Jump to content

kykloforites


mitzelos

Recommended Posts

kalhspera!tha ithela na me voithisete sto na sthsw tous kykloforites.ehw xekinhsei thn prospathia gia ena reef 400l. pragmatika den xerw posous na valw pou k me ti dynami....help(sto aristero tzami de mporei na mpei mias k kei vriskete polyfiltro tis deltec)

akomi poso anthraka prepei na valw gia poso kairo k kathe pote tha to allazw

eyharistw poli

Έγινε επεξεργασία - mitzelos
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε mitzelos

Μπορείς να βάλεις τώρα στην αρχή δύο κυκλοφορητές των 1000 λίτρων ανα ώρα. Τον ένα θα τον τοποθετήσεις στο δεξιό τζάμι και μπροστά, περίπου 15 cm κάτω από την επιφάνεια. Θα σκοπεύει προς τα αριστερά και ελαφρώς κάτω.

Τον άλλο θα τον βάλεις πίσω στην πλάτη και όσο πιο κοντα στην αριστερή πλευρά και θα σκοπεύει προς τα δεξιά, αναταράσσοντας ταυτόχρονα και την επιφάνεια του νερού.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις μια δεξιόστροφη κυκλοτερή κίνηση του νερού σου.

Επίσης αν ο βράχος δεν είναι συμπαγής και δημιουργεί κενό από την εσωτερική του πλευρά, μπορείς να τοποθετήσεις στη δεξιά γωνία του ενυδρείου σου και κάτω, μέσα στο κενό, ένα κυκλοφορητή περίπου 700 λίτρα ανά ώρα, ώστε να κυκλοφορεί το νερό στα κρυφά σημεία .

Αυτή είναι η αρχική τοποθέτηση των κυκλοφορητών. Αργότερα τοποθετώντας τα κοράλλια σου θα χρειαστείς κάποιες αλλαγές στις γωνίες ροής και πιθανά προσθήκη και άλλων κυκλοφορητών ώστε να καλύπτουν καλύτερα τα σημεία που σε ενδιαφέρουν.

Αυτά θα τα δεις στην πορεία και θα πράξεις όπως κρίνεις.

Όσον αφορά τον άνθρακα υπάρχουν πολλές απόψεις. Προσωπικά θα σου πρότεινα, τώρα στην αρχή να βάλεις λιγότερη ποσότητα απο αυτήν που συνιστάται για τα λίτρα σου. Αργότερα μπορείς να την αυξήσεις.

Αλλαγή του άνθρακα κάθε 40 μέρες ή και περισσότερο είναι η προτεινόμενη. Βέβαια αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Αυτό που θα σου πρότεινα, αν χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα άνθρακα, είναι να μην τον αλλάζεις όλο μαζί αλλά τμηματικά.

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...