Jump to content

Μετακόμιση σε μεγαλύτερο ενυδρείο


Emily

Recommended Posts

Hello!

Έχουμε βρει μια καλή προσφορά για ένα μεγάλο ενυδρείο, πολύ μεγαλύτερο από το μικρούλι που έχουμε και σκεφτόμαστε να το πάρουμε. Δεν ξέρω ακριβώς το μεγεθός του.

Αν τελικά το αποφασίσουμε, ποιά θα πρέπει να είναι η διαδικασία μετακόμισης του ψαρίνου μας? Θα πρέπει να το στρώσουμε όπως διαβασα στο σχετικό άρθο του aquazone ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε/πρεπει να κάνουμε? Επίσης πόσο καιρό μετά που θα γίνει η μεταφορά-αν γίνει- θα μπορέσουμε να βάλουμε άλλαψάρια μέσα? Χρυσόψαρα θέλουμε να εξακολουθήσουμε να έχουμε.

Μέχρι στιγμής ο Χρωματούλης είναι καλά και από ότι παρατήρησα το Σ/Κ, πιο ήρεμος.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Emily!

Υπάρχει πιθανότητα να γλυτώσεις το εκ νέου στρώσιμο αλλά αυτό εξαρτάτε από τον όγκο των ενυδρείων σου το παλιό σε σχέση μετο καινούργιο και επίσης με το φίλτρο που έχεις τώρα αλλά και από τα υλικά του.

Άν μπορείς περιέγραψε τα αναλυτικά για να σου πώ το πώς θα το κάνεις με το λειγότερο χρόνο....!

Ψαράκια θα αρχίσεις να βάζεις στην συνέχεια σταδιακά για να μήν αυξηθεί απότομα η υχθιοφόρτηση. ;)

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Δημήτρη!

Το ενυδρείο ποθ έχουμε τώρα είναι γύρω στα 30-40 λίτρα. Το καινούργιο που σκεφτόμαστε δεν ξέρω ακριβώς το μέγεθος. αλλά είναι σίγουρα περίπου 5 φορές μεγαλύτερο, γύρω στα 150 lt.

Το φίλτρο που έχω τώρα, είναι ένα σε σύστημα cartidge που συνδέεται με αεραντλία, και νομίζω λέγεται smallworld και είναι λέει γι αμικ΄ρα ενυδρεία. Το μισό έχει ενεργό άνθρακα και το μισό ένα ασπρο υλικό σαν βαμβακι. Στον πάτω έχει χαλικάκι. Επίσης έχει μια πέτρα σαν βραχάκι και ένα αληθινό φυτό σε γλαστρούλα, που τα ψάρια δεν το τρώνε. Δεν θυμάμαι το ονομά του. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα χρυσόψαρο, ένα London Subunkin. Είχαμε μέχρι την περασμένη εβδομάδα και έναν comet, που μας πέθανε ;) όπως είχα γράψει και σε άλλο post. Οπότε αυτόν τον καιρό έχουμε το άλλο σε παρακολούθηση, επομένως ούτος ή άλλως δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις. Αλλά θα ήθελα να πληροφορηθώ αν είναι να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε το μεγάλο του σπίτι.

Επίσης, το ενυδρείο που είδαμε, έρχεται με αεραντλία, φίλτρο και θερμοστάτη, αλλά δεν γνωρίζω εταιρεία. Θα πρέπει να πάρουμε κάποια συγκεκριμένα είδη?

Τελευταία ερώτηση για να μην ρωτάω τα ίδια πράγματα πολλές φορές. Πόσα ψάρια τη φορά είναι ένας καλός αριθμός? Μπορούν να μπουν τα πιο fancy χρυσόψαρα με τις διπλές ουρές μαζί με τα "απλά"?

Ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Emily ... ;)

Οποτε λοιπον καταληγουμε στο οτι επειδη το καινουριο ενυδρειο θα ειναι κατα πολυ μεγαλητερο απο αυτο που εχεις τωρα το συγκεκριμενο φιλτρακι δεν επαρκει οποτε και θα πρεπει να κανεις κανονικο στρωσιμο οπως λεει εδω .

Ψαρακι θα μπορεις να βαλεις μετα το στρωσιμο ενα καθε 7 με 10 μερες ...

Τωρα για τις συμβατοτητες που ρωτας μεταξυ των χρυσοψαρων δε γνωριζω να σου απαντησω αν και δε νομιζω οτι δε ταιριαζουνε ...

Περιμενουμε να δουμε το καινουριο σου ΤΑΝΚ :thumbup: ... αντε μια αποφαση ειναι ... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Αντε με το καλο

Εχεις αλλα ενυδρεια στο σπιτι ή καποιος φιλος που θα μπορεσει να σου δωσει υλικα απο στρωμενο ενυδρειο;

Στην μετακομιση θα βαλεις οτι ειχες στο παλιο του ενυδρειο δλδ φυτα ξυλα χαλικι πετρες κλπ οπως επισης και το νερο, αυτο με την προϋποθεση πως δεν υπαρχουν ασθενειες στο νεο του σπιτι, θα διευκολυνεις το στρωσιμο. Οπως επισης και το παλιο σου φιλτρο με τα υλικα που ειναι στρωμενο. Να σε ρωτησω μπλε σφουγγαρι δεν εχει το παλιο σου φιλτρο;

Εννοειτε πως θα του κανεις προσαρμογη πριν να τον βαλεις. Δεν θα τον ταϊζεις πολυ για τουλαχιστον 15 μερες για να μην εχεις προβλημα, μην φοβασαι δεν θα παθει τπτ ο Χρωματουλης σου (δεν εννοω να τον αφησεις νυστικο) μια φορα την ημερα λιγο φαγακι και βιταμινες τουλαχιστον 3 φορες την βδομαδα.

Νεα χρυσοψαρα θα βαλεις μετα απο 1,5 μηνα για να δουμε πως θα παει και ο μικρος και θα εχει στρωσει και το ενυδρειο σου.

Αν ειναι 150λτ θα βαλεις 3 το πολυ 4 χρυσοψαρα. Υπολογισε πως καθε χρυσοψαρο θελει 40-60λτ και μιλαω για τα fansy και οχι τα comet ή τα comon που θελουν τουλαχιστον 70λτ. Θεμα με προβλημα συμβατοτητας μεταξυ των χρυσοψαρων δεν υπαρχει το μονο προβλημα που μπορει να αντιμετοπισουμε ειναι αν εχουμε ενα χρυσοψαρο για παρα πολυ καιρο μονο του που μπορει να δειξει επιθετικοτητα αλλα κι αυτο μπορει να λυθει. Μην ξεχνας πως ειναι καλοκαγαθα πλασματα και φυσικα κι αυτα ειναι οπως τα μαθεις. Εγω εχω 2 γουρουνες που ειναι χρονια μαζι και δεν θελουν κανενα αλλο χρυσοψαρο, δεν το δαγκωνουν ή να του κανουν κακο, απλως δεν το θελουν κοντα τους γιατι ειναι αυτοκολλητες.

Σου ευχομαι καλη μετακομιση στη βιλα και να πανε ολα καλα

Link to comment
Share on other sites

Οπότε αν κατάλαβα καλά:

Θα πρέπει πρώτα να στρώσω το καινούργιο ενυδρείο και ΜΕΤΑ να βάλω το ψάρι μου μέσα με το νερό του, χαλίκι κλπ, ή να βάλω το ψάρι μου με το νερό του κλπ από την αρχή και αυτό θα το στρώσει? Διάβασα ότι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τα ψάρια. Μπερδέυτηκα λίγο τώρα :thumbup:;)

Το φίτρο μου είναι σίγουρα πολύ μικρό για ένα τοσο μεγαλο ενυδρείο, αλλά μπορώ στην αρχή να το χρησημοποιήσω μαζί με το καινούργιο?

Όχι το φίλτρο που χρησημοποιώ τώρα δεν έχει κανένα σφουγγάρι. Έχει ενσωματωμένο τον άνθρακα και το άσπρο υλικό.

Επίσης, μπορώ να τον μετακομοίσω όταν έχει ετοιμαστει το ενυδρείο, ή πρέπει να περιμένω τους 2 μήνες που λέγαμε για σιγουρευτώ ότι είναι ΟΚ?

Α! Άλλο ενυδρείο δεν έχουμε, έχουμε ένα φίλο που έχει ένα μεγάλο από ότι ξέρω, αλλά έχει τροπικά.

Σας ςυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα βαλεις κανενα ψαρι μεσα αν δεν στρωσεις παλι το καινοργιο ενυδρειο σου ή αν δεν σου δωσει καποιος φιλος υλικα απο στρωμενο ενυδρειο. Τα πραγματα που ειχε το παλιο ενυδρειο θα τα βαλεις μεσα γιατι θα διευκολυνει το στρωσιμο. Αρχηνα σιγα σιγα να το στρωνεις και μετα θα βαλεις τον Χρωματουλη μην τον στειλει τον ψαρι.

Παρε υλικα απ τον φιλο σου δεν μας νοιαζει τι ψαρια ειχε μεσα απ τη στιγμη που ειναι γλυκου νερου.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ.

ΟΚ, κατάλαβα. Θα μιλήσω με το φίλο μας τότε να δουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ας πάρουμε τη βίλα πρώτα και μετά σιγά σιγά το ξεκινάμε ;) .

Αυτό που με ενδιαφέρει προς το παρόν είναι να είναι ο φαρούλης καλά.

Αλήθεια πως μπορούμε να ξέρουμε το φίλο του?????

Link to comment
Share on other sites

Απ τον ποπο του

Αν εχει προεξεχων ποπο ειναι θηλυκο αν εχει επιπεδο ειναι αρσενικο

Link to comment
Share on other sites

:thumbup: Γεια σαααααςςςςς

Το πείραμε το μεγάλο τανκ :D

Τελικά δεν είναι τόοοσο μεγάλο όσο νόμιζα, αλλά αρκετά πιο μεγάλο από το μικρούλι που έχουμε. Είναι 96 lt. Είναι τύπου ΡΡ301/ΡΡ302 λέει και η αεραντλία είναι Pacific adjustable airpump PP301/302 with biologican filter. Ο θερμοστάτης είναι της ίδιας εταιρείας. Το φίλτρο που έχει είναι ένα μπλε σφουγγάρι και λίγος άσπρος πολυεστέρας (νομίζω) που μπαίνει σε ένα τμήμα ξεχωριστό στο πλάι του ενυδρείου. Το γνωρίζει κανείς αυτό? Είναι αρκετό? Μήπως χρειάζεται να πάροω κάποιο άλλο σύστημα φίλτρου?

Άν κάποος έχει προτάσεις/συμβουλές/υποδείξεις, είμαι ανοιχτή και περιμένω.

:angry2::thumbup::angry2:

Link to comment
Share on other sites

Το λευκο ειναι υαλοβαμβακας. Εχει αλλο χωρο το φιλτρο σου για να βαλεις και μακαρονι εκτος απο μπλε σφουγγαρι;

Ποσα λιτρα βγαζει το φιλτρο. Κοιτα καπου το γραφει επανω στο φιλτρο .../lt

Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστα, άλλο πράγμα είναι ο πολυεστέρας :thumbup::D

Στη θέση που μπαίνει το φίλτρο έχει χώρο για μακαρόνι. Τι είδους? Γιατί και μακαρόνι? Θα κοιτάξω αν λέει για τα λίτρα όταν πάω σπίτι. Δεν είναι όμως τα υλικά σε κλειστό κουτί όπως π.χ σε ένα NL 1000. Μπαίνουν πίσω από ένα διαχωριστικό panel στη μια πλαϊνή μεριά του τανκ. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή?

Πως σχετίζουμε τα λίτρα που βγάζει το φίλτρο με το ενυδρείο?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Θα πρεπει να φιλτρο σου να ¨γυρναει" το νερο του ενυδρειου σου τουλαχιστον Χ4 για να εισαι οκ.

Κοιταξε τα λιτρα του φιλτρου και πες μας

Αααααααααα εγω θα σου ελεγα να βαλεις και μια αεραντλια γιατι τα χρυσοψαρα θελουν πολυ καλη οξυγονωση στο νερο, κι εγω τους εχω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...