Jump to content

Εξωτερικό φίλτρο για ενυδρείο 90 λίτρων


Skoni

Recommended Posts

Καλησπέρα

Έχω ένα ενυδρείο 90 λίτρων περίπου με εσωτερικό φίλτρο. Θέλω τις γνώμες σας για ένα εξωτερικό που να μην είναι θορυβώδες γιατί η βάση του δεν έχει καπάκια να το βάλω μέσα. Επίσης θέλω να ρωτήσω εάν τα εξωτερικά φίλτρα με την αγορά έχουν και τα απαραίτητα υλικά που χρειάζεται. Τέλος θέλω να μάθω εάν θα πρέπει να κάνω κάτι για να στρώσει όταν το αγοράσω και πριν βγάλω το ήδη υπάρχων που έχω.

Συγνώμη που σας κούρασα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Έγινε επεξεργασία - Skoni
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Skoni με δυο λέξεις: EHEIM 2213, ότι ζητάει κανείς από ένα φίλτρο. :thumbup: Αθόρυβο, ακούραστο και απροβλημάτιστο. Το συγκεκριμένο αγοράστηκε από μία φίλη πρόσφατα και έδινε έως και τις βάνες ταχείας αποσύνδεσης οι οποίες μέχρι πρότινος αγοράζονταν πρόσθετα. Υπερπλήρες δηλαδή... :D

Για να μην έχεις πρόβλημα με αμμωνία κλπ, απλά όταν πάρεις το φίλτρο θα μεταφέρεις τα υλικά του εσωτερικού στο καινούργιο και θα το βγάλεις το παλιό την ίδια στιγμή. :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Έχω να κάνω άλλες 2 ερωτήσεις.

1. Στο φίλτρο μου έχω (δεν ξέρω αν τα λέω σωστά) αστέρια κάτι μαύρους κυλίνδρους με φτερά και κεραμικά (άσπροι κύλινδροι) μαζί με το σφουγγάρι. Αυτά όπως είναι τα βάζω στο νέο φίλτρο?

2. ξέρετε περίπου πόσο πάει ?

Link to comment
Share on other sites

Τα υλικά του φίλτρου μπορείς να τα αντικαταστήσεις σταδιακά με άλλα καλύτερα από άποψη αποικισιμότητας σε βακτηρίδια, με substrat pro ή siporax. Τα υλικά που αναφέρεις (πέρα από το μακαρόνι) δεν τα πολυκατάλαβα/ξέρω. Το σφουγγάρι μπορείς είτε να το ξεπλύνεις στο ενυδρείο, θα γεμίσει "λάσπη" αλλά είναι εκατομμύρια βακτηρίδια, είτε να το χρησιμοποιήσεις στο νέο φίλτρο. Τιμή υπολόγιζε γύρω στα 70€. Για πιο σίγουρα γράψε στο "αναζήτηση προϊόντων" να μάθεις ακριβώς τιμές και διαθεσιμότητα! :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...