Jump to content

Το ενυδρείο μου


elle

Recommended Posts

Μπορεί να αργησα λίγο αλλα επιτελους βρηκα λίγο χρόνο για να σας παρουσιάσω το ενυδρείο μου. :D

Σήμερα κλείνει δυο εβδομάδες απο την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί και οι κάτοικοι του δείχνουν να έχουν συνηθίσει απο τις πρώτες μέρες το καινούργιο τους περιβάλλον. Βεβαια δεν είναι ότι καλύτερο απο εκεί που έχεις 260lt να κολυμπάς ,ξαφνικά να πρέπει να περιοριστείς στα 100lt αλλα ευτυχώς δείχνει να το πήραν καλά..

Αυτό το ενυδρείο με παίδεψε λίγο μέχρι να το αποκτήσω αλλα τί είναι λίγη ταλαιπωρία μπροστά στη χαρά που σου προσφέρει ..

Αλλα ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.

Ολα ξεκίνησαν γύρω στα τέλη Ιουλίου που άρχισα να σκέφτομαι πως ήταν καιρός να πάρω ένα ενυδρείο για να βάλω τα ψαράκια μου το χειμώνα , γιατί η λιμνούλα λογω του οτι είναι υπερυψωμένη και σχετικά ρηχή, το χειμώνα παγώνει.

Ετσι πήγα στο pet shop και αγόρασα ένα ενυδρείο 60 λτ. Οταν το έφερα στο σπίτι όμως , εκτός απο το ότι μου φαινόταν πολύ μικρό, δεν μπορούσα να βρώ ένα μέρος που να ταιριάζει και δεν ήξερα και που να το στήσω (οπότε αποφάσισα να αγοράσω και μία βάση ).

Αφού το συζήτησα με τον άντρα μου αποφασίσαμε να πάρουμε ένα λίγο μεγαλύτερο και έτσι το επιστρέψαμε. Είχαμε αποφασίσει να πάρουμε ένα 80λτ, αλλα εγω ερωτευτηκα ένα 220λτ το οποίο όμως δυστυχως δεν χωρούσε πουθενα στο σπίτι (δεν ήθελα βλέπεις να θυσιάσω και κανένα έπιπλο :angry2: ) και έτσι, αφού ο άντρας μου μου υποσχέθηκε οτι στον επάνω όροφο του σπιτιού μας που θα χτιστεί σε 2-3 χρόνια θα πάρουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο, συμβιβάστηκα στα 100λτ. Δυστυχώς όμως στο μαγαζι δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και έτσι γύρω στα μέσα Αυγούστου το παραγγείλαμε.

Ενα μήνα μετά και το ενυδρείο δεν είχε έρθει ακόμα :thumbup:.

Άρχισα να ανυσηχώ γιατί ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει και φοβόμουνα για τον πλέκο μου. Τα χρυσόψαρα δεν έχουν πρόβλημα αλλα αυτός δεν θα άντεχε αν έπεφτε πολύ η θερμοκρασία.

Ενα σάββατο έγινε αυτό που φοβόμουνα ,η θερμοκρασία έπεσε απότομα απο 23C στους 15C μέσα σε λίγες ώρες. Ευτυχώς ο θερμοστάτης δεν άφησε να πέσει η θερμοκρασία του νερού κάτω απο τους 20C (τον είχα ρυθμίσει στους 26C και δούλευε συνέχεια). Περιττό να σας πώ οτι κοιμήθηκα ελάχιστα εκείνο το σάββατο, κάθε δύο ώρες πήγαινα να ελέγξω τη θερμοκρασία του νερού και αν έπεφτε στους 19C θα έβαζα τον πλέκο σε ένα μικρούλι ενυδρειάκι που έχω απο παλιά και θα τον έπαιρνα μέσα στο σπίτι.Επίσης αποφάσισα οτι τη Δευτέρα μόλις σχολούσα απο τη δουλειά θα πήγαινα στο pet shop και θα αγόραζα το 220λτ που είχα δεί και στην ανάγκη θα το έβαζα μέσα στη μέση του σαλονιού.

Τη δευτέρα το πρωΐ τους πήρα τηλεφωνο για να περιμένουνε λίγο το μεσσημέρι μέχρι να πάω και μου είπανε οτι είχε έρθει πρίν απο λίγο το ενυδρείο που παρήγγειλα. Για μια στιγμή σκέφτηκα να πάρω το άλλο των 220λτ

αλλα τελικά επικράτησε η λογική και πήρα το μικρό ( που να αλλάζω τώρα τη διαρύθμιση όλων των επίπλων).

Δυστυχώς όμως το ενυδρείο μαζι με τη βάση του δε χωρούσε στο αυτοκίνητο μου και έτσι αναγκάστηκα να πάω ξανά το απόγευμα με το αυτοκίνητο του άντρα μου (και τον ίδιο για χαμάλη).

Τελικά το ενυδρείο έφτασε στο σπίτι αργά το απόγευμα μαζί με δυο καινούργια φυτούλια και κάτι πέτρες λάβας που στο μαγαζί μου είπανε πως είναι πολύ καλές για την βιολογία του ενυδρείου..

Το έβαλα στο σαλόνι στη θέση που είχα αποφασίσει αρχικά αλλα δεν μου άρεσε και έτσι αποφάσισα να μπεί στην κουζίνα. Είχε αρχίσει να νυχτώνει αλλα δεν επρόκειτο να αφήσω τα ψαράκια μου αλλη μία νύχτα εξω στο κρύο κι έτσι το καθάρισα και αρχισα να το γεμίζω.

Πήρα χαλίκι απο τη λίμνη και αφού το ξέπλυνα λίγο με νερό φύτεψα τα φυτά. Γέμισα το ενυδρείο με 2/3 νερό

της λίμνης και 1/3 νερό απο τη βρύση που είχα βάλει αντιχλώριο και αφού έβαλα μέσα φίλτρα, θερμοστάτες , διακοσμητηκά κτλ έβαλα και τα ψάρια. Τα χρυσόψαρα δεν έδειξαν να στρεσάρονται ιδιαίτερα αλλα ο πλέκο δεν ήξερε που να κρυφτεί και μέχρι να βρεί το ξύλο του πέρασε μερικά δευτερόλεπτα αγωνίας.

Ισως να φταίει και το γεγονός οτι δεν μπορούσα να τον εντοπίσω μέσα στο σκοτάδι και χρησιμοποίησα στο τέλος ένα φακό. :angry2:

Πάντως την επόμενη μέρα ήταν μια χαρά και μασουλούσε πάνω στο ξύλο του..

Αυτά για την ώρα γιατί έχω γράψει ήδη πολλά. Η συνέχεια άλλη μέρα.. :thumbup:

post-1422-1160420578_thumb.jpg

post-1422-1160420827_thumb.jpg

post-1422-1160421272_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο σου είναι πολύ ωραίο και θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα ψάρια σου τώρα που χειμωνιάζει!

Δεν ξέρω αν έχεις διαλέξει κατάλληλη θέση για το ενυδρείο σου μια και δίπλα στο παράθυρο υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την άλγη!

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα πολύ ωραίο το ενυδρείο σου όντως αλλά αν βάλεις και ένα μαύρο χαρτόνι χαρτόνι από πίσω και πιο όμορφο θα δίξει αλλά και θα λιγοστέψεις τις πιθανότητες άλγης μιας και το ηλιακό φώς ίναι ένας παράγοντας που βοηθά στην δημιουργίας αυτής.

Φιλικά Ιορδάνης.

Link to comment
Share on other sites

Αλγη είχα έτσι και αλλιώς και στη λίμνη. Δεν με ενοχλεί αν μπορώ να την κρατάω σε χαμηλό επίπεδο.. Τώρα αγόρασα και καινούρια λαμπα uv (γιατι αυτή της λίμνης δεν ταιριαζε) οπότε δεν θα έχει και αιωρούμενη.

Μπορεί να είναι μπροστά απο την μπακλονόπορτα αλλα απο την άλλη πλευρα του τζαμιού υπάρχουν τεντα και φυτά, ετσι δέν το χτυπάει απευθείας το φώς του ήλιου.

Αγόρασα αφίσα για να βάλω στην πλάτη αλλα δεν μου άρεσε τελικά. Άσε που έτσι το βλέπω και όταν κάθομαι στο μπαλκόνι.. :D

Έγινε επεξεργασία - elle
Link to comment
Share on other sites

To ενυδρείο σου ειναι πολύ όμορφο.

Μπράβο και καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου! Πολύ ωραία τα φυτά σου! Πολύ ωραίο το....ψυκτικό σου!

Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλε αυτο ειναι πολυ ομορφο ... :D:thumbup:

Μπραβο elle ... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Πανεμορφο!! :thumbup::thumbup:

Μπραβο elle καλη συνεχεια. :D

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου! Πολύ ωραία τα φυτά σου! Πολύ ωραίο το....ψυκτικό σου!

Καλή συνέχεια.

:D:thumbup::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...