Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_7_236664.jpg

 

 

Fungia concinna

 

Συγκαταλέγεται στα σκληρά κοράλλια με μακρύς πολύποδες (LPS) και χαρακτηρίζεται ως ημιεττιθετικό είδος, που αν και τα πλοκάμια του είναι καλυμμένα την ημέρα στο κυρίως σώμα, παρόλα αυτά μπορεί να τραυματίσει γειτονικά κοράλλια.

Αν ενοχληθεί αποβάλει ένα είδος τοξικής βλέννας η οποία είναι επικίνδυνη έως και θανάσιμη για τα άλλα κοράλλια.

Η οικογένεια περιλαμβάνει αρκετά είδη με ποικίλα σχήματα και χρώματα, όπως ροζ, μοβ, κόκκινο και πράσινο.

Λόγω της ιδιομορφίας και της κατασκευής του χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τον χειρισμό διότι είναι εύθραυστο και απαιτείται η τοποθέτησή του σε μαλακό υπόστρωμα για την αποφυγή ζημιών.

 

Η συμβιωτική άλγη zooxznthellae φιλοξενείται μέσα στο σώμα του, παρέχει το μεγαλύτερο μέρος των διατροφικών αναγκών του από τη φωτοσύνθεση, αλλά είναι απαραίτητο η διατροφή του να εμπλουτίζεται με μκρο-πλαγκτόν (PhytoPlex, ZooPlex) και παρόμοια σκευάσματα, καθώς Dafnia και Artemia. Επίσης λαμβάνει στοιχεία και από τη στήλη νερού.

Τρέφεται συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας επιμηκύνοντας τα πλοκάμια του.

 

Οι συνθήκες νερού πρέπει να είναι τέτοιοες ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά,οπότε χρειάζεται σταθερό Ph τουλάχιστον 8,1 και να διατηρούνται τόσο η αλκαλικότητα όσο και το ασβέστιο σε υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με χαμηλά φωσφορικά.Έχει την δυνατότητα μετακίνησης.Αυτό το επιτυγχάνουν με την συμπλήρωση των ιστών τους σε μεγάλες ποσότητες νερού, και στη συνέχεις το εκτοξεόυν ώστε να κινηθούν με πολύ αργούς ρυθμούς,30 εκ ημερησίως,μέχρι να βρεθεί μια θέση που καλύπτει τις ανάγκες του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...