Jump to content

Υψηλές Μετρήσεις.


Recommended Posts

Καλή σας μέρα φίλοι μου.

Είμαι κάτοχος ενός ενυδρείου 20lt(εξοπλισμένο με φίλτρο,αεραντλία και θερμοστάτη)Αυτό το ενυδρείο πάρθηκε μετά από αγορά(26/9) δύο χρυσόψαρων σε μια μικρή γυάλα για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς(έτσι νόμιζα τουλάχιστον).Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησα να διαβάζω κάποια άρθρα σε διάφορα sites(όπως και το δικό σας forum)σχετικά με τα ενυδρεία όταν ανακάλυψα ότι αυτό μου το ενυδρείο ήταν πολύ μικρό για τα δύο μου χρυσόψαρα,όπως και το ότι έπρεπε πρώτα να στρωθεί πριν δεχτεί ψάρια.Έτσι μπήκα αμέσως στην διαδικασία αγοράς μεγαλύτερου.Έτσι μετά από ψάξιμο βρήκα ένα συνοικιακό Petshop ο οποίος μου είπε ότι θα μου το έστηνε αυτός μιας και εγώ ήμουν άσχετος.

Έγινε αγορά ενός ενυδρείου 125lt το οποίο το εξόπλισα με εξωτερικό φίλτρο(JBL cristalprofi e900)έναν θερμοστάτη(Lifetech 150W)και μία αεραντλία(Tetratec APS 150)

Στό μικρό ενυδρείο το ένα μας χρυσόψαρο έφυγε (προφανώς από την χάλια ποιότητα νερού)οπότε βιαζόμασταν να σώσουμε τουλάχιστον το άλλο.Όταν ήρθε ο ειδικόςγια το ενυδρείο και τον ρώτησα πόσο καιρό θα πάρει το στρώσιμο μου είπε πως δεν χρειάζεται στρώσιμο και όλα αυτά είναι ανοησίες.Αφού το γέμισε με νερό ( στις 18/10) και έβαλε και κάποια διακοσμητικά του έριξε και δύο υγρά:

1:Sera aquatan(βελτιωτικό νερού)

2:Nutrafin Cycle (βακτηρίδια) και μου είπε πως σε 2-3 ημέρες το νερό θα είναι OKκαι πως θα μπορέσουμε να ρίξουμε και ψάρια όπως και κάναμε.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μέχρι σήμερα να έχουμε χάσει κάποια ψάρια ( αυτός να συνεχίζει να λέει πως θα φτιάξουν μόνα τους) και κάποιες μετρήσεις να είναι ηψηλές.Μετά από αυτά ξεκίνησα το ψάξιμο μόνος μου και αγόρασα κάποια υγρά τεστ της API καθως και κάποια sticks 6 σε 1 για πιο γρήγορες μετρήσεις.

Οι μερήσεις μου είναι:PH- 7,2

CL2- 0,8

KH- 6d

GH- >14d

NO2- 1

NO3- 25

NH3/NH4- 0

θερμοκρασία :25-27 βαθμούς

Έχω ξεκινήσει και κάνω αλλαγές νερού κάθε δύο μέρες(30-50%)με την συμπλήρωση της κατάλληλης ποσότητας αντιχλώριου(Waterlife Haloex)

Τα ψάρια που έχω μέσα(ακόμη τουλάχιστον) είναι δύο χρυσόψαρα,2 clown,2 μόλλυ 1 ξιφοφόρο και έναν πλακόστομο.

Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει για το τι άλλο μπορώ να κάνω για να σωθούν τα ψαράκια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς καλώς ήρθες στο Aquazone! :D

Όπως διαπίστωσες και μόνος σου, δύσκολα τα πράγματα θα διορθώνονταν ''από μόνα τους''.

Αρχικά θα πρότεινα, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να έδινες τα ψάρια κάπου αλλού μέχρι να στρώσει το ενυδρείο προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται άλλο ή ακόμα και να τα επέστρεφες πίσω στο pet shop.

Αν γίνει αυτό, τότε θα μπορέσεις με την ησυχία σου να στρώσεις το ενυδρείο από την αρχή και σωστά, πράγμα που είναι πάρα πολύ βασικό. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να σταματήσεις εντελώς τις αλλαγές νερού, και να προσθέτεις τακτικά βακτήρια και τροφή μέσα στο ενυδρείο.

Όσο αφορά τις μετρήσεις, αν και οι μετρήσεις με στικάκια δεν είναι απολύτως ακριβείς, έχω να σου πω τα εξής:

To Cl πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση 0, οπότε έλεγξε αν ρίχνεις τη σωστή ποσότητα αντιχλωρίου.

Οι σκληρότητες και το pH δεν μας πολυενδιαφέρουν σε αυτό το στάδιο οπότε τα αφήνουμε στην άκρη.

Τέλος σε ένα στρωμένο ενυδρείο πρέπει να έχεις NH3/NH4=0, NO2=0, NO3<10. Οπότε από τις μετρήσεις σου καταλαβαίνεις ότι το ενυδρείο δεν είναι στρωμένο.

Επίσης αφού το ενυδρείο διαθέτει υποθέτω φωτισμό, είναι προτιμότερο να προσθέσεις μερικά εύκολα για αρχή φυτά και να απομακρύνεις τα πλαστικά διακοσμητικά. Τα φυτά βοηθούν με τον τρόπο τους στην ισορροπία του ενυδρείου, αφού απορροφούν NO3 και CO2 και παράγουν οξυγόνο.

Τέλος δεν χρειάζεται η αεραντλία, αρκεί να υπάρχει ανατάραξη της επιφάνεια του νερού.

Και θέλω να σε ρωτήσω, τι υλικά έχει μέσα το φίλτρο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=13569&hl=Δια βασε και αυτο ,θα σε βοηθησει πολυ να καταλαβεις καποια πραγματα για το στρωσημο ,και τον κυκλο του αζωτου.

Καλως ηρθες στην παρεαμας

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον φίλοι μου psarouklas και kixlidatos αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να δώσω τα ψάρια κάπου αλλού. Οπότε θα με βοήθαγε ο τρόπος που πρέπει να συνεχίσω από εδώ και πέρα και τι ενέργειες πρέπει να κάνω σύμφωνα με τις αλλαγές νερού(συχνότητας αλλαγής νερού και ποσοστό αλλαγής).

Τα stick ξέρω ότι δεν είναι αξιόπιστα γι'αυτό και έχω πάρει και κάποια υγρά τεστ της API για καλύτερα αποτελέσματα.

Στο φίλτρο της JBL έχω βάλει στο κάτω επίπεδο κάτι μαύρα μπαλάκια(FilterBalls)που είναι για κατακράτηση του NO2 και NH4,από πάνω το μακαρόνι και στα άλλα δύο επίπεδα τα μπλέ σφουγγάρια.

Link to comment
Share on other sites

Σε ολα τα παραπανω να προσθεσω οτι τα ψαρια που εχεις δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους,οπωτε πρεπει μερικα να φυγουν γιατι θα εχεις προβληματα

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα φίλε rastafarian.Για ποιά ψάρια λες;Γιατί αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα στο θέμα συμβίωσης προφανώς μιλάς για τις διαφορετικές συνθήκες διαβίωσης. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ναι ακριβως αυτο λεω.Εχεις ψαρια κρυου νερου (χρυσοψαρα) μαζι με τροπικα.Επεισης οι κλοουν δεν κανουν για το ενυδρειο σου γιατι γινονται πολυ μεγαλοι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...