Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_7_138572.jpg

 

 

Tubipora musica

 

Ειρηνικό και ανθεκτικό είδος αλλά ευαίσθητο στις επιθέσεις άλλων κοραλλιών. Όταν παρενοχλείται ή όταν κλείνει τις βραδινές ώρες οι πολύποδες αποσύρονται στον ασβεστολιθικό σκελετό του. Αν και ανήκει στη κατηγορία των μαλακών κοραλλιών, αναφέρεται συχνά και ως σκληρό. Ο σκελετός είναι κόκκινος ανοιχτού χρώματος και είναι πολύ εύθραυστος. Είναι αποικιακό είδος που πολύ εύκολα θα πολλαπλασιαστεί σε οποιοδήποτε σημείο και απαιτείται προσοχή διότι λόγω της επέκτασης του, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος του ενυδρείου.

 

Η συμβιωτική άλγη zooxanthelae που φιλοξενείται στα κύτταρα τους, παρέχει στους οργανισμούς τη πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών μέσω της φωτοσύνθεσης. Απορροφούν επίσης και τα θρεπτικά συστατικά, φυτοπλαγκτόν, ζωοπλαγκτόν και διάφορα μόρια τροφής που υπάρχουν στη στήλη του νερού.

 

Έχει απαιτήσεις σε ασβέστιο, στρόντιο, ιώδιο και ιχνοστοιχεία. Αποκόβοντας ένα κομμάτι με μερικά άτομα, μπορεί να αποικίσει πολύ εύκολα στη νέα θέση που θα τοποθετηθεί. Ο χρωματισμός του ποικίλη σε πράσινο, κόκκινο, ρόδινο, καφετί, γκρίζο ή άσπρο και η πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη (GFP), παρουσιάζει έντονο πράσινο φθορισμό όταν εκτίθεται σε μπλε φωτισμό. (Ένθετη φωτογραφία). Αυτή πρωτείνη που αποτελείται από 238 αμινοξέα υπάρχει στην πλειοψηφία στον ιστό των κοραλλιών και άλλων ασπόνδυλων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...