Jump to content

Μερικές ερωτήσεις


Zeroboy

Recommended Posts

Μετά από σχεδόν τρείς μήνες απο την έναρξη του νάνο μου προχτές έβαλα ενα fragάκι με μανιτάρια και button polyps.H πρώτη ερώτηση ειναι ψηλά ή χαμηλά? ροή μέτρια ή σχεδόν μηδενική?

2η ερώτηση εχει αρχίσει εδώ και δέκα μέρες ένας τσαμπουκάς μεταξύ ενός yellow chromis που χτυπά το boxfish μολις πλησιάζει χαμηλά στον βράχο.Το chromis τον έχει δεί όλο δικό του.Δεν θέλω να φύγει κανένα απο τα δύο :D ειναι φάτσες φοβερές και ας υπάρχει ρίσκο.Τι προτείνετε??

Και μία ψιλοπερίεργη ερώτηση.Δεν το έχω κάνει απλά ρωτώ αν το έχει κάνει κανείς.Αν ρίξουμε Artemia να εκκολαφθεί σε reef βοηθά καθόλου στην τροφική αλυσίδα των οργανισμών που δεν "βλέπουμε" ή απλά θα επιβαρύνει και τελικά θα μας "καταστρέψει"??

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε Zeroboy

Τα φραγγάκια όπου και να τα βάλεις θα έχουν περίπου τις ίδιες συνθήκες φωτισμού, εφόσον βρίσκονται σε ένα nano σύστημα, όπου το ύψος της στάθμης του νερού είναι χαμηλό και η ισχύς του φωτισμού δεν είναι υπερβολικά μεγάλη.

Η ροή που απαιτούν αυτά τα είδη είναι χαμηλής έντασης. Μπορείς να τα τοποθετήσεις κάπου όπου η ροή του νερού να μην τα ανασηκώνει και να ανοίγουν, κανονικά, χωρίς να στρεσάρονται.

Η συμπεριφορά του yellow chromis είναι απολύτως φυσιολογική, αφού πρόκειται για ψάρι που προστατεύει έντονα την περιοχή του. Αντίθετα το boxfish είναι άκακο ψαράκι, που κολυμπά παντού χωρίς να κρύβεται. Σε μικρό ενυδρείο, απ' ότι καταλαβαίνεις, λόγω έλλειψης χώρου τέτοια φαινόμενα είναι πιθανά.

Πάντως κατά τη γνώμη μου και τα δύο ψαράκια δεν τα πλέον κατάλληλα για ένα nano σύστημα.

Τα αυγά των artemia δεν πρόκειται να εκκολαφθούν στο θαλασσινό νερό. Αντίθετα μπορείς να εκκολάψεις αυγά mysis, με την προϋπόθεση να απομακρύνεις πρώτα τα ψαράκια σου.

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ κ. Νίκο για τις απαντήσεις σας. :angry2:

Θα κοιτάξω μέχρι τα χριστούγεννα να μετακομίσουν όλα σε διπλάσιο τουλάχιστον σε λίτρα "σπίτι"

Αυτό ειναι το "κακό" με το θαλασσινό.Λές θα κάνω ένα νάνο και κεί θα μείνω και μετά......... :D:thumbup::thumbup::angry2:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...