Jump to content
IoSpy

Πρόβλημα με αμμο

Recommended Posts

IoSpy    0
(edited)

Έβαλα άμμο μιας και άκουγα καλά λόγια αλλά έχω αρχίσει να το μετανιώνω. Ο λόγος είναι ότι πέρα από τα κακά των ψαριών που με ένα μικρό σκούπισμα θα ήταν όλα οκ, μου έχει σκουρίνει πολύ και πιάνει σαν βαμβάκι. Επίσης τις τελευταίες 3 μέρες έχει πιάσει και πράσινο. Μέρα παρά μέρα πρέπει να βγάζω αρκετή ποσότητα άμμου και να την πλένω με νερό για να καθαρίζει. Άρχισε να μου παρουσιάζεται αυτό από τότε που έβαλα μέσα 7 μικρά σχετικά golden apple snails. Όπου περνάνε να σαλιγκάρια αφήνουν σαν βλέννα και σβολιάζει η άμμος και μετά γίνεται αυτό το σκούρο.

Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται και τι μπορεί να είναι. Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό να πρέπει να πλένω την άμμο κάθε 2 μέρες αλλιώς γίνεται έτσι. Και τι πράσινο πάλι τι είναι;

Any help;

post-21690-1295542504_thumb.jpg

post-21690-1295542516_thumb.jpg

post-21690-1295542528_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Καλησπέρα φίλε.

Αυτό το πράσινο στην επιφάνεια μου κάνει για αρχικό στάδιο ΒGA.

Δεν ξέρω ποια άμμο και πόσο καιρό την έχεις μέσα αλλά το ότι την πειράζεις κάθε λίγο και ανακατεύεις το επιφανειακό στρώμα με τα απόβλητα και τα σκεπάζεις κατά κάποιο τρόπο πιστεύω πως βοηθάς στην ανάπτυξη της BGA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

carrat 6 είναι. 1,5 μήνα τρέχει περίπου το ενυδρείο. Όταν καθαρίζω τραβάω τόσο ώστε μόλις καθαρίσω να μπει πάνω σε καθαρή άμμο. Το bga είναι κάποιο είδος άλγης; Όλο αυτό άρχισε να παρουσιάζεται αμέσως με το που μπήκαν τα σαλιγκάρια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Η άμμος σε σχέση με το χαλίκι δεν αφήνει το νερό να κυκλοφορεί τόσο εύκολα ανάμεσα της με αποτέλεσμα τα βακτήρια να αναπτύσσονται περισσότερο στην επιφάνεια της άμμου, εάν την ανακατεύουμε συνεχεία θέλοντας και μη οι διάφορες οργανικές ύλες που βρίσκονται στην επιφάνεια της άμμου ιστορούν στα ενδότερα της και εκεί λόγο του ότι δεν υπάρχει επαρκές κυκλοφορία του νερού και οξυγόνου παράλληλα δημιουργούνται αναερόβιες περιοχές οι οποίες δημιουργούν δηλητηριώδη αέρια που όταν βγουν στην επιφάνεια είναι άκρως τοξικές για τα ψάρια. Η BGa εκμεταλλεύεται αυτές τις συνθήκες μια που είναι οι ιδανικές για την διαβιώσει της.

http://www.aquatic-eden.com/2006/10/blue-g...-algae-bga.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Για την bga δες κάτι προσφατο :

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=54610&hl=

Έριξα μια ματιά και παίζει να είναι bga. Το θέμα είναι όμως ότι κοντά 1 μήνα έχω αυτό το καφέ στρώμα που πιστεύω ότι συνδέεται με τα σαλιγκάρια. Μπορεί και αυτό να είναι bga; Γίνεται να εμφανίζεται όλο αυτό σε 1 μέρα μετά από καθαρισμό άμμου και να είναι άλγη;

RIK όταν τραβάω άμμο δεν κάνω καθόλου ανατάραξη. Τραβάω άμμο από την επιφάνεια. Και μετά την προσθέτω ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tasosgv    1

δεν ξέρω αν ταιριάζει με το στήσιμο και τα ψάρια που έχεις μέσα. μπορείς να βάλεις κάποια corys να ανακατευουν και την άμμο.

:P

Share this post


Link to post
Share on other sites
theodor72    532

Μόνο η πρασινομπλέ άλγη ενδέχεται να είναι bga. Για αυτό το καφέ στρώμα που δημιουργεί αυτό το σβόλιασμα της άμμου το είχα και εγώ ένα καιρό στο ενυδρείο μου μαζί με λίγη bga. Δε ξέρω που μπορεί να οφείλεται. Ίσως στο ότι είναι φρέσκια η άμμος, πάντως εγώ δε θα την συσχέτιζα με τα apple snail καθώς δεν έχω. Ίσως όμως αυτό το καφέ στρώμα να συνδέεται με την bga.

Το σίγουρο είναι, πως για να βλέπεις ακαθαρσίες να παραμένουν πάνω στην άμμο, ο βυθός σου δεν έχει στρώσει ακόμα.

Όπως θα ξέρεις η αποτυχία ή η επιτυχία στο χόμπι μας έχει άμεση σχέση με την υπομονή μας. Γι' αυτό λοιπόν μην ανακατεύεις την άμμο για μερικές εβδομάδες, ώστε να στρώσει πιο γρήγορα ο βυθός σου! Ξέρω πως στο διάστημα αυτό το ενυδρείο σου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, αλλά τα ενυδρεία περνάν διάφορες φάσεις. Και το δικό μου ενυδρείο στο σαλόνι είναι. :P Ίσως σε βοηθούσε να αυξήσεις λίγο την κυκλοφορία του νερού σου στην επιφάνεια της άμμου αλλάζοντας την ροή του φίλτρου ή με έναν έξτρα κυκλοφορητή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
cyberalan    0

Καλημέρα! Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν ξεκίνησα να στήνω το ενυδρείο μου. Μάλιστα στο δικό μου ενυδρείο η "πρασινίλα" στην άμμο είχε εξαπλωθεί παντού!! Αυτή η πρασινίλα λέγεται bga και είναι κυανοβακτήριο. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εμένα με ταλαιπώρησε αρκετό διάστημα. Κ εγώ έβγαζα άμμο και την καθάριζα, αλλά αυτό δεν έκανε τίποτα. Πρίν περάσουν 24 ώρες ξαναγέμιζα πρασινίλα. Μετά δοκίμασα συσκότιση. Κάλυψα το ενυδρείο για 4 ημέρες , χωρίς να μπάινει ΚΑΘΟΛΟΥ φως. Το αποτέλεσμα : είδα αισθητή βελτίωση. Όταν το ξεσκέπασα η bga είχε γίνει μαύρη, είχε σαπίσει. Βέβαια την άκουσαν και κάποια από τα φυτά μου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Μετά από αυτό σταδιακά άρχισε να μείωνεται η εμφάνιση της και τελικά εξαφανίστηκε πλήρως. Συμπέρασμα : Πίστεύω ότι τόσο στο ενυδρείο μου τότε όσο και στο δικό σου τώρα ο βυθός ήταν άστρωτος. Δώσε χρόνο στο ενυδρείο να αποκτήσει τις ισορροπίες του, και προσπάθησε να επεμβαίνεις όσο το δυνατόν λιγότερο. Κ εγώ την ίδια άμμο έχω : carat 6. Η άμμος δεν παίζεται, θα το δεις στην πορεία. Εμένα πλέον είναι κάτασπρη και οι βρωμιές από τα ψάρια μου μέσα σε 1-2 ημέρες έχουν χαθεί από το βυθό. Αυτό γίνεται γιατί απλά έστρωσε ο βυθός μου. Κάνε υπόμονή και δοκίμασε αν θες συσκότιση.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458
(edited)

Καλημέρα στην παρέα και συγνώμη αλλά εχθές τελικά δεν μπόρεσα να σου απαντήσω.

Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λέει ο Θοδωρής μια που και εγώ είχα την ίδια ακριβώς εμπειρία .

Εγώ έχω βάλει έναν εσωτερικό κυκλοφοριτη, (δες το λινκ παρακάτω) μια που το ενυδρείο μου είναι διμετρο και η κυκλοφορία του νερού λόγο μεγάλου μήκους ήταν κάπως μειωμένη. Δεν τον δουλεύω συνεχεία αλλά κάποιες ώρες έτσι ώστε ότι απόβλητα μαζεύονται να τα διώχνει προς την είσοδο των φίλτρων και έτσι διατηρώ τον βυθό καθαρό.

Όταν δεν είχα τον κυκλοφοριτη έβαζα την σκούπα ένα εκατοστό πάνω από τον βυθό και την κουνούσα αριστερά δεξιά έτσι ώστε να ανασηκωθούν τα απόβλητα από τον βυθό και έτσι τα ρουφούσα με κάποια δυσκολία χωρίς να τραβάω και την άμμο.

Όπως και να έχει καλό είναι να τηρούνται οι συχνές αλλαγές νερού και ο καθαρισμός του φίλτρου, εάν έχεις υπερβολικά απόβλητα. Περίμενε λίγο καιρό και εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση τοτε τα ξανάλεμε αλλα μην πειραζεις την αμμο!

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2179

Έγινε επεξεργασία - Rik

Share this post


Link to post
Share on other sites
rastafarian    1.849

Καλημερα!

Ειχα και εγω θεμα και bga,καθαρησα οση μπορουσα και μετα εκανα συσκοτηση 4 ημερων.μετα τη συσκοτηση η bga ειχε εξαφανιστει και μεχρι στιγμης το ενυδρειο ειναι ολοκαθαρο(φτου φτου).και εγω πιστευω οτι πρεπει να περιμενεις και αν δεις οτι η bga εξαπλωνετε προχωρα σε συσκοτηση,θα βοηθησει

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0
(edited)

δεν ξέρω αν ταιριάζει με το στήσιμο και τα ψάρια που έχεις μέσα. μπορείς να βάλεις κάποια corys να ανακατευουν και την άμμο.

:P

Δεν θα αλλάξει κάτι. Είχα botia lohachata και δεν έκαναν τίποτα. Θα μπουν και cory αλλά επειδή κάνω θεραπεία στο ενυδρείο από προχθές δεν θέλω να γίνουν αλλαγές στα ψάρια.

Μόνο η πρασινομπλέ άλγη ενδέχεται να είναι bga. Για αυτό το καφέ στρώμα που δημιουργεί αυτό το σβόλιασμα της άμμου το είχα και εγώ ένα καιρό στο ενυδρείο μου μαζί με λίγη bga. Δε ξέρω που μπορεί να οφείλεται. Ίσως στο ότι είναι φρέσκια η άμμος, πάντως εγώ δε θα την συσχέτιζα με τα apple snail καθώς δεν έχω. Ίσως όμως αυτό το καφέ στρώμα να συνδέεται με την bga. Το σίγουρο είναι, πως για να βλέπεις ακαθαρσίες να παραμένουν πάνω στην άμμο, ο βυθός σου δεν έχει στρώσει ακόμα. Όπως θα ξέρεις η αποτυχία ή η επιτυχία στο χόμπι μας έχει άμεση σχέση με την υπομονή μας. Γι' αυτό λοιπόν μην ανακατεύεις την άμμο για μερικές εβδομάδες, ώστε να στρώσει πιο γρήγορα ο βυθός σου! Ξέρω πως στο διάστημα αυτό το ενυδρείο σου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, αλλά τα ενυδρεία περνάν διάφορες φάσεις. Και το δικό μου ενυδρείο στο σαλόνι είναι. biggrin.gif Ίσως σε βοηθούσε να αυξήσεις λίγο την κυκλοφορία του νερού σου στην επιφάνεια της άμμου αλλάζοντας την ροή του φίλτρου ή με έναν έξτρα κυκλοφορητή.

Η άμμος σίγουρα είναι ακόμα φρέσκια. 1,5 μήνα έχει που ξεκίνησε το στήσιμο του ενυδρείου. Δεν με απασχολεί τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα ακόμα. Αλλά δεν ξέρω αν είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμήσω άμεσα μην μου δημιουργήσει πρόβλημα, ή θα φύγει μόνο του. Να μην αφαιρέσω ούτε την bga; Αν στρώσει η άμμος γιατί δεν θα βλέπω ακαθαρσίες; Θα αποσυντίθενται τα κακά; Στο βυθό πάντως έχω ελάχιστη ροή νερού γιατί έχω και τα φυτά. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά μήπως πρέπει να βάλω και δεύτερο εξωτερικό φίλτρο γιατί έχω 1 fluval 405 για 350 λίτρα μικτά.

Καλημέρα! Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν ξεκίνησα να στήνω το ενυδρείο μου. Μάλιστα στο δικό μου ενυδρείο η "πρασινίλα" στην άμμο είχε εξαπλωθεί παντού!! Αυτή η πρασινίλα λέγεται bga και είναι κυανοβακτήριο. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά εμένα με ταλαιπώρησε αρκετό διάστημα. Κ εγώ έβγαζα άμμο και την καθάριζα, αλλά αυτό δεν έκανε τίποτα. Πρίν περάσουν 24 ώρες ξαναγέμιζα πρασινίλα. Μετά δοκίμασα συσκότιση. Κάλυψα το ενυδρείο για 4 ημέρες , χωρίς να μπάινει ΚΑΘΟΛΟΥ φως. Το αποτέλεσμα : είδα αισθητή βελτίωση. Όταν το ξεσκέπασα η bga είχε γίνει μαύρη, είχε σαπίσει. Βέβαια την άκουσαν και κάποια από τα φυτά μου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Μετά από αυτό σταδιακά άρχισε να μείωνεται η εμφάνιση της και τελικά εξαφανίστηκε πλήρως. Συμπέρασμα : Πίστεύω ότι τόσο στο ενυδρείο μου τότε όσο και στο δικό σου τώρα ο βυθός ήταν άστρωτος. Δώσε χρόνο στο ενυδρείο να αποκτήσει τις ισορροπίες του, και προσπάθησε να επεμβαίνεις όσο το δυνατόν λιγότερο. Κ εγώ την ίδια άμμο έχω : carat 6. Η άμμος δεν παίζεται, θα το δεις στην πορεία. Εμένα πλέον είναι κάτασπρη και οι βρωμιές από τα ψάρια μου μέσα σε 1-2 ημέρες έχουν χαθεί από το βυθό. Αυτό γίνεται γιατί απλά έστρωσε ο βυθός μου. Κάνε υπόμονή και δοκίμασε αν θες συσκότιση.

Αυτό δεν το έχω καταλάβει πως θα φεύγουν από τον βυθό τα κακά. Αφού η είσοδος του φίλτρου μου είναι στην μία γωνία, από την άλλη πλευρά πως θα φεύγουν; Προς το παρόν έχω σημεία που συγκεντρώνεται πολύ βρομιά στο βυθό.

Να επισημάνω ότι το καφέ σβόλιασμα παρατηρείται μόνο στο μπροστά μέρος του ενυδρείου που δεν έχει φυτά και πάφτει φως.

Καλημέρα στην παρέα και συγνώμη αλλά εχθές τελικά δεν μπόρεσα να σου απαντήσω. Θα συμφωνήσω σε όλα όσα λέει ο Θοδωρής μια που και εγώ είχα την ίδια ακριβώς εμπειρία . Εγώ έχω βάλει έναν εσωτερικό κυκλοφοριτη, (δες το λινκ παρακάτω) μια που το ενυδρείο μου είναι διμετρο και η κυκλοφορία του νερού λόγο μεγάλου μήκους ήταν κάπως μειωμένη. Δεν τον δουλεύω συνεχεία αλλά κάποιες ώρες έτσι ώστε ότι απόβλητα μαζεύονται να τα διώχνει προς την είσοδο των φίλτρων και έτσι διατηρώ τον βυθό καθαρό. Όταν δεν είχα τον κυκλοφοριτη έβαζα την σκούπα ένα εκατοστό πάνω από τον βυθό και την κουνούσα αριστερά δεξιά έτσι ώστε να ανασηκωθούν τα απόβλητα από τον βυθό και έτσι τα ρουφούσα με κάποια δυσκολία χωρίς να τραβάω και την άμμο. Όπως και να έχει καλό είναι να τηρούνται οι συχνές αλλαγές νερού και ο καθαρισμός του φίλτρου, εάν έχεις υπερβολικά απόβλητα. Περίμενε λίγο καιρό και εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση τοτε τα ξανάλεμε αλλα μην πειραζεις την αμμο! http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2179

Γενικά όπως προανέφερα πιστεύω ότι δεν έχω έντονη ροή στο ενυδρείο και ειδικότερα στο βυθό. Προσωρινά έχω βάλει και ένα εσωτερικό φίλτρο που είναι για έως 160 λίτρα ενυδρείο. Σίγουρα θα μπει μια αεραντλία να βοηθήσει και σιγά σιγά θα δρομολογήσω να μπει άλλο ένα εξωτερικό φίλτρο.

Το ήδη υπάρχον φίλτρο δεν έχει θέμα μπουκώματος. Γενικά το διατηρώ σε αρκετά καλή κατάσταση και πολύ συχνά αλλάζω τον υαλοβάμβακα που έχω μετά τα σφουγγάρια και πριν το βιολογικό υλικό.

Η ερώτηση είναι η ίδια. Να μην αφαιρέσω ούτε το καφέ σβόλιασμα, ούτε τη bga ούτε τα κακά;

Καλημερα! Ειχα και εγω θεμα και bga,καθαρησα οση μπορουσα και μετα εκανα συσκοτηση 4 ημερων.μετα τη συσκοτηση η bga ειχε εξαφανιστει και μεχρι στιγμης το ενυδρειο ειναι ολοκαθαρο(φτου φτου).και εγω πιστευω οτι πρεπει να περιμενεις και αν δεις οτι η bga εξαπλωνετε προχωρα σε συσκοτηση,θα βοηθησει

:thumbup: Διάβασα το θέμα που είχες ανοίξει. Ελπίζω να μην έχω σοβαρότερο πρόβλημα και με τον καιρό να στρώσει.

Να σημειώσω επίσης πως την ίδια ακριβώς άμμο έχω και σε ένα 20λιτρο με μονομάχο και δεν έχω καθόλου θέμα με σβόλιασμα. Αλλά τα κακά παραμένουν πάνω στην άμμο. Εκεί κάνω τις αλλαγές νερού με σωληνάκι αεραντλίας οπότε αφαιρώ νερό από χαμηλά και ρουφάει μόνο τα κακά. Οπότε είμαι αρκετά καλά. Στο ενυδρείο με τους δίσκους είναι λες και έχω άλλη άμμο, γι' αυτό με απογοήτευσε.

Έγινε επεξεργασία - IoSpy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Τα φυτά και γενικός τα διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο ενυδρείο μας φρενάρουν την κυκλική κυκλοφορία μέσα στο ενυδρείο μας και έτσι οι μεγάλες και βαριές μάζες μένουν στον πυθμένα. Όταν υποβοηθούμε αυτή την κυκλική ροή με έναν επιπλέον κυκλοφοριτη η ροή γίνετε μεγαλύτερη και δεν αφήνει τα χοντρά και βαριά απόβλητα να καθίσουν στον πάτο.

post-16909-1295607958_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Τα φυτά και γενικός τα διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο ενυδρείο μας φρενάρουν την κυκλική κυκλοφορία μέσα στο ενυδρείο μας και έτσι οι μεγάλες και βαριές μάζες μένουν στον πυθμένα. Όταν υποβοηθούμε αυτή την κυκλική ροή με έναν επιπλέον κυκλοφοριτη η ροή γίνετε μεγαλύτερη και δεν αφήνει τα χοντρά και βαριά απόβλητα να καθίσουν στον πάτο.

Έφτιαξα ένα σχεδιάγραμμα του ενυδρείου να δείτε πως είναι η ροή και η τοποθέτηση των φίλτρων. Το εσωτερικό φίλτρο δεν θα παραμείνει στο ενυδρείο και μπήκε πριν 3 εβδομάδες περίπου για να βελτιώσω τη ροή.

post-21690-1295625847_thumb.jpg

Επίσης βάζω και μια φωτογραφία να δείτε λίγο την είσοδο του εξωτερικού φίλτρου. Μήπως είναι ψηλά πολύ από την άμμο και γι αυτό δεν ρουφάει;

post-21690-1295625879_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Εγω θα εβαζα τον κυκλοφοριτη σαν στο παρακατω συνημενο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Εγω θα εβαζα τον κυκλοφοριτη σαν στο παρακατω συνημενο.

Έχω έναν αλλά είναι από φίλτρο βυθού και φοβάμαι μην ρουφήξει κανένα ψάρι από την είσοδό του. Θα κοιτάξω μήπως κάνω καμιά πατέντα. Είναι 250λ/ω περίπου αν θυμάμαι καλά.

Με την είσοδο του φίλτρου του εξωτερικού να την κατεβάσω πιο κάτω; Αν δείτε και στη φωτογραφία ακριβώς από κάτω έχει πολύ βρομιά. Μήπως επειδή είναι πιο ψηλά δεν μπορεί να την τραβήξει;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα το ύψος της εξόδου, τη μήκος έχει το ενυδρείο σου γιατί νομίζω πως η αντλία που θες να βάλεις είναι μικρή. Εμένα η δικια μου είναι 3000 λίτρα ανά ώρα και όταν παίρνει μπρος όλα τα απόβλητα απογειώνονται.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα το ύψος της εξόδου, τη μήκος έχει το ενυδρείο σου γιατί νομίζω πως η αντλία που θες να βάλεις είναι μικρή. Εμένα η δικια μου είναι 3000 λίτρα ανά ώρα και όταν παίρνει μπρος όλα τα απόβλητα απογειώνονται.

Δεν λέω για την έξοδο, αλλά για την είσοδο. Το μπαστούνι εισόδου.

Το μήκος είναι 120cm. 320 λίτρα καθαρά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Δεν λέω για την έξοδο, αλλά για την είσοδο. Το μπαστούνι εισόδου.

Το μήκος είναι 120cm. 320 λίτρα καθαρά.

Ναι την είσοδο εννοούσα Sorry!

Η αλήθεια είναι πως με το spray bar έχεις καλή ανατάραξη αλλά μικρή κυκλοφορία του νερού.

Εντάξει το μήκος σου δεν είναι μεγάλο, μπορείς να δοκιμάσεις με αυτή τη μικρή αντλία που έχεις αν και πιστεύω πως θα χρειαστείς μεγαλύτερη. Βαλτη και άστη 2, 3 ήμερες να δεις τη γίνετε αν και πιστεύω θέλεις τουλάχιστον μια 1200αρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Ναι την είσοδο εννοούσα Sorry!

Η αλήθεια είναι πως με το spray bar έχεις καλή ανατάραξη αλλά μικρή κυκλοφορία του νερού.

Εντάξει το μήκος σου δεν είναι μεγάλο, μπορείς να δοκιμάσεις με αυτή τη μικρή αντλία που έχεις αν και πιστεύω πως θα χρειαστείς μεγαλύτερη. Βαλτη και άστη 2, 3 ήμερες να δεις τη γίνετε αν και πιστεύω θέλεις τουλάχιστον μια 1200αρα.

Δεν θα αγοράσω άλλη μιας και θα μπει και δεύτερο φίλτρο οπότε μετά ίσως είναι υπερβολική η ροή του νερού. Θα βάλω προσωρινά αυτή να δω πως θα πάει. Θα χαμηλώσω λίγο και το μπαστούνι.

Η bga έχει αρχίσει και εμφανίζεται σε άλλο σημείο στην άμμο μου....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Δεν θα αγοράσω άλλη μιας και θα μπει και δεύτερο φίλτρο οπότε μετά ίσως είναι υπερβολική η ροή του νερού. Θα βάλω προσωρινά αυτή να δω πως θα πάει. Θα χαμηλώσω λίγο και το μπαστούνι.

Η bga έχει αρχίσει και εμφανίζεται σε άλλο σημείο στην άμμο μου....

Ok, βαλτη και περιμενουμε νεα σου!

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Επειδή ήμουν με πυρετό στο κρεβάτι δεν μπόρεσα να βάλω νωρίτερα την αντλία οπότε και την έβαλα πριν λίγο. Είναι 600λ/ω τελικά. Την έβαλα όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία αλλά δεν βλέπω καμιά κίνηση. Και με τα φυτά μου φαίνεται απίθανο να φτάνει η ροή στην είσοδο του εξωτερικού φίλτρου. Επίσης η πρασινίλα μου φαίνεται έγινε πιο σκούρα.

Και κάτι ακόμα μήπως έχει σχέση με όλα αυτά. Βλέπω μερικές φορές τα golden apple snails και θάβονται στην άμμο. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν.

post-21690-1295892506_thumb.jpg

post-21690-1295892516_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mpampis11    2

Βάλε corydoras και χαμήλωσε το μπαστούνι της εισόδου στα 5 εκατοστα απο την άμμο.

Είχες βάλει μήπως πρόσφατα βακτήρια σε μεγάλη ποσότητα ή φάρμακα στο ενυδρείο σου;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rik    458

Οκ! Άσε την αντλία 2 με 3 ημέρες για να δεις εάν έχεις κάποια βελτίωση.

Εάν μπορείς γύρνα την αντλία πλάγια μήπως και καταφέρεις να κατεβάσεις την ροή ποιο χαμηλά στο βυθό. Το ότι καφετιζει αυτό είναι καλό. Έτσι είχε κάνει και σε εμένα και στο τέλος πήρε μια ανοιχτόχρωμη και ομοιόμορφη μπεζ απόχρωση .

Share this post


Link to post
Share on other sites
IoSpy    0

Βάλε corydoras και χαμήλωσε το μπαστούνι της εισόδου στα 5 εκατοστά από την άμμο.

Είχες βάλει μήπως πρόσφατα βακτήρια σε μεγάλη ποσότητα ή φάρμακα στο ενυδρείο σου;

Θα μπουν corydoras αλλά και τα Botia lohachata που είχα δεν άλλαζε κάτι.

Είχαν κάνει πριν 1 μήνα περίπου θεραπεία με melafix και αυτό τον καιρό είμαι με seache metroplex.

Οκ! Άσε την αντλία 2 με 3 ημέρες για να δεις εάν έχεις κάποια βελτίωση.

Εάν μπορείς γύρνα την αντλία πλάγια μήπως και καταφέρεις να κατεβάσεις την ροή ποιο χαμηλά στο βυθό. Το ότι καφετιζει αυτό είναι καλό. Έτσι είχε κάνει και σε εμένα και στο τέλος πήρε μια ανοιχτόχρωμη και ομοιόμορφη μπεζ απόχρωση .

Συνεχίζω να μην βλέπω διαφορά. Αύριο θα δώσω και τον pleco μπας και μειωθούν τα κακά. Η κατεύθυνση της ροής δυστυχώς δεν αλλάζει. Είναι στάνταρ το πως πετάει το νερό. Το θέμα δεν είναι τόσο το καφέ όσο το σβόλιασμα. Και παρατηρώ ότι δημιουργείτε στο ακάλυπτο μέρος της άμμου. Από την μέση και πίσω που δεν είναι εκτεθειμένη η άμμος μαζεύει κακά αλλά δεν σβολιάζει στην επιφάνεια. Η bga έχει γίνει πιο έντονη. Θα βάλω και φωτογραφίες αύριο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×