Jump to content

Αυξηση pH. Πρόβλημα?


Emily

Recommended Posts

Παιδιά γειά σας και πάλι.

Ο ψάρης που μου έμεινε, φένεται να είναι μλεχρι σήμερα καλά και να έχει ηρεμήσει κάπως.

Έχω όμως αγχωθε'ι λίγο με το θέμα των μετρήσεων NH2 NH3, GH, KH pH. Κάθε πότε πρέπει να γίνονται σε ένα μικρό ενυδρείο?

Το νερό το αλλάξαμε την Παρασκευή το πρωί. Μετά, όλα εκτός από την σκληρότητα ήταν οκ. Η σκληρότητα ήταν στα ανώτερα όρια.

Επόμενη μέτρηση έκανα την Κυριακή και ήταν ίδια. Εχτές έκανα άλλη μια και παρατήρησα ότι το pH έχει ανέβει μεταξύ 7,2-7,5. Είναι φυσιολογικό αυτό? Είναι επικύνδυνο? Αν ναι τι μπορώ να χρησημοποιήσω? Αρκεί μια αλλαγή νερού? Ή θα ήταν καλύτερο κάποιο σκεύασμα του εμπορίου? ;)

Επίσης, τι κάνουμε για τη σκληρότητα?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

To ΡΗ σου είναι μιά χαρά.Μήν ανυσυχείς.

Οι άλλες σου μετρήσεις πώς είναι? ;)

Link to comment
Share on other sites

Emily εκτός από τις μετρήσεις στο ενυδρείο πρέπει να κάνεις και μετρήσεις στο νερό της βρύσης.

Δεν είναι δυνατόν να κάνεις αλλαγές με νερό βρύσης που έχει pH 7.5 και να περιμένεις να έχεις στο ενυδρείο κάτω του 7. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα στοιχεία. Έτσι θα ξέρεις τι νερό βγάζει η βρύση και τι από αυτά θα πρέπει να προσέχεις.

Αν το νερό που σου βγάζει έιναι πολύ σκληρό τότε καλό θα ήταν να κάνεις αλλαγές χρησιμοποιόντας και νερό από RO ή απιονισμένο σε αναλογία 50:50

Link to comment
Share on other sites

Το ΡΗ σου ειναι μια χαρα για το χρυσοψαρο σου και οι δικες μου ετσι ειναι εδω και 2,5+ χρονια και δεν εχουν παρουσιασει κανενα προβλημα. Μην αγχωνεσαι συνεχισε να χρησιμοποιησεις το νερο της βρυσης δεν θα χεις προβλημα. Μετρησεις καλο θα ειναι να κανεις πριν την αλλαγη νερου σου, φυσικα αλλαγες θα πρεπει να γινουνται καθε βδομαδα και αρκετα μεγαλες οπως σου ειπα και στο αλλο ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ πολυ και πάλι για τις απαντήσεις.

Οι υπόλοιπες μετρήσεις είναι εντός των ορίων. Το ρΗ δεν ήταν από την αρχή δηλαδή μετά την αλλαγή στα 7,2-7,5, ήταν πιό χαμηλό και ανέβηκε στην τελευταία μέτρηση, γιαυτό και ανησύχησα. Στεναχωρήθηκα πολύ που έχασα το ένα μου ψαράκι, δεν θελω να χασω και το άλλο ;) .

Επίσης, παρατηρώ ότι γενικώς το ψάρι μου έχει αλλάξει συμπεριφορά. Όπως είχα αναφέρει στο άλλο post, έγινε πολύ πιο κινητικό κα "κολλάει" σε μία πλευρά του ενυδρείου και πάει πανω-κάτω, πάνω κάτω. ¨εχει κάπως ηρεμήσει, δηλαδή δεν το κάνει συνέχεια αυτό, αλλά αρκετά συχνά. Μετά το φαγητό κάπως ηρεμεί και κολυμπάει γενικώς στον υπόλοιπο χώρο, αλλά ξαναπηγαίνει στο ίδιο σημείο και δώστου πάλι.

Υπάρχει κάποια εξήγηση? Είναι δυνατό να το επηρέασε το ότι ξαφνικά έμεινε μόνο του?

Θα ήθελα τέλος να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εσάς που φτάξατε το forum και που βοηθάτε προβληματισμένους που δεν ξέρουν κάποια πράγματα όπως εγώ, αλλά αγαπάμε τα ψαράκια μας.

Εμιλυ

Link to comment
Share on other sites

Ολες τις αλλες ωρες κολυμπαεις κανονικα;

Μηπως το κανει οταν πας κοντα στο ενυδρειο;

Το οτι ειναι πλεον μονος του σιγουρα τον ενοχλει και δεν του κανει καλο γι αυτο και οταν περασουν αυτοι οι μηνες να του παρεις παρεα. Θα μπορουσες να του βαλεις και καποιο σαλιγκαρι για να καθαριζεις και το ενυδρειο αλλα να μην ειναι μικρουλι και το φαει να παρεις καποιο που να μην χωραει στο στομα του

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ξέρω τι κάνει, μια και είμαι δουλειά.

Εχτές το απόγευμα που γύρισα πήγαινε πάνω-κάτω την περισσότερη ώρα, κολυμπούσε λίγο κανονικά, ξανακόλλαγε, ξανακολημπούσε. Αυτό όσο δεν πήγαινα κοντά. Όταν πήγα στο τζάμι να τον κοιτάξω από κοντά, ήρθε προς εμένα και γενικά αυτό κάνανε και τα 2. Δεν φάνηκε ποτέ να μας φοβούνται και μάλιστα ερχόταν προς τα πάνω ειδικά όταν ανοιγαμε το καπάκι για φαί. Μόνο αν κάποιος έκανε κάποια απότομη κίνηση στο τζάμι φοβάται και πάει να κρυφτεί.

Πάντως σήμερα το πρωί πριν φύγω που πήγα να τον δω, και άνοιξα το παράθυρο να μπει φως, ήρθε πρως εμένα όταν πηγα κοντά. :thumbup:;)

Link to comment
Share on other sites

Κανε ξανα μετρησεις και πες μας

Παντως μπορει να εχει στρες μετα την απολεια του αλλου παρακολουθα τον για μερικες μερες να δουμε πως θα παει ο μικρος

Περιμενουμε ενημερωση

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!

τα νεότερα είναι ότι εχτές ήμασταν καλά. Το περισσότερο απόγευμα κολυμπούσε σχετικα φυσιολογικά στο ενυδρείο, αν και αρκετές φορές άρχισε τα πανω-κατω.

Οι μετρήσεις μας είναι φυσιολογικές. Σήμερα αλλάζουμε και νεράκι. Τα πετραδάκια πως και πόσο συχνά καθαρίζονται?

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο στο παιδι που δεν ξερω το ονομα του βαλτον μια φωτο να τον δουμε

Γιατι να τα καθαρισεις;

Την διακοσμηση του ενυδρειου δεν θα την καθαριζεις παρα μονο αν πιασει αλγη. Θα πρεπει να κανει σκουπα βυθου για να καθαριζεις τις βρωμιτσες του απ τον βυθο

Link to comment
Share on other sites

Χρωματούλη τον λένε :wacko: γιατί είναι χρωματιστός. Ξέρω όχι και πολύ πρωτότυπο, αλλά αυτό μου βγήκε από την αρχή και μου άρεσε :thumbup: ! Με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλουμε φωτό.

Ναι όταν το φυτό και η πέτρα πιάνει άλγη είναι που τα καθαρίζω. Για τις βρομιές στον πάτω έκανα την ερώτηση για τα πετραδάκια. Δεν με έχει πιάσει καμία μανία φασίνας :thumbup:

Τι είναι μια σκούπα βυθού? Κοίτα τελικά να δεις πόσα πράγματα δεν ξέρει κανείς ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...