Jump to content

Anthony Calfo


ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι

Κατ' αρχήν θα ήθελα σαν εισαγωγή, να αναφέρω μερικές πληροφορίες, για την ταυτότητα του μεγάλου αυτού χομπίστα-επιστήμονα και την προσφορά του στο χόμπι μας.

Anthony Calfo

Το όνομα του Anthony Calfo συνδέεται άμεσα με το ενυδρειακό χόμπι και ιδιαίτερα της κατηγορίας Reef, όχι μόνο σαν ερασιτεχνική ενασχόληση, αλλά και σαν επιστημονική έρευνα και διάδοση.

Το έργο και η προσφορά του, αναδεικνύεται μέσα από τα βιβλία του,

"The Book of Coral Propagation: Reef Gardengin for Aquarists Vol. 1" version 1 (2001)

"The Book of Coral Propagation: Reef Gardengin for Aquarists Vol. 1" version 2 (2006)

"Reef Invertebrates: The Natural Marine Aquarium Series" by Anthony Calfo and Robert Fenner (2003)

από τα poster του,

- Stony Corals (2005)

- Soft Corals (2005)

- Reef Fishes 1 (2005)

- Reef Fishes 2 (2005)

- Invertebartes (2005)

- Plants and Algae (2006)

Και τέλος από τα πάρα πολλά άρθρα του, που έχουν δημοσιευτεί στον ειδικό τύπο.

Η τελευταία του δουλειά είναι η έκδοση του περιοδικού “The Journal of Aquatic Science, Travel and Adventure”, το οποίο άρχισε να εκδίδεται από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Η διάδοση των γνώσεων του Α. Calfo και των μελετών του, εξασφαλίζεται με τις συνεχείς διαλέξεις, που δίνει ανά τον κόσμο, σαν προσκεκλημένος διαφόρων ενυδρειακών συλλόγων και φορέων, παρουσιάζοντας το έργο του.

Ταυτόχρονα προσφέρει τις γνώσεις του, δίνοντας συμβουλές και οδηγίες στους ενδιαφερόμενους ενυδρειόφιλους, προωθώντας και αναδεικνύοντας έτσι το ενυδρειακό χόμπι, ιδιαίτερα της θαλασσινής κατηγορίας.

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η μεγάλη αυτή φυσιογνωμία του χώρου, πρόκειται να επισκεφτεί, σχετικά σύντομα, τη χώρα μας, προσκεκλημένος από συνάδελφο ενυδρειακό forum, το οποίο έχει αναλάβει την διοργάνωση, μιας τιμητικής εκδήλωσης και διάλεξης.

Συντονιστής αυτής της εκδήλωσης είναι ο Φίλος μας και ταυτόχρονα μέλος του Aquazone “Adesco”, από τον οποίο περιμένουμε και περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες.

Πιστεύω, ότι θα είμαστε όλοι εκεί.

Όχι μόνο παρόντες ακροατές, αλλά και πανέτοιμοι να προσφέρουμε την όποια βοήθεια μας ζητηθεί, για να στεφθεί με επιτυχία το μεγάλο αυτό ενυδρειακό γεγονός στη χώρα μας.

Σημειώνω, τέλος, ότι η επίσκεψη του Α. Calfo, στην Ελλάδα, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί, κατά τον μήνα Απρίλιο, ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες της όλης διοργάνωσης, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα νεότερα.

Link to comment
Share on other sites

Πω-πω εισαγωγή... Ούτε εγώ δεν τα ήξερα όλα αυτά για τον κύριο Calfo....

Όντως, πριν από μερικούς μήνες σκεφτήκαμε να καλέσουμε στην Ελλάδα τον A.Calfo που είναι μία από τις μεγαλύτερες (για κάποιους Η μεγαλύτερη) αυθεντία στον χώρο των θαλασσινών ενυδρείων. Με κάποια έκπληξη, ομολογώ, ο A.Calfo δέχθηκε την πρόσκληση και μας όρισε την 21 Απριλίου για μία παρουσίαση, ομιλία, σεμινάριο με θέματα θαλασσινά, aquascaping, εργαστήριο για fragging (τεχνητή αναπαραγωγή / πολλαπλασιασμό μαλακών και σκληρών κοραλλιών), και άλλα. Η παρουσία του μπορεί να κρατήσει από 1 έως πολλές ώρες, και ακόμα συζητάμε και σκεφτόμαστε την επιλογή του χώρου, του τόπου, της ώρας, καθώς και πιθανώς άλλες παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδα, έκθεση, φωτογραφίες, ομιλίες, γεύμα, κτλ).

Προσδοκία μας είναι σε μία τέτοια συνάντηση να παραβρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χομπίστες από όλους τους χώρους (γλυκό / θαλασσινό), όλα τα forum, χομπίστες που δεν σερφάρουν, αντιπρόσωποι, μαγαζάτορες, κτλ. Με μεγάλη ευχαρίστηση διαπιστώνουμε την αρχική σας ανταπόκριση και με ακόμα μεγαλύτερη χαρά θα δεχθούμε μη-δεσμευτικές δηλώσεις συμμετοχής (για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μία εκτίμηση αριθμού συμμετεχόντων) καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, μήπως και η ευκαιρία αυτή δώσει το έναυσμα για μία μεγάλη συγκέντρωση του χόμπι μας.

Και πάλι ευχαριστούμε πολύ για την υποδοχή και την ανταπόκριση.

calfo_poster_176.jpg

Link to comment
Share on other sites

Με μεγάλη μας χαρά θα αγκαλίασουμε κάθε τέτοια προσπάθεια !!!

Αν και ευελπιστώ να έχουμε γνωριστεί πριν την συνάντηση υπολογίστε με σε αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία για μια ευρεία "αλμυρή" συνάντηση και μια πρώτη πραγματικά inter-forumική συνεύρεση! Και αυτό ευελπιστώ πριν από τον Απρίλιο! ;)

Link to comment
Share on other sites

Με μεγάλη μου χαρά εύχομαι σύσσωμη η ενυδρειακη κοινότητα και φυσικά τα μέλη του aquazone να αγκαλιάσουμε αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία του Θάνου (andesco) υπό την αιγίδα του open reef και να βρεθούμε σε αυτήν την πρωτοποριακή εκδήλωση με ομιλητή τον πολύ σπουδαίο A.Calfo.

Φυσικά και θα τα πούμε και από κοντά εκεί. ;):blush::)

Link to comment
Share on other sites

Εκπληκτικη στιγμη για τα ελληνικα ενυδρειακα και

"θαλλασινα" δεδομενα. Θανο η κινηση σου ηταν καταλυτικη και τη θεωρω ως τη μεγαλυτερη εως τωρα κινηση στα κοινα μας. Θα δοσω φυσικα και εγω το παρον σε αυτη την εκδηλωση που ουτος η αλλως θα ειναι πολλοι φιλοι.. :)

Μπραβο σου για την σκεψη σου και την κινηση σου να φερεις σε περας ενα τετοιο γεγονος. Ενα αλλο τεραστιο γεγονος ειναι πως ολοι οι ελληνες χομπιστες θα ενωθουμε σε μια κοινη ομπρελα για την κοινη μας αγαπη, το χομπι του ενυδρειου και ειδικα σε αυτη την περιπτωση του πολυ ριγμενου κατα το παρελθον (εμεις οι ποιο παλιοι το ξερουμε καλα...) θαλλασινου ενυδρειου.

Και παλι μπραβο, θα τα πουμε ολοι εκει τον Απριλιο! ;);):blush:

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια :blush:

Θα είμαι κι εγώ εκεί ;)

Link to comment
Share on other sites

να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στο Θάνο antesco που πήρε την πρωτοβουλία ;) ..

.. σίγουρα τέτοια γεγονότα βοηθάνε την θαλασσινή – reef κοινότητά μας

μπολιάζοντας την με νέες ιδέες και αντιλήψεις , κάτι που έχει ανάγκη κάθε κοινότητα που θέλει να αναπτύσσεται ..

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για το χόμπυ μας και χαίρομαι που το αγκαλιάζουμε όλοι με αγάπη και ομοψυχία. ;)

Link to comment
Share on other sites

Όλοι οι λάτρεις του αλατιού (και όχι) μόνο θα είναι εκεί!

Ίσως να πάω και εγώ (που το σκέφτομαι ακόμα)!

Θα δείξει....

Πάντως είναι κάτι που θα μας πάει ένα βήμα μπροστά!

Link to comment
Share on other sites

Αρα, έχω το χρόνο μέχρι τον Απρίλιο, να γίνω κι εγώ "θαλασσινός", ώστε η παρουσία μου εκεί να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα... ;)

Link to comment
Share on other sites

Αρα, έχω το χρόνο μέχρι τον Απρίλιο, να γίνω κι εγώ "θαλασσινός", ώστε η παρουσία μου εκεί να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα... :blush:

That's the spirit !!!!!

Μην το φοβάστε, ένα fish-only σαν πρώτη κίνηση δεν απέχει πολύ από το γλυκό.

Τώρα άμα αργότερα κολλήσετε σε reef "ουδεμία ευθύνη φέρουμε" ...... ;)

Link to comment
Share on other sites

Μια μεγάλη στιγμή έρχεται...Η μεγαλύτερη εκδήλωση στην ιστορία του ενυδρείου στην Ελλάδα (και ελπίζω όχι η τελευταία) σε λίγους μήνες θα είναι γεγονός! Σίγουρα θα ήμαστε όλοι εκεί έστω και μονό για να αποδείξουμε την ωριμότητα μας και την κοινή αγάπη μας για το χόμπι ;) !! Σίγουρα εμείς οι Θαλασσινοί θα αποκτήσουμε σε μερικές ώρες εμπειρίες που θα χρειαζόμασταν πολύ καιρό για να βιώσουμε μόνοι μας αλλά και οι φίλοι που ασχολούνται με το γλυκό νερό θα έχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα να γνωρίσουν.

Για τον Calfo μπορούμε να πούμε πολλά αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται...εδω και κάποιους μήνες μεταφράζουμε και φιλοξενούμε άρθρα του (τα οποία μας παραχώρησε δωρεάν) και μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ.

Συγχαρητήρια στον Θάνο και κουράγιο σε όσους εργαστούν για τη διοργάνωση...ελπίζω να βοηθήσω και εγώ όσο περισσότερο μπορώ :blush:

Link to comment
Share on other sites

O Μάνος είναι και αυτός φίλος του Calfo, έχει μεταφράσει άρθρα του, και επικοινωνεί συχνά μαζί του στο www.reefcentral.com (παλαιότερα) και τώρα στο forum.marinedepot.com όπου "μεταγράφηκε" η ομάδα των σοφών...

Ανυπομονεί να σε γνωρίσει και φυσικά πρέπει να βοηθήσεις όσο και όπως μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

O Μάνος είναι και αυτός φίλος του Calfo, έχει μεταφράσει άρθρα του, και επικοινωνεί συχνά μαζί του στο www.reefcentral.com (παλαιότερα) και τώρα στο forum.marinedepot.com όπου "μεταγράφηκε" η ομάδα των σοφών...

Ανυπομονεί να σε γνωρίσει και φυσικά πρέπει να βοηθήσεις όσο και όπως μπορείς.

Θανο οπως ξερεις το να εισαι φιλος με τον Calfo δεν ειναι και κατι δυσκολο ;) Ο ανθρωπος ζει για να γνωριζει ανθρωπους και χωρες και για να βοηθαει τους συν-χομπιστες του!

Ειμαι σιγουρος οτι οταν ερθει θα το καταλαβουν ολοι :blush:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

από την μικρή συμμετοχή που έχω σε φόρουμ που συντονίζει .. το έχω καταλάβει ήδη ..

.. ακούραστος.. κεφάτος .. γράφει απλά .. γιατί απλά γράφει όποιος γνωρίζει τα θέματα :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...