Jump to content

Έναρξη Ενυδρείου -Απορίες


lio54383@yahoo.gr

Recommended Posts

Καλησπερα παιδιά, ειμαι αρχάριος! Θελω να στήσω ενυδρείο με επιθετικά ψάρια! Κατα περιόδους εχω ρωτήσει και μου εχουν πει αρκετους συνδιασμούς! δυστυχώς εχω ακουσει πολλά αντιφατικά πράματα! Θα ηθελα να κανω καποιο συνδιασμο παπαγαλοψαρων και οσκαρ? Ειναι εφικτό? Τα πυρανχα χωρίς δοντιά(πακου αν δν κανω λάθος) ταιριάζουν?

Επίσης τις προάλλες ειδα σε ενα μαγαζι καρχαρια γκαλαχερ? Υπαρχει αυτο το ψαρι στο εμπόριο η ειναι τιποτα γατοψαρα που ονοματιστηκαν έτσι?

Τελος ηθελα να ρωτήσω και για τα υποστρωματα? Χαλίκι ή αμμος? Ποιες οι διαφορές? Τι ταιριαζει και που?

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες.για ποσα λιτρα ενυδρειο σκεφτεσαι?

Link to comment
Share on other sites

σε 100-200 λιτρα δεν χωραει(με τιποτα) κανενα απο αυτα τα ψαρια που προτεινεις ...δυστυχως πολλα απο αυτα τα ψαρια απαιτουν πολυ μεγαλλυτερα ενυδρεια για να ζησουν και να αναπτυχθουν σωστα ...οποτε θα σε συμβουλευα στα λιτρα αυτα να κοιταξεις καποιο αλλο ειδος και γνωμη μου ειναι οχι εναν αχταρμα με πολλα ειδη και ασχετα σε απαιτησεις νερου και λιτρων ψαρια μεταξυ τους.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κοιτάξει απο 100 εως 200! Περίμενω απαντήσεις για να καταλήξω!

αφου ειπες πως εχεις ηδη αρχισει καποια σχετικη ερευνα περιμενα να μου πεις 800-1000-1500 λιτρα και βαλε...

απολυτως κανεναν ψαρι φιλε μου δεν μπορει να μπει σε τοσα λιτρα που σκεφτεσαι.επισης ουτε καν συνδυασμοι.το ''γκαλαχερ'' κακως πωλειται στο χομπι.φτανει το μεγεθος βαρκας και μπορεις να βρεις το φιλετο του για φαγωμα απο τα κατεψυγμενα στο λιντλ!!!

τα παπαγαλοψαρα ειναι κατασκευασμα του ανθρωπου ενα ελλεεινο υβριδιο κατα την αποψη μου.σπανια να πεθανουν απο γηρατεια καθως οταν ενηλικιωθουν συνηθως σκανε σαν μπαλονια αφου δεν μπορουνε ουτε να κολυμπησουν ουτε να αναπνευσουν σωστα.

τα πακου απο την αλλη χρειαζονται να ειναι σε κοπαδι γινονται τεραστια και μιλαμε για πολλα λιτρα για να τα κρατησεις σωστα.

οπως βλεπεις οι επιλογες σου δεν ειναι σωστες.μπορεις να ασχοληθεις με πιρανια σε τουλαχιστον 250-300 λιτρα και με επιλεκτικο νουμερο γιατι καννιβαλιζουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες! Με αυτές τις επιλογές στα λίτρα που αναφέρεις θα μπλέξεις.

Πρώτα ενημερώσου σωστά και με την ησυχία σου θα φτιάξεις το ενυδρείο που θέλεις χωρίς λάθη που θα σου στοιχίσουν.

Εδώ είμαστε. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...