Jump to content

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΦΥΤΕΜΕΝΟ


Recommended Posts

Καλησπερα σας! Να σας ρωτησω κατι! Οταν εχουμε ενα ενυδρειο στρωμενο κ ολα ειναι οκ, το οποιο ομως εχει ψευτικα φυτα κ διακοσμητικα, ποσο ευκολα γινετε να του βαλω υποστρωμα κ φυτα?

Βγαζω ψαρια νερο κ χαλικια, βαζω υποστρωμα κ μετα παλι υα χαλικια κ το νερο του ενυδρειου απο οτι φανταζομαι. Αυτο υπαρχει περιπτωση να μου χαλασει τις μετρησεις μου?

Απο την στιγμη που βαλω υποστρωμα σε ποσο χρονο πρεπει να βαλω φυτα? Δηλ εχω περιθωριο να τα βαλω μετα απο 1-2 μηνες?

Link to comment
Share on other sites

Κράτα μεγάλο μέρος του νερού σε κουβάδες που έχεις μόνο για το ενυδρείο, σε έναν από αυτούς βάλε τα ψάρια σου (αλήθεια για τί είδους ψάρια μιλάμε),βγάλε το παλιό χαλίκι, βάλε το καινούργιο, φύτεψε κατευθείαν, βάλε πάλι το φίλτρο (τι φίλτρο είναι; τι υλικά έχει μέσα:wub:, περίμενε να ξεθολώσει, να έρθει σε θερμοκρασία όπως είχε πριν βγάλεις τα ψαράκια και βάλτα πάλι μέσα.

Κράτα τα φώτα κλειστά για να μην αγχωθούν πολύ και άς τα χωρίς φαΐ καλού κακού πριν και μετά!

Βλέπω ότι είσαι Ν. Αχαΐας, είμαστε κοντά. Εγώ είμαι Πάτρα. Αν χρειαστείς κάτι άλλο μου στέλνεις και π.μ.!

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Αυτο υπαρχει περιπτωση να μου χαλασει τις μετρησεις μου?

Από την στιγμή που το ενυδρείο σου τρέχει με ψαράκια, ένα τόσο μεγάλο ανακάτεμα του βυθού σίγουρα θα χαλάσει τις μετρήσεις σου. Ότι υλικό έχει παραμείνει ανάμεσα στα χαλικάκια θα βρεθεί να αιωρείται στο νερό. Με αρκετή βεβαιότητα θα ανεβάσεις αμμωνία. Αν όμως έχεις καλή φίλτρανση, λίγα ψαράκια, σταματήσεις για λίγο το τάισμα και κάνεις μια γενναία αλλαγή νερού θα είσαι εντάξει...

Για ποιό λόγο θέλεις να βάλεις υπόστρωμά; Σκέφτεσαι να πας σε δυσκολούτσικα φυτάκια;

Link to comment
Share on other sites

Βασικα 8α βαλω Αnnubias στην αρχη (που 8ελουν μονο στηριξη) αλλα σκεφτομαι μελλοντικα να εχω το υποστρωμα ωστε οταν 8ελησω να βαλω κ φυτα που φυτευονται! Οχι δυσκολα ομως! Σιγα σιγα --- νεος ειμαι ακομα..........

Link to comment
Share on other sites

Το υπόστρωμα είναι απαραίτητο και αναγκαίο κυρίως για τα απαιτητικά φυτά και αυτά που τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με τις ρίζες τους (εχινόδοροι, κρυπτοκορίνες, βαλισνέριες, διάφορα γρασιδάκια κ.α.) Για τα απαιτητικά φυτά θα χρειαστείς επιπλέον ισχυρό φωτισμό, σωστή λίπανση και CO2. Τα φυτά που τρέφονται από το ριζικό τους σύστημα (εκτός από τα γρασίδακια τα οποία είναι συνήθως "δύσκολα") , μπορούν να βολευτούν με τοποθέτηση κοντά στη ρίζα ταμπλετών λίπανσης και θα έχουν καλύτερη ανάπτυξή. Φυσικά όλα τα φυτά θα εννοηθούν από την ύπαρξη υποστρώματος. Απλά δεν είναι για όλα τα φυτά απαραίτητο.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω απλά και μόνο για ενημέρωση και όχι για να σε αποτρέψω να βάλεις υπόστρωμα. :wub:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...