Jump to content

Ερώτηση για καραντίνα


trelllos

Recommended Posts

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι απαιτήσεις έχει ένα ενυδρείο καραντίνας?

Είδα ένα 55 lt με 69 ευρώ και λέω να το χτυπήσω. Διαθέτει φιλτράκι και φωτισμό.

Τι άλλο θα χρειαστώ?

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικες γραμμες δεν χρειαζεσαι κατι...ισως βεβαια αν αγορασεις μεγαλα ψαρια να εχεις προβλημα στο 55αρι...μην ξεχνας οτι θα πρεπει να ζησουν εκει το λιγοτερο 15 μερες (εγω τα αφηνω μεχρι και 1 μηνα) οποτε οι αγορες σου θα ειναι αναγκαστικα μικρες ωστε να μπορεσουν να επιβιωσουν στη νανοκαραντινα ;) Οπωσδηποτε χρειαζεσαι (εαν δεν εχει) ενα θερμοστατη....απο και και περα θα σου πω τι εχω κανει εγω και ισως παρεις μερικες ιδεες (Σε ενα 120lt)... αφαιρεσα το εσωτερικο φιλτρο και το αντικατεστησα με ενα Eheim 2213 (με siporax και σφουγγαρια), εβαλα και εναν maxijet κυκλοφορητη για να αναταρασει την επιφανεια (ph) και να εχουν τα ψαρια ενα ρευμα να "παιζουν¨...Επισης ειναι απαραιτητες μερικες κρυψωνες! Μπορει να ειναι απο PVC σωληνες μεχρι τα πλαστικα διακοσμητικα κοραλλια (εχω ενα τετοιο που ειναι βραχος με σπηλια και κοραλλια) αλλα ειναι απαραιτητες. Αραγωνιτης δεν προτεινεται σε ενυδρειο καραντινας αλλα εγω εβαλα ενα τσουβαλι νεκρο καθως ορισμενα ειδη τον χρειαζονται...Απο εκει και περα δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω αλλα ισως κατι να μου ξεφευγει οποτε αναμενουμε και για αλλες ιδεες...

Γενικα παντως εκανες την ΚΑΛΥΤΕΡΗ επενδυση με την αγορα της καραντινας! Μπραβο :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω μόνο ότι η καραντίνα δεν χρειάζεται "φιλτράκι" αλλά "φιλτράρα" η οποία θα πρέπει να συντηρείται μονίμως ακόμη και κατά την περίοδο που δεν θα έχει ψάρια.

Βέβαια άποψή μου είναι να υπάρχει μονίμως ένα ψαράκι στην καραντίνα.

Από εκεί και πέρα η συντήρηση και ο τρόπος χρήσης της καραντίνας, αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, που θα σου πρότεινα να το μελετήσεις ιδιαίτερα στα διάφορα ποστ, που έχουν γίνει παλαιότερα, ώστε η καραντίνα να χρησιμεύσει πραγματικά σαν καραντίνα ή νοσοκομείο και όχι να αποτελέσει "Κρεματόριο " ψαριών, όπως πολλές φορές έχουμε δει.

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...