Jump to content

Υπόστρωμα;;;


Guppy

Recommended Posts

Λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχω 35 λίτρα καθαρά θέλω να βάλω υπόστρωμα γιατί μου αρέσουν τα φυτά. Μέχρι στιγμής έχω μέσα μόνο Hygrophila, θα βάλω και πιο δύσκολα φυτά μέσα. Δέν ξέρω τίποτα από υπόστρωμα, ποιά εταιρία έχει το κάλύτερο;;; Πόσα εκ. πρέπει να βάλω;; Απο πάνω πόσα εκ. χαλίκι;;; Ξέρετε πόσο χρονικό διάστημα κρατάει 1-2 χρόνια;;; Συνδιασμός υποστρώματος και λίπασμάτων μπορεί να υπάρξει;; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις που κάνω....Ευχαριστώ...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει με πολύ καλά αποτελέσματα τα κάτωθι υποστρώματα

Hobby και Sera σε συνδυασμό με λατερίτη. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλα λιπάσματα τα οποία είναι εξίσου ή καλύτερα. Αυτά όμως μπορώ να σου προτείνω εγώ. Δεν θα έλεγα να πάς σε seachem λόγω κόστους σε σχέση με το μέγεθος του ενυδρείου. Αν όμως αποφασίσεις να κάνεις ένα υψηλών απαιτήσεων φυτεμένο (με υποδομή) τότε καλό είναι να πάρεις seachem.

Βάλε 1,5 με 2 εκατοστά υπόστρωμα και 3 με 4 εκατοστά χαλίκι.

Το υπόστρωμα παραμένει ενεργό μέχρι τα 2 χρόνια, στο διάστημα αυτό όμως συσσωρεύονται υπολείμματα τροφών και λοιπές οργανικές ουσίες κάτω από το χαλίκι υποκαθιστώντας μερικώς το μη ενεργό πλέον υπόστρωμα.

Το πρώτο διάστημα θα λιπαίνεις κανονικά (υγρό λίπασμα), μόλις ενεργοποιηθεί το υπόστρωμα (συνήθως μετά τον 1ο μήνα) θα μειώσεις την λίπανση και θα ακολουθήσεις πρόγραμμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των φυτών.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ nKarvounis.....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

nKarbounis έβαλα επιτέλους υπόστρωμα της TETRA CompleteSubstrate (2.8 Kg). Από πάνω γράφει στις οδηγίες ότι πρέπει να ρίξω 2 εκ. χαλίκι, εδώ όμως μου έχουν πεί 3-4 εκ.

Τώρα εγώ τί έκανα: έριξα 2 εκ. μπροστά στο ενυδρείο και 3 εκ. στο πίσω μέρος, συνολικά 4-5 εκ χαλίκι και υπόστρωμα. Να βάλω περισσότερο χαλίκι;; Σκέφτομαι μπροστά να το αφήσω 2 εκ. γιατί με 3 εκ, φαίνεται λίγο άσχημα το ενυδρείο..

Link to comment
Share on other sites

Να κανω μια ερωτηση ? Τι φυτα υψηλων απαιτησεων θα βαλεις μεσα ? Εχεις βρει ?

Link to comment
Share on other sites

Όχι ακόμη ψάχνω. τελευταία έβαλα Echinodorus Tenellus. Σκέφτομαι για Lileaopsis Mauritiana, Vallisneria americana "Mini Twister",Littorela uniflora. Θα δούμε ότι βρώ πρώτο.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...