Jump to content

Καθαρισμός άλγης


Mitrizakis Nikos

Recommended Posts

Παιδιά, στην περίπτωση που έχω άλγη στο υπόστρωμα πως την καθαρίζω; Σκούπα;;;

μμμ,δεννομιζω.ηδη θα εχει γινει ενα με το χαλικι,και η σκουπα δεν θα μπορει να κανει και πολλα...ο καλυτερος τροπος ειναι και ο κλασικος...ο μηχανικος δηλαδη,με τα 2 σου τα χερακια......

:blush:;)

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι η πρόληψη Νίκο. Η καλή κυκλοφορία εμποδίζει την ανάπτυξή της! :blush: Αυτό που έκανα εγώ είναι σκούπα με αεροσωλήνα (μη αδειάσουμε και το ενυδρείο) και μετά πλύσιμο της άμμου με μπόλικο νερό, την άφηνα να στεγνώσει 2-3 μέρες και την έριχνα σιγά-σιγά πάλι μέσα. Δεν είναι το καλύτερο, αλλά είναι αποδοτικό. ;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συνήθως την αφαιρώ με τα χέρια αλλά ανάλογα με το είδος της αλγης μπορείς να κάνεις και σιφόνι … το θέμα βέβαια είναι να πετύχεις την μείωση της μειώνοντας τα Nitrates και τα Φωσφορικά σου…αν μπορείς κάνε μερικές μετρήσεις και πες μας για να βρούμε την αιτία και ακόμα καλύτερα ανέβασε κάποια φωτογραφία!

Link to comment
Share on other sites

υποψιάζομαι ότι είναι διάτομα η κυανοβακτιριδιο ..μια φωτογραφία θα βοηθούσε

..και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να προσέξεις την ποιότητα του νερού- υπάρχει αντιστροφή όσμωση σε καλή κατάσταση?- να έχεις

καθαρά φίλτρα και καλή κυκλοφορία όπως λέει ο Γιώργος ..

.. αν το ενυδρείο σου είναι καινούριο το φαινόμενο είναι φυσιολογικό και παροδικό..

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι η πρόληψη Νίκο. Η καλή κυκλοφορία εμποδίζει την ανάπτυξή της! :) Αυτό που έκανα εγώ είναι σκούπα με αεροσωλήνα (μη αδειάσουμε και το ενυδρείο) και μετά πλύσιμο της άμμου με μπόλικο νερό, την άφηνα να στεγνώσει 2-3 μέρες και την έριχνα σιγά-σιγά πάλι μέσα. Δεν είναι το καλύτερο, αλλά είναι αποδοτικό. ;)

To κακο με τον αραγωνιτη ειναι πως παρολο που ειναι πολυ αποδοτικο υλικο και κλειδι για την λειτουργεια του συστηματος μας σε reef, εχει το κακο πως απο την στιγμη που θα εχουμε φωσφωρικα στο ενυδρειο μας θα τα δεσμευσει και την στιγμη που θα λιωση για καποιο λογο στην πορεια του χρονου (βλεπε χαμηλο ΡΗ η αλκαληκοτητα κτλ) θα τα αποβαλει παλι στο συστημα μας. Επισης απο την στιγμη που θα εχει δεσμευσει φωσφωρικα θα εχυμε μονιμα προβλημα αλγης σε αυτο το σημειο η εστω στην επιφανεια του στρωματος μας. Κατι πολυ αντιαισθητικο.

Εμπειροι χομπιστες στο εξωτερικο αντικαθιστουν την επιφανεια της αμμου με νεο αραγωνιτη καθε 6 μηνες - 1 χρονο - 2 χρονια με σκοπο την απαλαγη της αμμου απο τον ακαθαρτο αραγωνιτη και την τελεια λευκοτητα της αμμου-αραγωνιτη ασχετα απο τις συνθηκες ροης κτλ.

Δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο που κανεις, για αυτο το λογο. Και οχι επειδη η βιολογια χανετε ετσι.

Ακουγετε περιεργο αλλα εαν το ψαξετε ετσι ισχυει και ευχαριστως οποιος εχει αποριες θα χαρω να τις εκφρασει. :blush:

Έγινε επεξεργασία - Discos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...