Jump to content

αντιχλωριο


Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς εαν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αντιχλωριο της SERA AQUTAN για ενυδρειο θαλασσινου νερου?Και γενικα,ολα τα αντιχλωρια γλυκου, κανουν και για θαλασσινο?

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς δεν είναι μόνο το χλώριο που πρέπει να φύγει από το νερό μας για να είναι κατάλληλο για χρήση σε θαλασσινό ενυδρείο..

συχνά υπάρχουν νιτρικά , φωσφορικά ,silicates που κάνουν την συσκευή αντίστροφης όσμωσης απαραίτητη

Έγινε επεξεργασία - salTasos
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση είναι ναι φίλε ΑΚΗΣ αλλά πρέπει να συνυπολογίσεις αυτά που σου είπε ο Τάσος. ;) Ειδικά στο θαλασσινό νερό χρησιμοποιούνται ΑΟ 4+ σταδίων με DI κλπ. Προσωπικά δε θα στο συνιστούσα, αλλά παρόλαυτα μπορείς να δοκιμάσεις, και αν στο μέλλον προμηθευτείς RO σταδιακά αλλάζεις όλο σου το νερό. :blush:

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ.Ευχαριστω πολυ.Το θαλασσινο ενυδρειο ειναι ενα ονειρο που απο καιρο με βασανιζει.Απλα τωρα μαζευω πληροφοριες,αλλα αν μπεις στο στριπακι...Θα με δειτε ελπιζω και με καινουριες αποριες.Αρχικα παω για ψαρακια και ισως αργοτερα (αναλλογως οικονομικων) για υφαλο.

Link to comment
Share on other sites

Ακη καλη αρχη! Πολυ καλα κανεις που διαβαζεις και συγκεντρωνεις πληροφοριες αφου ετσι θα εισαι πιο ετοιμος και θα αντιμετωπησεις λιγοτερο προβληματα. Ειμαι σιγουρος οτι με αυτα που διαβαζεις καταλαβαινεις οτι η χρηση αντιχλωριου στο Θαλασσινο Ενυδρειο ειναι απλα ενα μεγαλο λαθος! Οχι γιατι το αντιχλωριο δεν κανει σε θαλασσινο ή δεν ειναι για θαλασσινο...το λαθος ειναι η μη χρηση Reverse Osmosis η οποια θα σε απαλλαξει οχι μονο απο το χλωριο αλλα και απο πολλα αλλα προβληματα...μπροστα στα εξοδα ενος θαλασσινου ενυδρειου η επενδυση σε αντιστρωφη οσμοση ειναι πολυ χαμηλη αλλα εξαιρετικα σημαντικη!

Περιμενουμε τις ερωτησεις σου!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω.Δηλαδη στο νερο απο Α.Ο. δεν βαζουμε αντιχλωριο?Στο φυτεμενο γλυκου νερου δεν εχω ιχνος αλγης χαρη στις συμβουλες και τις πληροφοριες απο το ΑΖ.Υπαρχει καποιο αρθρο σχετικα με την αποφυγη αλγης στο θαλασσινο?Σχεδον σε ολα τα μαγαζια που εχουν ενυδρεια θαλασσινου στη Θεσσαλονικη,βλεπω οτι εχουν προβλημα με κοκκινη αλγη ;) .Γιατι συμβαινει αυτο?Σας παρακαλω τα φωτα σας.

Link to comment
Share on other sites

όχι φίλε μου στο νερό από την αντίστροφη όσμωση δεν βάζουμε αντιχλώριο …

σε ένα φυτεμένο ενυδρείο του γλυκού νερού τα φυτά λειτουργούν ανταγωνιστικά με την άλγη .. έτσι της στερούν το φαΐ και δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί..

η άλγη στο θαλασσινό μπορεί να οφείλετε σε πολλούς παράγοντες ..

.. δεν είναι λοιπόν σίγουρο ότι όσοι έχουν κόκκινη άλγη έχουν κάνει το ίδιο λάθος ..

..η έχουν το ίδιο πρόβλημα..

μπορεί να φταίει το νερό

μπορεί να μην καθαρίζει τα φίλτρα του

μπορεί να παραταΐζει

μπορεί να φταίει το υπόστρωμα ..

κλπ..

ξεκίνα με το καλό και μην δίνεις σημασία τι κάνουν τα μαγαζιά στα ενυδρεία τους ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...