Jump to content

Fin Rot


Recommended Posts

Guest purepoison

Poia einai ta sumptoma tou fin rot? Eixa ena Betta pou ta pterugia tou ginontan olo k pio konta, tou pira melafix k antibiotics gia gram negative bacteria pou prokaloun fin rot alla den egine tpt. Episis eixe stamatisei na troei k ta fins tou eixan ginei krosia ospou pros to telos eixan sxedon liosei. Tora exw ena Betta mazi me ena Black Skirt Tetra se enudreio 10gal. To tetra to evala prin 3 meres k stin arxi malonan (tora malonoun sxedon spania). Paratirisa omos allages sto anal fin tou Betta mou. Se ena simeio sto kato meros tou anal fin exei sxistei ligo k exei mia mikri trupoula ligo pio pano. Exo merika plastika futa k merika zontana. Auto pou den ksero einai an exei fin rot h' an traumatistike.

Na ton afiso kanonika mesa sto enudreio h' na ton valo se quarantine k na tou doso melafix?

HELP ME!!!

Ekana attach mia pic, elpizo na voithisei!

post-2020-1160256743_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορουσες να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες και να μας πει ακριβως τι εχει παθει ο ψαρης γιατι δεν μπορω να καταλαβω απ τα γκρικλες

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Guest purepoison

οκ, το ξαναγράφω με ελληνικούς χαρακτήρες...

Ποιά είναι τα συμπτώματα του φιν ροτ;

Λοιπόν, είχα ένα μονομάχο που τα πτερύγια του γίνονταν όλο και πιο κοντά και στη συνέχεια άρχισαν να γίνονται κρόσια. Το είχα πάει στον κτηνίατρο και μου έδωσε κάποια φάρμακα, αλλά η ασθένεια προχώρησε πολύ γρήγορα και δεν κατάφερα να το σώσω. Τώρα έχω έναν άλλο μονομάχο σε 40 λίτρα ενυδρείο. Πριν μερικές βδομάδες το κάτω πτερύγιο του σχίστηκε λίγο στην άκρη. Επειδή όμως δεν είδα να κονταίνει το πτερύγιο ή ουρά του θεώρησα οτι μάγκωσε σε κάποιο πλαστικό φυτό και σχίστηκε.

Πριν 4 μέρες όμως έβαλα ένα ακόμα ψαράκι στο ενυδρείο (τετρα - black skirt tetra). Ο μονομάχος άρχισε τις επιθέσεις αλλά το τετρα δεν τον πειράζει καθόλου. Τώρα ευτυχώς μαλώνουν πολύ σπάνια. Χθές το πρωί, ο μονομάχος μου είχε μια μικρή τρυπούλα στο κάτω το πτερύγιο. Στην φωτογραφία έχω σημειώσει κάποια σημεία που έχει σχιστεί το κάτω πτερύγιο. Η ουρά του πάντως είναι μια χαρά. Αυτο που θέλω να μάθω είναι αν έχει φιν ροτ ο μικρός ή αν απλά έχει τραυματιστεί. Δεν θέλω να τον αρχίσω στα φάρμακα χωρίς λόγο! Επίσης, θέλω να τονίσω οτι κανένα από τα πτερύγια του δεν έχει συρρικνωθεί.

(πιάστηκε το χέρι μου να γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες και να βάζω τόνους :D )

Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες στο Aquazone!

Νομίζω πως με την παρατήρηση και μόνο μπορείς να διαγνώσεις αυτή την ασθένεια!

Πάντως για καλό και για κακό πάρε να έχεις στο σπίτι ένα Melafix!

Link to comment
Share on other sites

Guest purepoison

Με την παρατήρηση; Τι ακριβώς πρέπει να παρατηρήσω; Να περιμένω να του λιώσει το πτερύγιο και να φαίνονται τα κόκκαλα; Τα αρχικά σημάδια του fin rot ψάχνω! :D Επίσης, το Melafix είναι το πιο άχρηστο φάρμακο που κυκλοφορεί! Το Maracyn και το Tetracycline (αντιβιωτικό, σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας) είναι πολυ καλύτερα...

Link to comment
Share on other sites

Guest purepoison

anyway, ευχαριστώ... θα τον πάω στον κτηνίατρο για να σιγουρευτώ οτι δεν έχει τίποτα :D

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, το Melafix είναι το πιο άχρηστο φάρμακο που κυκλοφορεί! Το Maracyn και το Tetracycline (αντιβιωτικό, σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας) είναι πολυ καλύτερα...

Μόνο που μετά την χρήση Melafix εξακολουθείς να έχεις βιολογία στο φίλτρο σου ενώ με τα άλλα ΔΕΝ....

Link to comment
Share on other sites

Guest purepoison

Μόνο που με την χρήση Melafix κρατάς τα βακτήρια και χάνεις το ψαράκι :angry2::D:thumbup: :thumbup: Εξάλλου, υπάρχουν ειδικά προΐοντα που προσθέτουν βακτήρια στο ενυδρείο (eg. Cycle, waste control της Hagen). Προτιμώ να μην υπάρχει ούτε 1 βακτήριο στο ενυδρείο, παρά να χάσω το ψαράκι μου! Στο προηγούμενο betta μου χρησιμοποιούσα το Melafix για 2 βδομάδες και δεν γινόταν τίποτα. Μετά πήρα το Maracyn-Two και είδα βελτίωση, αλλά ήταν ήδη αργά αφού το ψαράκι δεν έτρωγε τίποτα για 3 βδόμαδες :angry2: Πιστεύω πως έχει να κάνει με τον τύπο της μόλυνσης. Αν τα παθογόνα είναι Gram Negative bacteria, το Melafix δε νομίζω να βοηθάει και πολύ.

Anyway, ο δικός μου φαίνεται μια χαρά τώρα και τον προσέχω σαν τα μάτια μου! :angry2:

Link to comment
Share on other sites

Εχει σαν τρυπουλα οσο το κεφαλι μιας καρφιτσας;

Αν ναι τοτε δεν θα του βαλεις τπτ παρα μονο βιταμινες στην τροφη του γιατι οταν εχουμε τετοιες τρυπιτσες ειναι απο αβιταμινωση.

Τι τροφη του δινεις;

Καποια φαρμακα οπως το Μελαφιξ και το Πιμαφιξ μπορουν να κανουν πολυ καλη δουλεια, εχω σωσει την πλατυ μου που ειχε ντροπσυ αλλα ηταν στην αρχη, αλλα αν ειναι στα αρχικα σταδια την νοσου και οχι στο τελος εκει θα πρεπει να μπει καποιο ποιο ισχυρο φαρμακο για να κανει δουλεια.

Η παρατηρηση της συμπεριφορας των ψαριων μας λεει πολλα να το ξερεις . Εγω τα ελεγχο καθε μερα και ξερω σε τι κατασταση ειναι το καθε ψαρακι μου.

Αν συνεχισει να το κυνηγαει θα σου λεγα να το βγαλεις γιατι μπορει να το σκοτωσει και να τον αφησεις μονο του.

Link to comment
Share on other sites

Guest purepoison

Η τρυπούλα ήταν σαν το κεφάλι καρφίτσας, ίσως και πιο μικρή. Τον ταΐζω Nutrafin Max Betta Food της Hagen (στα συστατικά λέει οτι περιέχει freeze dried red grubs), freeze dried bloodworms της Aqua-Gen και Nutrafin Max Complete Flake Food for all tropical fish της Hagen το οποίο περιέχει βιταμίνες. Του έχω πάρει και pellets Nutrafin αλλά δεν τα τρώει. Η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το tetra το κυνηγάει κάπου κάπου αλλά δεν το φτάνει αφού είναι πιο γρήγορο. Στην αρχή το anal fin του tetra είχε σχιστεί απο τις επιθέσεις, αλλά τώρα του είναι μια χαρά. Αν δω οτι ενοχλείται, θα τα χωρίσω :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν τρωνε ολοι οι μονομαχοι πελετς ή φυλλαρακια, οι δικοι μου μονο την τροφη του Ατισον τρωνε και αποξηραμενα σκουληκακια τπτ αλλο.

Παρτου και βιταμινες της ΣΕΡΑ σε υγρη μορφη και μουλιαζε την τροφη του τουλαχιστον 2-3 φορες την εβδομαδα και μην του βαλεις τπτ απο φαρμακα δεν χρειαζεται θα του περασει

Εγω θα σου λεγα να τα χωρισεις θα ειναι καλυτερα

Περιμενουμε νεα του μικρου σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...