Jump to content
KokkinosK

Τσόφλι Αυγού Για Extra Ασβέστιο

Recommended Posts

Ξέρω πως όταν αλλάζουν ο γαρίδες πουκάμισα δεν τα βγάζουμε απο το ενυδρείο μιας και τα χρησιμοποιούν σαν μια extra πηγή ασβεστίου.

Θα είχε λογική για να ενισχύσουμε αυτή την διαδικασία να ρίξουμε μέσα στο ενυδρείο ένα καθαρισμένο -φυσικά- τσόφλι αυγού?

Παρατηρώ πως το άδειο κέλυφος ενός apple snail που είχα βάλει μέσα στο ενυδρείο όλο και φαίνεται να αλλιώνετε και έτσι μου ήρθε η παραπάνω ιδεά.

Κ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για έξτρα ασβέστιο στο ενυδρεό σου το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιείς πρόσθετα ασβεστίου... αυτά που βάζουν στα θαλασσινά ενυδρεία είναι ότι πρέπει. Το πουκάμισο των γαρίδων, δηλαδή ο εξωσκελετός τους, είναι από χιτίνη.

Αντί για τσόφλια από αυγό που νομίζω θα δείχνουν άσχημα... βάλε κελύφοι μικρών σαλιγγαριών ή αυθεντική άμμος από κοράλλια (Coral sand)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν κανεις οτιδηποτε τη σκληροτητες εχεις στο νερο σου; Και για ποιο ειδος γαριδας μιλας;

Edited by Rik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για έξτρα ασβέστιο στο ενυδρεό σου το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιείς πρόσθετα ασβεστίου... αυτά που βάζουν στα θαλασσινά ενυδρεία είναι ότι πρέπει. Το πουκάμισο των γαρίδων, δηλαδή ο εξωσκελετός τους, είναι από χιτίνη.

Αντί για τσόφλια από αυγό που νομίζω θα δείχνουν άσχημα... βάλε κελύφοι μικρών σαλιγγαριών ή αυθεντική άμμος από κοράλλια (Coral sand)

Όσον αφορά την αισθητική του πράγματος, ασφαλώς και συμφωνώ μαζί σου. Αν όμως έχει θετικό αποτέλεσμα, θα μπορούσα ίσως να το ρίξω θρυμματισμένο μιας και δεν θέλων να χρησιμοποιώ χημικά πολύ πολύ. Τι λές?

Πριν κανεις οτιδηποτε τη σκληροτητες εχεις στο νερο σου; Και για ποιο ειδος γαριδας μιλας;

Κατ' αρχήν για Red cherries και ίσως για tiger .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είστε σίγουροι πως η πλειοψηφία των γαρίδων θέλουν σκληρό νερό;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι αλλα δεν ειπες για τη γενικη σκληροτητα εχεις!

Red Cherry Shrimp

PH Range: 6.2 - 8.0

Temperature Range: 65 - 85

Hardness Range:3 - 15 dkh

Life Span: 1 - 2 years

Gestation Period: 30 days Ideal pH: 7.2

Ideal Temperature: 75

Ideal Hardness: 8 dkh

Size: 0.5" - 1"

Diet: Omnivore

Tiger Shrimp

PH Range: 6.0 - 7.25

Temperature Range: 68 - 75

Hardness Range: 2 - 10 dkh

Life Span: 1 - 2 years

Gestation Period: 30 days Ideal pH: 6.5

Ideal Temperature: 72

Ideal Hardness: 3 dkh

Size: 1" - 2"

Diet: Omnivore

Edited by Rik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατάλαβα τι εννοείς. :bigemo_harabe_net-64:

Θα το δω και θα σου πω το απόγευμα.

Ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτο που σας διαφευγει ειναι οτι οι γαριδες δεν παιρνουν συστατικα για το κελυφος τους μονο απο την στηλη νερου αλλα -και κυριως-απο την τροφη τους. Στην πλειοψηφια τους τα ειδη Neocaridina και Caridina, ζουν στο φυσικο τους βιοτοπο σε σχεδον βροχινο νερο με μηδενικες σκληροτητες. Απλα καποια ειδη, λογω του ευρους βιοτοπων που ζουν, εχουν μαθει να προσαρμοζονται και σε σκληροτερο νερο. Ακομα και στις red cherry ή τις blue pearl, ενα πιο μαλακο νερακι και ΡΗ γυρω στο 6,8 τις κανει πιο παραγωγικες και δραστηριες...και αυτο δεν ειναι κατι που το υποστηριζω μονο εγω αλλα και πολλοι αλλοι εμπειροι εκτροφεις.

Το τσοφλι αυγου δεν προκειται να το αγγιξουν οι γαριδες. Θα απελευθερωσει πολυ αργα το ασβεστιο του στην στηλη νερου, οπου οπως προανεφερα ειναι αχρηστο για τις γαριδες.

Aυτο που θες ειναι Μοντμοριλονιτης και πουλιεται ως ειδικο προιον για γαριδες με την ονομασια shrimp mineral rocks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ούτε καν το ήξερα το συγκεκριμένο. Θα κοιτάξω να το βρω. Σε ευχαριστώ πολύ.

Κ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×