Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

gallery_1684_7_26170.jpg

 

 

Dendronephthya sp.

 

Συγκαταλέγεται στα μαλακά μη φωτοσυνθετικά κοράλλια και υπάρχουν περισσότερα από 250 είδη στην οικογένεια με ποικίλους χρωματισμούς και με πιο συνηθισμένους αυτά με τις κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.

Χαρακτηρίζεται δύσκολο είδος, κατάλληλο για στρωμένα ενυδρεία και έμπειρους χομπίστες και δεν θεωρείται επιθετικό προς άλλα κοράλλια, αλλά επιβάλλεται κάποια απόσταση ασφαλείας από άλλα πιο επιθετικά είδη. Για την καλή υγεία και ανάπτυξη του κοραλλιού είναι απαραίτητη η προσθήκη ιχνοστοιχείων, στροντίου και ιωδίου.

 

Λόγω του ότι δεν υπάρχει συμβιωτική άλγη zooxanthellae στον ιστό του, θα πρέπει να σιτίζεται σε καθημερινή βάση κατά προτίμηση τις ώρες που τα φώτα είναι σβηστά, με ζωντανές τροφές (Artemia), με σαρκώδη κατεψυγμένα τρόφιμα, καθώς και ζωοπλαγκτόν, φυτοπλαγκτόν. Θα ωφεληθεί και θα καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες με ελαφρύ ανακάτεμα του υποστρώματος ανασηκώνοντας έτσι την οργανική ύλη που υπάρχει στον πυθμένα.

Η υπερβολή χρήση όμως των θρεπτικών συστατικών στη στήλη του νερού μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία του κοραλλιού όπως και για την ποιότητα του νερού γενικότερα.

 

Τοποθετείται στα κατώτερα επίπεδα του ενυδρείου όπου ο φωτισμός είναι χαμηλός και με εναλλακτική κυκλοφορία σε μέτρια επίπεδα ειδάλλως δεν θα ανοίξουν οι πολύποδες. Η δυσκολία φροντίδας του συγκεκριμένου είδους (εκτός του καθημερινού ταΐσματος) έγκειται στη σωστή κυκλοφορία του νερού.

Πρέπει να είναι καλά στερεωμένο σε κάποιο βράχο διότι λόγω του διπλασιασμού του μεγέθους κατά τις βραδινές ώρες ενδέχεται να πέσει τραυματίζοντας το.

 

Φυσικός εχθρός του είναι το σαλιγκάρι Primovula bellocquae που επιτίθεται στους πολύποδες του κοραλλιού.

Επίσης οι ερημίτες μπορεί να το ενοχλήσουν κατά την μετακίνηση τους επάνω του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...