Jump to content

προβλημα με ενυδρειο


Recommended Posts

καλησπερα. ειναι το πρωτο μου ποστ και δεν ξερω αν γραφω στη σωστη ενοτητα οποτε προκαταβοληκα συγνωμη για τυχον λαθος. μου εδωσε ενας φιλος ενα ενυδρειο φτιαχτο 500 λιτρων. το ειχε ο πατερας του και μετα τον θανατο του δεν το ηθελε αλλο. οταν το πηρα και κανενα χρονο πριν το ενυδρειο ηταν αδειο, απο καπου εχανε και γιαυτο ειχαν σταματησει και να το λειτουργουν. στην προσπαθεια μου να το στεγανοποιησω εβαλα απο την εξω μερια ενα αλλο τζαμι και το ενισχυσα ολο και με γωνιες αλλουμινιου. σημερα που το γεμισα για πρωτη φορα για να το δοκιμασω ειδα μετα πολλης λυπης οτι χανει. δεν γνωριζω ακριβως απο που και δεν μπορω να μαθω κιολας μιας και ο προηγουμενος κατοχος δεν ζει. ειναι επισης αδυνατον να βαλω εσωτερικα τζαμι λογω της ιδιομορφιας της κατασκευης. οποτε εχω πελαγωσει καπως.αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει καποια κολλα φιλικη προς τα ψαρια η οποια να δουλευεται με πινελο ή με σπατουλα για να μπορεσω να απλωσω ενα ομοιομορφο στρωμα σε ολο τον πατο εσωτερικα. αυτο θα ηταν μια λυση. οποια αλλη ιδεα ευπροσδεκτη. συγνωμη για την πολυλογια αλλα πραγματικα εχω πελαγωσει.

Link to comment
Share on other sites

ξεκινησες λαθος. θα πρεπει να βρεις απο που χανει.

γεμισε το ενυδρειο σου, αφου το αφησεις στο μπαλκονι. αυτο θα χασει το νερο μεχρι η σταθμη του να φτασει στο σημειο που ειναι η ζημια. ετσι θα ειναι ευκολοτερο να την εντομπισεις. εγω θα δοκιμαζα να το τυλιξω και με ρολο κουζινας. η διαροη θα φανει ευκολοτερα.

ξερεις ποσο παλιο ειναι? (το ενυδρειο και οχι η ζημια)

κολα δεν γνωριζω, αλλα και να υπαρχει καποια μη τοξικη κατα τη γνωμη μου, ειναι επιφοβη να χρησιμοποιηθει σε τζαμι. η σιλικονη ειναι η καταλληλοτερη λυση γιατι εκτος των αλλων εχει και ελαστικοτητα και δεν κινδυνευει το τζαμι να σπασει κατα τη μεταβολη της θερμοκρασιας.

μια αλλη λυση ειναι να το ξεκολησεις και να το κολησεις απο την αρχη.

Link to comment
Share on other sites

βασικα το να το ξεκολλησω ειναι η μονη σωστη λυση αλλα και δυσκολη. το εωυδρειο ειναι το λιγοτερο 4 ετων. το κακο ειναι οτι χανει απο τον πατο και το ακομα χειροτερο οτι λογο του οτι στον πατο υπαρχουν πολλες στρωσεις γυαλιου γλειφει απο πολλα σημεια μεχρι να μου το πεταξει εξω οποτε και παλι δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το πιο σημειο πρεπει να μονωσω. ειναι πολυ περιεργος ο πατος του. το απογευμα θα ανεβασω φωτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...