Jump to content

DIY Λιπάσματα


kotsel

Recommended Posts

Ξέρετε καμιά συνταγή για χρησιμοποίησή τους ως υγρά λιπάσματα για φυτεμένα ενυδρεία??? Μπορείτε να παραθέσετε κάποιο αντίστοιχο λινκ????

Ευχαριστώ πολύ, Κώστας

Link to comment
Share on other sites

Δεν τον πολυκαταλαβαίνω τον φίλο μας λόγω αγγλικών (και λίγο βαρεμάρας μου να ψάχνω κάθε άγνωστη λέξη, αλλά θα το ψάξω λίγο παραπάνω...

Thanx πάντως! ;)

Link to comment
Share on other sites

Τα λιπάσματα που χρησιμοποιώ εγώ είναι τα εξής:

K2SO4 (Θειικό κάλιο για προσθήκη καλίου)

ΚΝΟ3 (Νιτρικό κάλιο για προσθήκη νιτρικών & καλίου)

MgSO4 (Θειικό μαγνήσιο για προσθήκη μαγνησίου)

Ca2Cl (Xλωριούχο ασβέστιο για προσθήκη ασβεστίου)

Κ2ΗPO4 (όξινο φωσφορικό κάλιο για προσθήκη φωσφορικών και καλίου)

Αν θες μπορείς να μου πεις τι θες να προσθέσεις, πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου, και να σου πω πόσα γραμμάρια θα πρέπει να διαλύσεις από το αντίστοιχο σκεύασμα σε πόσο νερό και πόσα ml από το κάθε διάλυμα θα πρέπει να ρίξεις στο ενυδρείο σου για να σου ανέβει το αντίστοιχο στοιχείο κατά χ ppm.

Αν αυτά που σου έγραψα σου φαίνονται κινέζικα, καλύτερα να αγοράσεις από τα έτοιμα ενυδρειακά σκευάσματα κάποιας εταιρείας του εμπορίου για να μην παιδεύεσαι ;)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιάννη νομίζω πως έχεις δίκιο για τα έτοιμα λιπάσματα μιας κι αυτά που διαβάζω μου φαίνονται λίγο "ξένα" και μάλλον θέλω κι άλλο χρόνο μπλεξίματος με το φυτεμένο ενυδρείο. Έψαχνα πάντως για συνταγές γιατί τα λιπάσματα του εμπορίου είναι λίγο ακριβά και εν πάσει περιπτώσει έλεγα να μειώσω κάπως το κόστος... Ευχαριστώ πολύ πάντως. Πολύ κατατοπιστικά τα σχόλιά σας αλλά και τα link.

Τώρα που κατέλειξα στα έτοιμα σκευάσματα έχω νέες απορείες:

Χρησιμοποιώ εδώ και 3 μήνες τα ferreal & floreal της Aqua-Medic και έχω κιτρινισμένα φύλλα (όχι σε μεγάλο βαθμό) αλλά απ'ότι έχω διαβάσει νομίζω πως δεν είναι αρκετά. Τι άλλο λίπασμα θα πρέπει να αγοράσω για τη λίπανση των φυτών μου? Έχω και DIY CO2 εδώ και ένα μήνα. Οποιαδήποτε πρόταση (και μάρκα) δεκτή... Επίσης ο φωτισμός μου είναι 15watts για 60 λίτρα.. Επαρκούν???

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν επαρκούν ακούω προτάσεις για watt αλλά και μάρκα μιας και υπάρχει γνωστός σε ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και θα πετύχω καλύτερη τιμή. Το setup του ενυδρείου είναι στο προφιλ μου αριστερά.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...