Jump to content

Corydor Panda


pitsiovic

Recommended Posts

Πήρα 2 cory panda από ένα petshop το ένα έχει κομμένο το δεξί του μουστάκι και γενικά και τα 2 φαίνονται ταλαιπωριμένα και οι ουρές τους είναι σαν να τους τις έχουν δαγκώσει.Τα ψάρια είναι 3η μέρα στο ενυδρείο μου και τα βλέπω πολύ φοβισμένα.Επίσης τους πήρα ταμπλέτες βυθού για να τρέφονται. Αλλά τους έχω ρίξει 2 αυτές τις 3 μέρες και παρατήρησα ότι αντί να τις τρώνε αυτά πάνε και τις τρώνε τα gupies που έχω.Στο ενυδρείο μαζί με τα cory έχω guppies και σαλιγκάρια.Επίσης έχω φυτά ,μια ρίζα και ένα ξύλο που σχηματίζει μια φωλιά (έχουν κρυψώνες δηλαδή.) και κάτω έχω άμμο. Θέλω να μου πείτε αν με τον καιρό τα πτερύγια και η ουρά τους φτιάξουν και αν είναι λογικο που δεν τσιμπάνε την ταμπλέτα?

Link to comment
Share on other sites

καλά δε τα είδες όταν τα αγόρασες, προφανώς είναι άρρωστα και στρεσαρισμενα, να τα πάς πίσω και μη σου πώ εδώ τι να του πείς του πετσοπά

Link to comment
Share on other sites

Τα εψαχνα καιρό και με το που μου είπε οτι τα έχει χάρηκα πολύ και του είπα δώσε μου αυτα τα 2 χωρίς να τα προσέξω(λάθος μου).Απλά τα πήρα το Σαββατο τώρα αν του τα πάω μπορεί να μου πει οτί ευθύνομαι εγώ γι αυτό και να μην τα πάρει.Αλλά παρ' όλα αυτά εγώ είμαι διατεθημένος να τα "στρώσω" γι αυτό και περιμένω καμιά συμβουλή και καμιά απάντηση στις ερωτήσεις παραπάνω....

Link to comment
Share on other sites

Τα πτερύγια και η ουρά θα φτιάξουν (ισως θα πρέπει να τα βοηθήσεις με κάποιο σκεύασμα). Πιο ανυσηχητικό είναι το τραύμα στα μουστάκια. Τα γατόψαρα είναι χαρακτήρες ντροπαλοί και νυκτόβιοι γι αυτό μην περιμένεις να βολτάρουν σε όλο το ενυδρείο με τα φώτα αναμμένα. Και πόσο μάλλον τωρα που έχουν υποστεί το στρες της μεταφοράς και πρέπει συγχρόνως να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. Πάντως οταν αγοράζουμε τα ψάρια πρέπει να τα επιλέγουμε εμείς αφού τα παρατηρήσουμε πρώτα, και να μην στηριζόμαστε στις καλές προθέσεις του κάθε έμπορα.. Να ξέρεις πως χρειάζονται θερμοκρασία γύρω στους 24-26C και PH γύρω στο 7. Επίσης επειδή είναι κοπαδόψαρα για να δεις την πραγματική τους συμπεριφορά και οχι φοβισμένα ψαράκια πρέπει να αυξήσης τον πληθυσμό του κοπαδιού. Γράψε αν μπορείς λίγα πράγματα για τις συνθήκες του ενυδρείου σου PH KH GH.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Σωτήρη επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ τα cory έψαξα πολύ πριν να διαλέξω το είδος.Τα panda είναι τα πιο μικρά και είναι πιο κοντά από τα περισσότερα στις συνθήκες που μπορούν να ζήσουν (καλά )και τα gupies που είχα.Έτσι πρώτα έφτιαξα τις συνθήκες και μετά πήγα τα πήρα.(PH 7-7.5 GH 13-15 και KH 7-8) Δεν ξεφεύγουν ποτέ από αυτά τα όρια.Τώρα όσο για τον αριθμό , πήρα μόνο 2 γιατί θέλω πρώτα να δώσω μερικά guppies (γεννήσαν) και δεν ήθελα να φορτώσω το ενυδρείο πολύ ακόμα γιατί είναι νωρίς.Οπότε έχω στο μυαλό μου είδη με το που δώσω κάποια guppies να πάρω άλλα 2-3 cory.Μια και βρήκα την ευκαιρία.Ξέρει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα αν βάλω panda με sterbai? Έχουν κάποιες μικρές διαφορές στις συνθήκες που θέλουν.Α και τέλος δηλαδή Σώτο πιστεύεις πως το μουστάκι δεν θα ξαναμεγαλώσει??

Link to comment
Share on other sites

Τα corydoras sterbai από οτι ξέρω προτιμούν νερό κοντά στους 27-28C. Το μουστάκι εαν είναι από τραυματισμό πιστεύω οτι θα ξαναβγεί αλλά να ξέρεις οτι πολλές φορές οι τραυματισμοί στα μουστάκια είναι αιτία θανάτου για το είδος, γι αυτό και προτιμούμαι βυθό με άμμο. Τα γατοψαράκια σου να ξέρεις θα είναι πιο δραστήρια το πρωί και τα απόγευμα και δεν θέλουν πολλά φώτα. Τώρα για το αν θα βάλεις δυο είδη (καλύτερα ενα) το πολύ πολύ να μην κοπαδιάζουν.

Link to comment
Share on other sites

Για το μουστακί εννοείς οτι δεν θα μπορεί να βρει τροφή?

Το πρωί όντως είναι πιο δραστήρια.Το απόγευμα έχω παρατηρήσει οτί είναι είναι σαν ζαλισμένα (με τα φώτα ανοιχτά) στο τέλος της φωτοπεριόδου.Κάθονται ακούνητα σε κάποιο σκιερό μέρος.Και τώρα παρατηρώ πως με πολύ λίγο φως στο δωμάτιο(από την οθόνη του pc ) έχουν αρχισει τις βόλτες.επειδή θέλω να κοπαδιάζουν θα βάλω ένα είδος. Απλά τα sterbai μου αρέσουν κι αυτά πάρα πολύ αλλά έχω μικρό ενυδρείο και αυτά γίνονται 2-3 cm μεγαλύτερα από τα panda.Α ξέχασα πριν η θερμοκρασια που τα έχω είναι 23-25 C . Στις αλλαγές πέφτει το πολύ στους 21 αλλά το προσέχω για να μην έχοω μεγάλες αυξομειώσεις.Αν και διάβασα πως για την αναπαραγωγή χρειάζεται μια μείωση της θερμοκρασιας για 1-2 μέρες...

Link to comment
Share on other sites

Η αναπαραγωγή είναι μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία, αλλά στις αλλαγές νερού προσπάθησε να μην έχεις τέτοιες διαφορές θερμοκρασίας (να προετοιμάζεις το νερό ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν να τις κάνεις με πιο αργό ρυθμό ετσι ώστε να δίνεις τη δυνατότητα στ θερμοστάτη να επαναφέρει το νερό) . Λόγω θερμοκρασίας και μόνο νομίζω πως δεν πρέπει να βάλεις sterbai.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ευχάριστα. Τα cory φαίνονται πολύ καλύτερα.Εκτός από τις ουρές και τα πτερύγια που άρχισαν να φτιάχνουν, η συμπεριφορά τους άλλαξε πάρα πολύ.Πλέον πια τριγυρίζουν σε όλο το ενυδρείο με φως και χωρίς φως.Το αρσενικό που έχει κομμένο το μουστάκι μοιάζει πιο άνετο από το θυλικό που ακόμα δείχνει κάπως δυσταχτικό. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι... Το αρσενικό πολλές φορές αφήνει τον βυθό και πάει πιο ψηλά κοντα στο τζάμι είναι λογικό αυτό.?

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι φυσιολογική τέτοιου είδους κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες το ένα το cory που έχω από την αρχή που το είχα πάρει κολυμπούσε λίγο πλαγιαστά.Νόμιζα πως έφταιγε το τι είχε κομένο το 1 μουστάκι και γι αυτό δεν το έκανα θέμα.Σήμερα παρατηρώ πως είναι συνέχεια πλαγιαστό ακόμα και όταν δεν κολυμπάει. Ξέρεται μήπως γιατί μπορεί να το κάνει αυτό.Η συμπεριφορά του εκτός από αυτό το πλάγασμα είναι πολύ καλή , αρκετά δραστήριο. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα cory είναι οτί από την μεριά που γέρνει έχει μουστάκι ενώ από την άλλη όχι.Και επίσης από την αντίθετη πλευρά από αυτή που γέρνει στο σημείο που έχει τα βράγχια είναι κοκκινοπό ενω στα άλλα όχι.

Φώτο

post-47396-0-30587400-1325680568_thumb.jpg

και βίντεο

Link to comment
Share on other sites

Τα corydoras sterbai από οτι ξέρω προτιμούν νερό κοντά στους 27-28C.

Ο φιλος μιλαει για panda. (ιδανικη θερμοκρασια 22-25C)

Αν θελουμε να ειμαστε ακριβεις, τα sterbai εχουν οριο τους 28, δεν τους προτιμουν. (ιδανικη θερμοκρασια 24-28)

Για το ψαρι που πλαγιαζει προτεινω να μην κανεις τιποτα.

Χωρις σιγουρη διαγνωση, δεν αξιζει να πειραματιζεσαι με φαρμακα που μπορει να μη φερουν και αποτελεσμα αλλα να δημιουργησουν κι αλλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα cory πλέον είναι πολύ καλά.Όλα έχουν τα μουστάκια τους και οι ουρές και τα πτερύγιά τους δεν έχουν ούτε γρατζουνιά.Το μόνο θέμα είναι το cory που πάει πλαγιαστά. Μου είπαν πως μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα στην κύστη και πως δεν μπορω να κάνω κάτι.Κατα τ άλλα πάντως η συμπεριφορά του είναι τέλεια.Ιδια με τα άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...