Jump to content

Κατασκευη ενυδριου


GG707

Recommended Posts

Γεια σας,

Απεχω καιρο απο το Hobby λογο διαφορων καταστασεων...

Αλλα αποφασισα να ξανα ασχοληθω. Θελω να κανω κατασκευη ενυδριου .

το θελω σε συγγεκριμενες διαστασεις κ δεν θελω να δουλεψω γυαλι διοτι ειναι επικυνδινο ευθραυστο και γενικα δυσκολο (για τις απαιτησεις μου).

Σκεφτομαι να κατασκευασω ξυλινο ενυδριο με την μια πλευρα μονο γυαλι.

(την προοψη)

Επειδη αυτο θα μπει σε βιβλιοθηκη εχει πολυ "ασυνηθηστες" διαστασεις.

140cm μηκος X 45cm πλατος X 28-36cm υψος προοψη-πλατη.

οποτε θα ξεκινησω να φιαξω το "κουτι" με 15 m κοντραπλακε

οπου ολες η πλευρες θα ειναι κανονικες σε κανονικες διαστασεις, και η προοψη θα ειναι ξυλινη μονο για το περιγραμα σε ενα παχος3-5 cm και το υπολοιπο γυαλι κολιμενο απο την μεσα πλευρα.

Η κατασκευη εχει ως εξης. παραγγελνω τα ξυλα στις διαστασεις που τα θελω ακριβως(σαν να ταν γυαλι) επειτα τα κολαω με ατλακολ και τα βιδωνω με ξυλοβιδες καθε 5-7 cm(να ενα υπερ του ξυλου)και οταν τελιωσει η κατασκευη θα την περασω απο μεσα με Epoxy και ενα υαλονημα σε γωνιες κτλ...(για να δεσει και να μην επιτρεψει στο νερο να διαυρωσει το ξυλο)επειτα θα περασω και τελεφταιο "χερι" ρυτηνη με αποχρωση (ισως καποιο γαλαζιο η καποιο ευχαριστω χρομα (γιατα ψαρια και το ματι) και θα αποχαρταρω την "πατουρα" που θα πατησει το τζαμι και επειτα θα το κολησω με συλικονη(η Εποξη κολλα) και επειτα θα το λειτουργισω με ανθρακα κανα μηνα να φυγουν (εαν υπαρχουν χημικα) ...

Ομως... Εχει κανει καποιος τετοια κατασκευη? υπαρχει αλλο υλικο περαν της ρυτηνης για να το επενδυσω εσωτερικα??? καποια συμβουλη γενιka? καλοδεχουμενη... :wub:

Eπειτα με εναν προχειρο υπολογισμο θα εχει πραγματικο χωρο γυρω στα 100 -130lt σκεφτομαι να εχω μια ή δυο αντλιουλες των 500(1)ή300(επι 2) οι οποιες θα ριχνουν το νερο στο φιλτρο(η φιλτρα αναλογα) ισως να ειναι κ υπερβολικο αλλα δν ξερω πειτε μ ... και το βασικοτερο θα φιλοξενησω χρυσοψαρα

Ευχαριστω Γιωργος

aq_pic1.bmp

aqpic2.bmp

Link to comment
Share on other sites

Εμανα με προβληματιζει η κατασκευη λογο υψος,γιατι δεν θα εχεις χωρο να βα λεις κοντρες επανω.Αν το επιχειρησεις,θα σου ελεγα 2 πραγματα.

1)πριν το βιδωσεις να βαλεις κανονικα σε ολες τις πλεβρες σιλικονι,για να εισαι σιγουρος για την στεγανοτητα του

2)και επανω αλλα και κατω να βαλεις μια λοριδα μεταλικη λαμα ψηλη γυρο γυρο.

Αν το φτιαξεις με το καλο να μας το δειξεις.

:wub:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...