Jump to content

δεν μπορω να ριξω αμωνια


mamas

Recommended Posts

:D:thumbup::thumbup: εχω 300λιτ,φιλτρο serafil 1300l,eheim1000 και τα 2 με siporax το eheim εχει και βιοσφερες.εχω και 1 eheim 600λιτ που εχει λαμπα uv,ζωντανο αραγονιτη και 25 κιλα ζωντανο βραχο.Αμονια εχω 0.25 και νιτριτη 0.05.Τι κανω?Ευχαριστω και καλημερα....
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα..

πόσο καιρό λειτουργεί το ενυδρείο ?

με τι τεστ μετράς ?

έχεις συγκρίνει τα αποτελέσματα με τεστ άλλης εταιρίας ? συχνά τα τεστ σφάλουν ....

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε mamas

Κατα αρχας μετεφερα το θεμα σου εδω αφου 300 lt δεν ειναι Nano :D

Απο εκει και περα...πρεπει να μας πεις ποσο καιρο στρωνει το ενυδρειο και με τι τροπο ? μονο με το βραχο ή εχεις και ψαρια μεσα ? Γενικα δωσε μας μερικες ακομα πληροφοριες για να καταλαβουμε αν μιλαμε για την φυσιολογικη πορεια στρωσιματος ή οχι!

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε για φρέσκο ενυδρείο η χρήση uv σε αυτό το στάδιο είναι απαγορευτική.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες για να βοηθήσουμε. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

το θεμα τησ αμονιας βλεπω δινει και παιρνει στα νεα ενυδρια! εχω το ιδιο προβλιμα σε ενυδριο 150 λιτρων.του εχω ενα φιλτρο 1000 λτρ με siporax ριχνο καθημερινα βακτιρια και μου δοσαν και κατι καψουλες οπως μου τις ιπανε(ενζυμα) και δεν λεει να κατεβει με τιποτα!!!!!!!!! :):excl::thumbup::wub:

Link to comment
Share on other sites

:):excl::thumbup: εχω 300λιτ,φιλτρο serafil 1300l,eheim1000 και τα 2 με siporax το eheim εχει και βιοσφερες.εχω και 1 eheim 600λιτ που εχει λαμπα uv,ζωντανο αραγονιτη και 25 κιλα ζωντανο βραχο.Αμονια εχω 0.25 και νιτριτη 0.05.Τι κανω?Ευχαριστω και καλημερα....

Αγαπητέ Φίλε mamas

Δεν μας δίνεις αρκετές πληροφορίες, για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε.

Για παράδειγμα, πόσο καιρό τρέχει το σύστημά σου, έχεις κάποιους ζωντανούς οργανισμούς, τους οποίους ταΐζεις ή όχι....

Η λάμπα UV, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, δεν ενδείκνυται να λειτουργεί σε αυτό το στάδιο ωρίμανσης, του συστήματος και μάλιστα αν είναι εν σειρά με τα βιολογικά φίλτρα.

Το 0,25ppm αμμωνίας, πολλές φορές είναι πλασματικό και οφείλεται σε απόκλιση του τεστ. Αν μπορείς έλεγξε το τεστ, με νερό από κάποιο άλλο παλιό και στρωμένο ενυδρείο.

Το στήσιμο του βράχου σου και η κυκλοφορία του νερού, γύρω από αυτόν, αλλά και στις εσωτερικές επιφάνειες (αν υπάρχουν) έχουν γίνει σωστά???

Αν για παράδειγμα, κάποιες σημαντικές επιφάνειες του βράχου δεν έχουν την σωστή κυκλοφορία νερού, τότε αυτές όχι μόνο δεν λειτουργούν σαν βιολογικό υλικό, αλλά δημιουργούν μόνιμα προβλήματα, αφού είναι σε μια συνεχή κατάσταση νέκρωσης και αποσύνθεσης.

Τέλος , θα ήθελα να σου επισημάνω, ότι ο συνδυασμός ζωντανού βράχου και ζωντανής άμμου, με εξωτερικά βιολογικά φίλτρα, δεν είναι ο καλύτερος, αφού τα πρώτα, φυσικά βιολογικά υλικά, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αναπτυχθούν και να αποδώσουν στο μέγιστο την ικανότητά τους, για βιολογική επεξεργασία.

Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον, περισσότερες πληροφορίες.

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

το θεμα τησ αμονιας βλεπω δινει και παιρνει στα νεα ενυδρια! εχω το ιδιο προβλιμα σε ενυδριο 150 λιτρων.του εχω ενα φιλτρο 1000 λτρ με siporax ριχνο καθημερινα βακτιρια και μου δοσαν και κατι καψουλες οπως μου τις ιπανε(ενζυμα) και δεν λεει να κατεβει με τιποτα!!!!!!!!! :excl::thumbup::wub::wub:

Τα ενζυμα αποδεδειγμενα δεν ειναι ο καλυτερος τροπος για να στρωσουμε το ενυδρειο μας. Ο καλυτερος τροπος ειναι λιγη τροφη καθημερινα. Δοκιμασε το και θα καταλαβεις στην πορεια τι εννοω! :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...