Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_7_142585.jpg

 

 

Trachyphyllia radiata

 

Συγκαταλέγεται στα σκληρά κοράλλια με μακρύς πολύποδες (LPS) και οι χρωματισμοί του ποικίλουν σε πράσινο και κόκκινο. Ημιι-επιθετικό είδος και για τον λόγω αυτό πρέπει να διατηρηθεί σε απόσταση από άλλα κοράλλια ώστε να μην δέχεται επιθέσεις. Το μέγεθος του κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να διευρυνθεί στο διπλάσιο του όγκου του.

Η τοποθέτηση στο ενυδρείο να γίνει σε κατώτερα σημεία με άμμο, όπου τόσο ο φωτισμός όσο και η κυκλοφορία είναι σε μέτρια επίπεδα.

 

Περιέχει τη συμβιωτική άλγη zooxanthelae οπότε και λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών του αναγκών μέσω της φωτοσύνθεσης, ωστόσο θα ωφεληθεί και με συμπληρώματα διατροφής όπως: coral snow, φυτοπλαγκτόν, γαρίδες, μαλάκια και καλαμάρι, που θα πρέπει να σιτίζεται κατά την διάρκεια της νύχτας μιας και τότε επεκτείνει τους πολύποδες του προς αναζήτηση και σύλληψη της τροφής.

 

Αν και η φροντίδα που χρειάζεται χαρακτηρίζεται ως εύκολη, η φιλοξενία του θα ήταν προτιμότερο να γίνει σε ενυδρεία που έχουν σωστές συνθήκες σε ποιότητα νερού. Έχει απαιτήσεις σε ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, στρόντιο και αλκαλικότητα σε σωστά επίπεδα τιμών.

Η πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη (GFP) που βρίσκεται στο σώμα των περισσοτέρων κοραλλιών, όταν εκτίθεται σε μπλε ακτινικό φωτισμό παρουσιάζουν έντονο πράσινο φθορισμό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...