Jump to content

BGA


tolis_1234

Recommended Posts

εχω σοβαρο προβλιμα με μπλε αλγη.... εχει γεμισει το ενυδρειο

προσπα8ισα να τιν καθαρισο αλλα εξαπλονετε παλι ;)

μεχρι και φαρμακο δοκιματα και παραλιγο να χαλασουν τα φυτα μου...

εχει κανεις καμια λιση?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να βρεις την αιτία, για να την καταπολεμήσεις στη ρίζα της... Βάλε φωτό αν μπορείς. Αν είναι BGA (κυανοβατηρίδιο), ίσως θέλει φάρμακο, αφού πρώτα αφαιρέσεις όση περισσότερη μπορείς, με το χέρι.

Τι χημικό έρριξες? Γράψε και αναλυτικά τις παραμέτρους του ενυδρείου/νερού.

Είχα κι εγώ ένα φεγγάρι, αλλά επειδή είμαι εναντίων των φαρμάκων και των χημικών γενικά, την ξέκανα με υπομονή και αλλαγή των σχετικών παραμέτρων, σιγά-σιγά...

Link to comment
Share on other sites

H BGA πολλές φορές οφείλεται λόγω έλλειψης νιτρικών. Πόσα νιτρικά έχεις στο ενυδρείο σου?

Η τελευταία λύση είναι θεραπεία με ταμπλέτες ερυθρομικίνης, αλλά μόνο ως έσχατη λύση. Μάζεψε όση μπορείς με το χέρι, σιφωνάρισε τον βυθό από την άλγη και πες μας τα νιτρικά σου. Αν είναι μηδενικά αύξησέ τα στο 10-15 με κάποιο σκεύασμα και οπωσδήποτε διοξείδιο.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, αν είναι τοπικό το πρόβλημα, μπορείς να κάνεις χρήση έκχυσης οξυγενέ με μία σύριγγα ακριβώς στο σημείο που έχεις το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Οξυζενέ στη BGA?!

Νόμιζα ότι μόνο με την ΒΒΑ δουλεύει...

Link to comment
Share on other sites

Είχα δοκιμάσει τοπικά που είχα ελάχιστη στο σημείο μεταξύ τζαμιού και χαλικιού και δεν ξαναεμφανίστηκε (τουλάχιστον τους 2 τελευταιους μήνες που το έκανα) ;)

Link to comment
Share on other sites

Η BGA είναι άλγη η οποία οφείλετε σε κυανοβακτυρίδια οπότε και θέλει διαφορετική αντιμετώπηση.Θέλει νιτρικά γύρω στο 10-15 θέλει διοξείδιο του άνθρακα αρκετές αλλαγές νερού και σε περίπτωση που δεν υποχωρήσει χρήση ερυθρομικίνης αλλά λόγο του ότι είναι ισχυρή αντιβίωση μπορεί να σκοτώσει όλη την βιολογία του φίλτρου.Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις ένα κουβά καθαρό και καινούριο να πάρεις νεςρό από το ενυδρείο και να βάλεις να δουλεύει εκεί μέσα το φίλτρο σου και κάνε θεραπεία.Το θέμα είναι ότι η θεραπεία μπορεί να δουλέψει λίγες φορές μιας και κάθε φορά που κάνουμε χρήση αντιβίωσης τα βακτύρια αποκτούν ανθεκτικά στελέχει που μάχονται και δεν εξουδετερώνονται πλέον με αυτήν, τότε πάμε σε πιο δραστική λύση με χρήση χαλκού και πολλές αλλαγές νερού.Γενικά είναι μια άλγη πολύ επίμονη και θέλει πολύ υπομονή.Εύχομαι να μην του τύχει ποτέ σε κανέναν.

Έγινε επεξεργασία - J.J
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...