσμωτική ισσοροπία των ψαριών, ανακουφίζει τα βράγχια και μειώνει το στρες των ψαριών.

Λόγω της αλλαγής της οσμωτικής ισορροπίας λοιπόν τα παράσιτα χάνουν το νερό που μεταφέρεται στο περιβάλλον τους. Στην ουσία αφυδατωθούν μέχρι θανάτου. Ως εκ τούτω λοιπόν το αλάτι είναι ένα πολύ καλό αντιπαρασιτικό.

Σκοτώνει μικροοργανισμούς και παράσιτα χωρίς να απαιτούνται άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες για την ίδια δουλειά.

Προσοχή πάντα στην δοσολογία.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ.... Ομολογώ οτι με βοηθάτε πολύ, μονο και μονο επειδή μοιράζεστε την εμπειρία σας μαζί μου.... Θα το δοκιμάσω και το αλάτι αν και το φοβάμαι ..... Τι δοσολογία πρέπει να χρησιμοποιήσω; Ελπίζω να τα καταφέρω..... Α! που θα βρώ το συγκεκριμένο αλάτι;

Link to comment
Share on other sites

Σε οποιοδηποτε ενυδρειακο μαγαζι δεν εινιαι κατι εξεζητημενο ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλήμερα κι απο εμένα... Είμαι νέος και στο χώρο αλλα και στο forum και στεναχωριέμαι πολύ που το πρώτο μου post περιγράφει πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν περιγράφει την απέραντη αγάπη που έχω για το χομπύ αυτό. Έχω ένα ενυδρέιο με δίσκους έιναι 250 lt και έχει μέσα 10 δίσκους σε διάφορα μεγέθη.... (το ξέρω οτι είναι πολλοί για τα λίτρα αλλά δεν το ήξερα την περίοδο που τους αγόραζα...)Δύστυχώς δεν μπορώ να σας δείξω φωτογραφίες γιατι δεν έχω φωτογραφική μηχανή....Το πρόβλημα μου είναι οτι μετα το θάνατο ενος δίσκου, εδώ και 20 περιπου μέρες, το ζευγαράκι του έχει σταματήσει να τρώει... Απαξιεί. Ούτε που πλησιάζει στην τροφή ακόμα και οταν είναι δίπλα του...Δέν ξέρω τι να κάνω.. Γένικα το ψάρι κάθετε μόνο του και τα πτερύγια του είναι ανοιχτά. Από την μέρα που πέθανε το ταίρι του φαίνονται και οι μαύρες γράμμες του κάτω απο το δέρμα του. Προκειμένου να τον βοηθήσω του ρίχνω κάθε πρωί βιταμίνες της Serra.

Οι τίμες στο νερό είναι

Gh 11

Kh 3-4

Ph 6.5

Στην φωτό που ακολουθεί φαίνονται μπροστά ο δίσκος που πέθανε αυτός με τις μαύρες ρίγες και πίσω του ο μπλέ αυτός που πλέον δεν τρώει..... Sorry για την φωτογραφία αλλα είναι απο κινητό.

Σάς ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την βοήθεια σας......

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα!

Κατά την γνώμη μου 10 δίσκοι είναι πολλοί για αυτά τα λίτρα.Αγγελόψαρα φαίνονται στην εικόνα?Δεν ταιριάζουν σε ενυδρείο δίσκων.Κάλο θα ήταν να τα απομακρύνεις, να μην προσθέσεις άλλα ψάρια και να κάνεις μια καλή αλλαγή νερού.Το gh και το kh είναι σημαντικά για τους άγριους δίσκους. Το πλέον σημαντικό είναι το καθαρό νερό.

Υπομονή και όλα θα πάνε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εντελώς ενημερωτικά σας λέω οτι σήμερα πήρα νερό απο το ενυδρείο και το έβαλα σε ένα 60-λιτρο και έρειξα μέσα και 3 κουταλιές της σούπας απο το αλάτι της AP ( ίσως είναι λίγο αλλα φοβήθηκα να βάλω περισσοτερο).... τον άφησα εκεί και τον παρατηρούσα για 2 ώρες.... δεν είδα κατι διαφορετικό οσον αφορά την αναπνοή του και μετά απο 20 λέπτα που ξετρόμαξε μπορώ να πω οτι ήταν πιο καλά απο κάθε φορά ( ανοιχτά τα πτερύγια) του ερείξα λίγη καρδιά αλλα δεν την έφαγε... τον έβγαλα και τον ξαναέβαλα πίσω στο μεγάλο ενυδρείο και τον παρατηρώ για να δω μήπως αλλάξει κάτι....

Κάνω μια σκέψη... Αμα το αλάτι τους κάνει καλό γιατι να μην ρίξω την αντίστοιχη αναλογία αλατιού και στο μεγάλο ενυδρείο;

Link to comment
Share on other sites

Οχι να μην βαλεις αλατι στο ενυδρειο γιατι θα ανεβασεις το kh πραγμα που δεν θελουν οι δισκοι "μπανια" σαν αυτο που εκανες τους κανει καλο οχι να ζουν συνεχεια σε τετοιες συνθηκες αν ειδες οτι του κανει καλο θα ελεγα να το επαναλαβεις μετα απο 2 μερες ;)

Link to comment
Share on other sites

Ο δισκος πως ειναι τωρα?Συνηλθε?

Link to comment
Share on other sites

Δέν θα έλεγα οτι συνήλθε.... Η κατάσταση παραμένει η ίδια... Μόνος του κάθεται και δεν πλησιάζει στην τροφή... Τα πτερύγια του είναι ανοιχτά.... Μήπως να αρχίσω το Melafix; Ώστε να αποκλείσω την περίπτωση των παράσιτων;

Δεν ξέρω τι να υποθέσω.... Θα στεναχωρηθώ πολύ αμα τον χάσω....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...