Jump to content

Γέννηση


Guest ergo

Recommended Posts

Γεννήσαμε… Η πρώτη έγκυος θέλησε να γεννήσει όταν δεν ήταν κανείς στο σπίτι με αποτέλεσμα μόνο 8 μικρά γκαπάκια να μπουν στην γεννίστρα.

Η δεύτερη έγκυος δεν πήγαινε άλλο… παρόλο την ασχετοσύνη μου αποφάσισα να την βάλω στην γεννίστρα έχοντας υπόψη αυτά που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί…

2 ώρες μετά άρχισε μια «τρελλή γέννα» όπου 43 μικρά γκαπάκια γεννήθηκαν.

Τελικά ο άνθρωπος έχει μεγάλη υπομονή –γαϊδουρινή- για να μετρήσει 43 μικρά.

Και φτάνουμε στις ερωτήσεις...

Κάθε 4 ώρες ταίσμα?

Βρίσκονται στην γεννίστρα που είναι μέσα στο ενυδρείο. Σχέδια και χώρος για άλλο μικρότερο δεν γίνεται. Τα αφήνω μέσα στην υφασμάτινη γεννίστρα ή τα αφήνω ελεύθερα στο ενυδρείο μετά από λίγο καιρό ξέροντας πως κάποια θα γίνουν τροφή?

Μετά από πόσο καιρό τα αφήνω ελεύθερα?

Τι άλλο?

Ευχαριστώ

Δ

Υ.Γ . Ο ΟΓΑ δίνει επίδομα για πολυτέκνους? ;)

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχαχα...! Εγώ είμαι χειρότερος από σένα... Εκατσα και μέτρησα 72..! (η μεγαλύτερη γέννα που έχει γίνει από γκάππυς σε ενυδρείο μου).

Μπράβο πάντως.

Τώρα, μάλλον θα έλεγα ότι 43 μικρά σε γεννήστρα, δεν είναι και τόσο καλό. Εάν δεν μπορείς να τα βάλεις σε κάποιο μικρό να μεγαλώσουν φυσιολογικά, κράτησέ τα 10 ημέρες με 2 εβδομάδες το πολύ στη γεννήστρα και μετά ρίχτα μέσα, γιατί αλλιώς ή θα αρχίσουν να πεθαίνουν ή θα μείνουν μικρά - τα μωρά γκαππάκια θέλουν χώρο να κινούνται, πολύ καθαρό νερό, σταθερές συνθήκες και καλό/συχνό τάισμα, για να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Ισως κάποια να φαγωθούν από τα μεγαλύτερα, αλλά θα ζήσουν τα πιο δυνατά, ειδικά εάν έχεις αρκετές κρυψώνες και φυτά μέσα. Κανονικά όταν γίνουν περίπου 40 ημερών, δύσκολα τρώγονται από τα άλλα. Αλλά δεν μπορείς να αφήσεις 43 μικρά για 40 ημέρες σε γεννήστρα...

Οσο θα τα έχεις στη γεννήστρα, να τα ταίζεις 4-5 φορές τη μέρα, από λίγο και καλά τριμμένο φαγητό (φλέικς ή ταμπλέτες ή σκουληκάκι αποξηραμένο).

Να αδιάζεις και το νερό της με ένα ποτηράκι μικρό. Ετσι θα μπαίνει καινούριο μέσα και θα ανανεώνεται, πράγμα σημαντικό για τα μικρά. Ρίξε και κανένα κοματάκι κερατόφυλλο ή javamoss ή elodea μέσα, χρειάζεται.

Καλό τους μεγάλωμα! ;)

Link to comment
Share on other sites

Να σου ζησουν τα μωρακια

δυστυχως μεσα στην γεννηστρα δεν θα σου μεγαλωσουν ουτε πολυ αλλα ουτε και γρηγορα αλλα αφου δεν εχεις αλλο χωρο τι να κανουμε.

Θα τους καθαριζεις την γεννηστρα καθε 3 μερες με την μεθοδο του συφωνιασματος, θα παρεις ενα λαστιχακι σαν αυτο που βαζουμε στις αεραντλιες και θα καθαριζεις την γεννηστρα.

Τροφη θα τους παρεις την ειδικη που ειναι για νεογεννητα και ειναι σκονη, αν βρεις και αυτην με τις βιταμινες παρτην και δινε τους εναλλαξ τις τροφες. Θα τα ταϊζεις 3-4 φορες την ημερα.

Στο ενυδρειο σου εχεις καθολου κερατοφυλλο;

Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι κοντα στο Μοσχατο μπορουμε να κανονισουμε να σου δωσω ενα κιλο αλλοιως να σου φερω στην συναντηση το αλλο Σαββατο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...