Jump to content

Παρουσίαση ενυδρείου με Ηemichromis lifalili


blackghost

Recommended Posts

Χαιρετω ολο το forum!

Το ενυδρειο αυτο ειναι 100λ.

φυτα : διαφορα ειδη Anubia και Cryptocorine

ψαρια : 3 του ειδους Ηemichromis lifalili (1 ζευγαρι και 1 αγνωστου φυλου!)

Το ζευγαρι τη στιγμη αυτη που σας γραφω ειναι ηδη σε κατασταση αναπαραγωγης (Η θηλυκια εχει κανει 100-200 αυγα μεσα στη σταμνα)

Δεκτη οποιαδηποτε παρατηρηση η σχολιο :)

post-1194-1163084068_thumb.jpg

post-1194-1163084095_thumb.jpg

post-1194-1163084119_thumb.jpg

post-1194-1163084140_thumb.jpg

post-1194-1163084164_thumb.jpg

post-1194-1163084192_thumb.jpg

post-1194-1163084209_thumb.jpg

post-1194-1163084231_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την αναπαραγωγή σου!

Το ενυδρείο σου είναι αρκετά καλό!

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραίο δείχνει το ενυδρείο σου αγαπητέ Φίλε blackghost7

Εύχομαι καλή επιτυχία στην αναπαραγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.

Θα ηθελα ομως να σας πω και το εξης προβλημα που αντιμετωπιζω με αυτα τα ψαρια.Ειναι στη κατοχη μου περιπου εναμιση μηνα και αυτη τη στιγμη ειναι η 4η γεννα τους.

Στην 1η τους γεννα, σχεδον αμεσως απο οταν τα πηρα, ειδα αυγα αλλα οπως ξαφνικα τα ειδα τα εχασα κιολας μετα απο 5 μερες.

Στη 2η με διαφορα περιπου 4-5 μερες απο την πρωτη ξαναδα αυγα και μετα απο πολυ λιγες μερες και τις πρωτες ουριτσες! οπως τις ειδα και αυτες τις ξαναχασα εκτος απο ενα μικρο Ραμπο που ενα προσπαθουσα να φυτεψω ενα φυτο που ειχαν ξηλωσει οι γονεις τον προσεξα προσπαθοντας να φυγει.

Στη 3η και πιο οδυνηρη πιστευοντας οτι εχω μαθει απο τα λαθη το προηγουμενων με το που ξαναβγηκαν οι πρωτες ουριτσες εβγαλα τον αρσενικο μαζι με το αλλο και τους εβαλα σε ενα 30λ που ειχα γενηστρα.ολα καλα και για πρωτη φορα τα μικρα ζουσαν τοσο ωστε να κολυμπουν αμεριμνα σχεδον σε ολο το ενυδρειο υπο την προστασια ομως παντοτε της μητερας τους.Τοτε και επειδη στο 30λ γινοταν πραγματικη μαχη αποφασισα τα μαζεψω προσεχτικα ολα τα μικρα και να τα βαλω σε ενα ειδικο διχτυ που εχω για νεογεννητα στο ιδιο ενυδρειο που ηδη βρισκονταν. Ετσι επεστρεψαν πισω τα αλλα δυο lifalili. Τι ηταν να το κανω, δεν περασαν 3 λεπτα και ο αρσενικος βλεποντας τα μικρα "αλλου" προσπαθησε να τα ξαναμαζεψει με το στομα του σκοτωνοντας τα ομως καθως τα ρουφουσε και τα περναγε "μεσα" απο το διχτυ. Βλεποντας το αυτο γρηγορα μαζεψα τα μισα που ειχαν απομεινει και τα εβαλα στο 30 λιτρο μαζι ομως με τη θηλυκια. Ολα καλα παλι για περιπου 5-6 μερες μεχρι μια μερα ξαφνικα ολα ελειπαν! :)

Δεν ξερω τι να κανω πια πρωτα μου ειχαν πει οτι τα τρωει ο αρσενικος γιατι θελει να ξαναζευγαρωσει οσο πιο γρηγορα γινεται αλλα μετα και απο αυτο με τη μανα δεν ξερω τι να υποθεσω. Μεχρι να μικρα να εξαφανιστουν θα ελεγε κανεις οτι ειναι οι πιο υπερπροστατευτικοι γονεις που εχω δει...!

παραθετω φωτο της τελευταιας γεννας των μικρων με τη μανα τους οταν τα ειχα βαλει στο 30λιτρο.

ΥΓ. Συγνωμη που μακρυγορησα αλλα ηθελα να τα αναφερω ετσι ακριβως οπως εγιναν.

post-1194-1163148091_thumb.jpg

post-1194-1163148174_thumb.jpg

post-1194-1163148197_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - blackghost7
Link to comment
Share on other sites

Στην τελευταια προσπαθεια σου που πηρες τα μικρα και τα εβαλες στη γεννηστρα μαζι με τη μαμα τους το πιο πιθανο κατεμε ειναι οτι απο το στρες που της δημιουργησε αυτη η αλλαγη στη προσπαθεια της να προστατευσει τα ψαρακια τα εφαγε . Στο μελλον αυτο που θα πρεπει να κανεις ειναι να μεταφερεις μονο τα μικρα στο 30λιτρο και οσο μπορεις με τις ιδιες συνθηκες που υπαρχουν στο μεγαλο .

Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου .. :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ειναι κατι που γινεται αφου μπορω να γεμισω το 30λ με νερο μονο απο το μεγαλο αυτο ομως που με προβληματιζει ειναι οτι

1ον στη 2η γεννα ειχα καταφερει να παρω μερικα μικρα και να τα βαλω μονα τους σε 1 αλλο ενυδρειο που εχω με gappy με το διχτυ ομως παλι αλλα δεν επιβιωσε κανενα. Ειχα ακουσει οτι οι γονεις χρειαζονται για να "αεριζουν" με τα πτερυγια τους τα μικρα χωρις ομως να ειμαι και απολυτα σιγουρος και γιαυτο υπεθεσα οτι πεθαναν.

2ον το φιλτρο που εχω στο 30λ και φοβαμαι οτι θα τα ρουφηξει, οσο ηταν με τη μανα αυτη τα προστατευε. αν παλι το κλεισω δεν θα ειναι πια ενυδρειο αλλα γυαλα.

ξερεις καποιο αλλο ειδος φιλτραρισματος που και τη δουλεια του θα εκανε και δεν θα κινδυνευαν τα μικρα?

Link to comment
Share on other sites

Για τα μικρα σου οταν θα τα βαλεις στο 30λιτρο θα πρεπει να εχεις ενα φιλτρο αερα ... Θα βρεις στα μεγαλα pet shop που ασχολουντε με ψαρια ..

Έγινε επεξεργασία - dartman
Link to comment
Share on other sites

:) Χθες εσκασαν μυτη οι πρωτες ουριτσες και σημερα που ειδα ξανα το ενυδρειο υπολογισα περιπου 100 μικρα.

Με την πρωτη ευκαιρια θα τραβηξω φωτογραφιες, αυτη τη στιγμη δεν γινεται γιατι εκει που εχει εναποθεσει τα μικρα δεν μπορω να βγαλω. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...