Jump to content

ρυθμιση βελονοειδους βαλβιδας


Nikitas

Recommended Posts

χθες μου χαρισαν το συστημα δειοξειδιου που βλεπετε παρακατω. περιλαμβανει μπουκαλα 3,5 κιλων δειοξειδιου μανομετρο (με ρυθμιστη πιεσης εξοδου) ηλεκτροβαλβιδα και βελλονοειδη βαλβιδα. σημερα το εστησα και το εβαλα σε λειτουργια. η πιεση εξοδου ρυθμιστηκε σε κατι λιγοτερο απο 1 bar. ολα δουλευουν σωστα μεχρι την βελλονοειδη. τη ρυθμιζω να βγαζει περιπου 2 φυσαλιδες /sec αλλα μετα απο λιγο βγαζει 2/5 sec ή ανα 6sec. την ξαναρυθμιζω και παλι τα ιδια... μπορει καποιος να βοηθησει? τις φυσαλιδες τις μετραω απο τη σκαλιτσα της hagen.

Link to comment
Share on other sites

Η πίεση (η μικρή) πέφτει μετά από λίγο? Αν ναι σημαίνει ότι δεν έχεις σταθερή πίεση εξόδου. Πώς γίνεται η ρύθμιση τώρα...

Μηδενίζεις την πίεση εξόδου, ξεβιδώνεις δηλαδή το ρυθμιστή πίεσης τελείως, ανοίγεις τη βελονοειδή να φύγει όλο το αέριο και την ξανακλείνεις στο τέλος. (τη σφίγγεις τόσο που μόλις να αρχίσει να ζορίζει, δε θέλει πολύ! :thumbup:) Έπειτα αρχίζεις να ανεβάζεις πίεση από το ρυθμιστή και παρακολουθείς έως ότου φτάσει 0.7-1 bar και με τη βοήθεια της βελονοειδούς τότε ρυθμίζεις την παρεχόμενη ποσότητα CO2. Αν δεν έχεις ελεγκτή pH μπορείς να βγάλεις την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Αν έκανες τη διαδικασία όπως παραπάνω αλλά δε δουλεύει, κλείσε τη μπουκάλα, ξεβίδωσε τελείως τη βελονοειδή, ανέβασε πίεση και άσε να φύγει λίγο αέριο (ανοίγεις εννοείται τη μπουκάλα ;)) ώστε να φύγουν τυχόν σκουπίδια. :thumbup:

Περιμένω εξελίξεις!

EDIT: αν και από ότι βλέπω στη φώτο η μπουκάλα σου πρέπει να είναι εντελώς άδεια. Μη σε γελάει η πίεση (η μεγάλη) που έχει κάποια ένδειξη, είναι μόνιμη παραμόρφωση του ελατηρίου. Αν είναι άδεια δεν πρόκειται ποτέ να έχεις σταθερή παροχή. :wacko:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο γιατί να είναι άδεια η μπουκάλα του??? Αφού το μανόμετρο υψηλής πίεσης (δεξιά) δείχνει περίπου 50-60 αν βλέπω καλά...

Επίσης, ανάλογα το σύστημα, υπάρχει περίπτωση η πίεση στο ρυθμιστή ροής πριν το μικρομετρικό να θέλει μεγαλύτερη πίεση από 0.7 για να λειτουργήσει σωστά (σταθερά). Το έχω δει και σε άλλα συστήματα. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ήταν να αυξήσουμε την πίεση στα 1.5-1.8 και από κει και πέρα να ρυθμίσαμε τη βελονοειδή. Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τέτοια πίεση, μια και οι περισσότερες μικρομετρικές βελονοειδής που έχω δει αναγράφουν μέγιστη πίεση 10!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη έχεις δίκιο, έτσι όπως είδα τη φωτογραφία μπερδεύτηκα και μου φάνηκε ότι είναι άδεια η μπουκάλα. Όσον αφορά στην πίεση της βελονοειδούς, δεν κάνεις ένα κόπο βρε Νικήτα να διαβάσεις το manual? Φαίνεται εκεί δίπλα στη βιβλιοθήκη! ;) Να δεις τι αναφέρει ώστε να ξέρουμε μήπως είναι απλά αυτό που λέει ο Γιάννης, θέλει να του ανεβάσεις κι άλλο την πίεση, :thumbup: αν και θεωρητικά έπρεπε να δουλεύει...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την γρηγορη ανταποκριση. η μικρομετρικη αντεχει μεχρι 10 bar. η πιεση εξοδου, οσο λειτουργει το συστημα σταδιακα πεφτει. αργα βεβαια. μολις φτασει στο μηδεν ξαναανεβαινει. θα δοκιμασω να παω την πιεση στο 1,5. η μπουκαλα ειναι γεματη με πιεση εισοδου στα 57 bar.

Έγινε επεξεργασία - Nikitas
Link to comment
Share on other sites

Νικήτα αυτός που σου είπα παραπάνω είναι ο τρόπος ρύθμισης του συστήματος. Ακολούθησε το και αν και τότε δε σου δουλέψει τότε ψάχνουμε κάτι άλλο. Το ότι πέφτει η πίεση είναι συνήθως περίπτωση εσφαλμένης ρύθμισης. ;)

Link to comment
Share on other sites

δεν κρατιεται σταθερη η πιεση εξοδου την οποια ρυθμιζω με κλειστη τη βαλβιδα που δινει σε ηλεκτροβαλβιδα και μικρορυθμιστη. εντομεταξυ για να τη φτασω στο 1 bar θελει αρκετες στροφες ο ρυθμιστης πιεσης.( ο μεγαλος ακατω απο τα μανομετρα).

τι κανω λαθος?

Link to comment
Share on other sites

Την ηλεκτροβανα βγαλτην αποσυνδεσε την εφοσον δεν εχεις controller.Την κατω στροφιγκα που ρυθμιζεις την πιεση εξοδου ειναι λογικο να την γυρνας πολλες φορες αφου απο 50-60 bar πρεπει να στην μειωσει στο 1 με 1,5.Δεν νομιζω να κανεις λαθος το πιο βασικο που μου το τονισαν εμενα ειναι τα μανομετρα να ειναι καθαρα για c02 και οχι οπως για καποιο παρεμφερες αεριο οπως αζωτο ή οτιδηποτε αλλο.Ρωτα αν ειναι αυτα τα μανομετρα για co2 και ποσο καιρο ειναι μεταχειρισμενα.Κατα τα αλλα δεν βλεπω να κανεις καποιο λαθος

Link to comment
Share on other sites

καινουρια ειναι ολα. τα μανομετρα για δειοξειδιο προοριζονται. θελω να ρωτησω περιπου ποσες στροφες πηραν τα δικα σας για να πανε την πιεση απο 0 bar στο 1 με 1,5

Link to comment
Share on other sites

Θελει καποιες μικρορυθμισεις για κανα δυο μερες και μετα θα εισαι οκ!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...