Jump to content

SOS *** Ασθένεια η κάτι άλλο ; *** SOS


Recommended Posts

Σήμερα γυρνώντας από τη δουλειά είδα το παπαγαλόψαρο να έχει πάρει επικίνδυνη κλίση , να μην μπορεί να κολυμπήσει σωστά , να παρασέρνεται από το σχετικά μικρό ρεύμα του φίλτρου με κάποιες αναλαμπές στις οποίες δείχνει να κολυμπάει ( η τουλάχιστον να το παλεύει ) .

Το τεστ νερού δεν έδειξε κάτι ( όλα κανονικά ) , στο ενυδρείο δεν υπάρχει ιχθυοφόρτωση μεγάλη και μέχρι χτες το βράδυ που το ξαναπαρατήρησα γιατί όλη μέρα λείπω το ψαράκι ήτανε καλά ... Προχτές δε έφαγε κανονικά ( χτες ήταν μέρα νηστείας και δεν τάισα ... ) ενώ τώρα ενώ έκανε απόπειρα να φάει δεν τα κατάφερε.... Θέμα τσακωμού / ξύλο δεν έπεσε μια και είναι ο κυρίαρχος του ενυδρείου …

Ενυδρείο καραντίνας δεν έχω .... παρά μόνο μια γυάλα που όταν άρχισα και διάβαζα το forum σας κατέληξε να είναι διακοσμητικό σε ένα ράφι φυσικά χωρίς ψάρια … Τι μπορώ να κάνω ; Τι μπορεί να φταίει ; Μπορώ να το βοηθήσω κάπως ; Το βλέπω και το λυπάμαι ..

Το ψαράκι το έχω ~11 μήνες και ενώ απογοητευθήκαμε όταν μάθαμε ότι είναι υβρίδιο και τι διαδικασίες χρησιμοποιούν για να τα χρωματίσουν , κατάφερε και μας κέρδισε με τη συμπεριφορά του και έφτασε να είναι το αγαπημένο ψαράκι μας ....

Plz help me :angry2:<_<

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ο ψαρής δεν μας άντεξε άλλο και "πήγε να βρει το Nemo" ( αυτό είπα στη γυναίκα ) ... Προληπτικά έκανα μια αλλαγή νερού , έριξα και λίγο ενυδρειακό αλατάκι και συνεχίζουμε ... :angry2:

Απο τι μπορεί να πήγε ο ψαρής και τον καθάρισε τόσο γρήγορα ;;;

... συνοψίζω :

Συνθήκες νερού / θερμοκρασία οκ , μάχη/ ξύλο αποκλείεται , σημάδια κάποιας ασθένειας δεν εμφάνισε , μέχρι προχθές έτρωγε κανονικά , χθες φαινόταν μια χαρά , σιλικόνη όταν είχα χρησιμοποιήσει για ένα τζάμι έφαγα τον κόσμο να βρω για ενυδρειακή χρήση , οι αλλαγές νερού γίνονται με σωστή διαδικασία , προσθήκη αντιχλωρίου κτλ ,ζουμιά extra δεν έβαλα ποτέ , το φίλτρο δεν το έπλυνα ποτέ κάτω από τη βρύση ( έτοιμος ήμουν αλλά ευτυχώς υπάρχει το φόρουμ <_< ) και γενικά δεν είχα τίποτα το περίεργο στο ενυδρείο εκτός από ένα ich πριν αρκετό καιρό που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς ( και ο αποδημήσας είχε κολλήσει αλλά θεραπεύτηκε ... ) .

Οι υπόλοιποι κάτοικοι του ενυδρείου είναι μια χαρά ( ένα γκουράμι και ένας γλύφτης - μου διαφεύγει η κανονική του ονομασία - ) .

Θα σκάσω , τι πήγε στραβά ; Η απλά shit happens ; :angry2: Η ανησυχία μου ήταν για τα lt ( 60άρι ) και έλεγα από νέο έτος να κάνω κίνηση για μεγαλύτερο για να είναι ποιο άνετα όταν μεγαλώσει κι άλλο αλλά δεν έκατσε ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...