Jump to content

Παρακαλω Βοηθεια


Recommended Posts

Γεια σε όλους ,

έχω ανάγκη από μια πληροφορία, αγόρασα ένα chiller (current usa 1/15) και αφού τον συνέδεσα τοποθετώντας και τους σωλήνες εισαγωγής και εξαγωγής νερού στο ενυδρείο τον άναψα δουλεύει, αλλά δεν στέλνει ούτε παίρνει νερό, οπότε υπέθεσα ότι χρειάζομαι pump, θα ήθελα να μου πει παρακαλώ κάποιος τι pump να βάλω (350 λίτρα ενυδρείο, και ο chiller είναι για 200, :D τι να κάνω τόσα είχα ) δηλαδή έχω δει κάποιες pump που αναγραφούν 100λιτρα την ώρα , εγώ τι χρειάζομαι για τις διαστάσεις του ενυδρείου μου παίρνοντας επίσης υπόψη ότι το chiller που έχω είναι μικρότερο από όσο θα έπρεπε για τα λύτρα του ενυδρείου μου,

Επίσης έχω ένα skimmer Berlin Turbo Classic XL που το αγόρασα πακέτο με pump που όμως είναι βυθιζόμενη (μέσα στο ενυδρείο) και θέλω να πάρω εξωτερική για λόγους αισθητικούς και χώρου, μπορεί επίσης να προτείνετε κάτι παίρνοντας υπόψη τα 350 λύτρα του ενυδρείου και ότι το skimmer είναι για ενυδρεία από 300-1200 λύτρα .

Ευχαριστώ πολύ :thumbup:

Ηλιας

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Ηλία το chiller αποκλειστική δουλειά του είναι η ψύξη ενός θαλάμου και όχι η κυκλοφορία του νερού. Για το σκοπό αυτό απαιτείται αντλία, προτιμάται εξωτερική, με τη βοήθεια συνήθως ελεγκτή θερμοκρασίας για μικρότερες μεταβολές θερμοκρασίας. ;)

Η αντλία του skimmer είναι αντλία παροχής νερού μόνο ή κάνει και το skimming? Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις κοιτώντας το impeler (φτερωτή) και την εισαγωγή αέρα. Αν η εισαγωγή είναι πάνω φοβάμαι ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. :blush:

Link to comment
Share on other sites

γεια σου Ηλία ..

.. στις οδηγίες χρήσης του chiller γράφει πόσο νερό πρέπει να περνάει από μέσα ανά μονάδα χρόνου ώστε το chiller να είναι αποδοτικό , … αν δεν έχεις οδηγίες δώσε λεπτομέρειες του μοντέλου να ψάξουμε , μπορεί το chiller που αγόρασες να προορίζεται για μικρότερα ενυδρεία…. με τις κατάλληλες όμως συνθήκες δωματίου και μικρή πρόσθετη βοήθεια από ανεμιστήρα στις ζεστές μέρες θα είσαι μια χαρά..

για το skimmer που ρωτάς .. θα σου απαντήσουν άλλοι που ξέρουν καλύτερα..

πες μας για το ενυδρείο σου .. πόσο καιρό το έχεις ? τι έχεις βάλει μέσα?

καλή συνέχεια. ;) .

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να προσθέσω ότι τα λίτρα για τα οποία προορίζεται ένα ψυκτικό, είναι απολύτως ενδεικτικά. Η πραγματική απόδοσή του σχετίζεται από την ύπαρξη θερμαντικών σωμάτων στο ενυδρείο, όπως κυκλοφορητές, λάμπες και λοιπές συσκευές, καθώς και από την μόνωση που μπορεί να έχουν κάποιες επιφάνειες του ενυδρείου.

Πολύ φοβάμαι ότι η επιλογή του ψυκτικού σου δεν είναι και τόσο καλή και ίσως δεν μπορέσει να αποδώσει σωστά. Συνήθως προτιμάται συσκευή για πολύ περισσότερα λίτρα από τα πραγματικά του ενυδρείου.

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση , ;)

Όσων αφορά το chiller είναι αγορασμένο από Αμερική 1/15hp Current USA Prime Chiller σε τιμή 200€ αν σκεφτείς ότι κοστίζει ανάλογο chiller στα 750€ στην Ελλάδα, δεν είχα δυνατότητα για κάτι καλύτερο, έτσι και αλλιώς η θερμοκρασία που πρέπει να ρίχνω είναι περίπου 2-3 βαθμούς και μόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οπότε κάνει πιστεύω τη δουλειά του, μια και έχει δοκιμαστεί από φίλους στο εξωτερικό,

Prime Aquarium Chiller Model Tank Cooling Capability Inlet/Outlet Flow

(1/15HP Prime Inline Aquarium Chiller with dual stage controller

(UV and heater ports not available on 1/15th HP)

Max. Tank Size: 70 gal.

1/2" and 5/8" Barb

300 gph minimum/600 gph maximum

9.5"L x 12"W x 11.5"

750 BTUs

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...