Jump to content

νεο ενυδρειο βοηθεια αρχαριος


cgrig1981

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους!!!

Πριν απο 7 ημερες αγορασα ενα ενυδρειο 80 εκατοστων στοι μαγαζι απ'οπου το πηρα μου εδωσαν 2 φαρμακα το STRESS COAT για το χλωριο και το STRESS ZYME για τα βακτηρια της αμμωνιας.Επλυνα το ενυδρειο με σκετο νερο επλυνα και τα χαλικια τα τοποθετησα στο εσωτερικο μαζι με τα φυτα (ανουμπιες) και στην συνεχεια αγορασα μια πετρα απο λαβα την επλυνα και την τοποθετησα γεμισα το ενυδρειο με νερο εριξα μεσα το STRESS COAT (αντιχλωρικο) και μετα απο 3 ωρες οπως μου ειπαν απο το καταστημα εριξα το STRESS ZYME (βακτηρια) μετα απο 2 ημερες το τεστ της αμμωνιας,ειναι μονιμο μεσα στο εσωτερικο του ενυδρειου, ενο ηταν στην ενδεικση safe μεχρι και σημερα δειχνει alert στη συνεχεια αγορα τα τεστ της sera για να δω το επιπεδο της αμμωνιας (5 mg/l) ειναι φυσιολογικο αυτο που συμβαινει?θα στρωσει η τσαμπα παιδευομαι?τι φιλτρο μου ειναι εσωτερικο και αποτελειτε απο σφουγγαρι και μακαρονι εχω παρει και ανθρακα αλλα μου ειπαν οτι ακομα δεν πρεπει να το βαλω ισχυει?

ευχαριστω πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο κάνει τον κύκλο του. Μπορείς να διαβάσεις στην κατηγορία με τα άρθρα πως στήνουμε ένα ενυδρείο. Είναι φυσιολογικό να σου ανέβει η αμμωνία.

Ακολούθησε και αυτό που λέει και η εταιρεία για το StressZyme

"New Aquariums:

On the 1st, 7th, and 14th days add 2 teaspoonfuls (10 ml) for every 10 U.S. gallons (40 L) of aquarium water. Thereafter, each week add 1 teaspoonful (5 ml) for every 10 gallons (40 L) of aquarium water."

Επίσης πολύ σωστά κάνεις και δεν βάζεις τον άνθρακα. Σε αυτή την φάση δεν προσφέρει απολύτως τίποτε.

Link to comment
Share on other sites

Γιαννη σευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση σου αρα αποτι καταλαβαμε ειμαι σε καλο δρομο σευχαριστω παρα πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...