Jump to content

Water tests


Recommended Posts

Προσφατα αγορασα καποιο πολλαπλο water test, δινει αποτελεσματα για νιτρικα, νιτρωδη, ph και καποιες σκληροτητες. Για αμμωνια ομως δε δινει αποτελεσμα. Πρεπει να αγορασω αλλο test για αμμωνια ξεχωριστα ή εφοσον ειναι καλες οι τιμες νιτρικων/νιτρωδων δεν απαιτειται ελεγχος αμμωνιας?

Link to comment
Share on other sites

Να ξέρεις ότι τα τεστ σε sticks έχουν μεγάλη απόκλειση από την πραγματικότητα. Είναι απλά συνήθως μία ένδειξη αν κάτι δεν πάει καλά. Για να είσαι σίγουρος πήγαινε σε μεμονομένα υγρά τεστ.

Link to comment
Share on other sites

επίσης να εισαι σιγουρος πως τα θγρά θα σου έρθουν και λίιιιγο ακριβότερα... (ξερω ξερω τα εχουμε ξαναπει αυτά). γενικά αν ηταν να πάρετε sticks, τι θα προτιμούσατε? tropica ή jbl? διαφορά τιμης 7-8€

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να δινεις περισσοτερα στην αγορα τους, αλλα τουλαχιστον ξερεις οτι οι τιμες που παιρνεις ειναι κοντα στην πραγματικοτητα, γιατι 100% σιγουρος θα εισαι μονο αν πας το νερο σε χημειο για αναλυση.

Αν ομως, σκεφτεις οτι με ενα υγρο τεστ κανεις πολυ περισσοτερες μετρησεις απο οτι μια συσκευασια στικς, νομιζω οτι ο χαρακτηρισμος "πιο ακριβα" ειναι σχετικος!

Τελος, προσοχη στις ημερομηνιες ληξης αμφοτερων!!!

Link to comment
Share on other sites

Το test για αμμωνία μαζί με αυτό για τα νιτρώδη (ΝΟ2) είναι ίσως από τα βασικότερα και κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να λείπουν από το 'ράφι' κανενός ενυδρειόφιλου. Επειδή βλέπω ότι είσαι κάτοχος χρυσόψαρων θα πρέπει να έχεις κατά νου ότι η αμμωνία είναι ο νούμερο ΕΝΑ εχθρός τους! Τα χρυσόψαρα έχουν δύο ιδιαιτερότητες όσον αφορά το θέμα αμμωνία: απελευθερώνουν διαρκώς ΜΕΓΑΛΑ ποσοστά αμμωνίας και επιπλέον είναι περισσότερο ανθεκτικά σε αυτήν σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια του γλυκού νερού. Επειδή αντέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας δεν σημαίνει ότι τους αξίζει να ζουν σε τέτοιες συνθήκες. Μόνο με ένα τεστ αμμωνίας θα είσαι σίγουρος. Τέλος, συμφωνώ με τους υπόλοιπους φίλους ότι τα υγρά τεστ παρέχουν μεγαλύτερη ακρίβεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...