Jump to content

1 Εσωτερικο Φίλτρο Για 2 Ενυδρεία


Κώστας φ

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω 1 στρωμένο ενυδρείο 30 lt με ένα μονομάχο και άλλο 1 ενυδρείο 10 lt που κάθεται, η σκέψη μου είναι η εξής και θέλω να μου πείτε αν είναι εφικτό: αν γίνεται απο τη έξοδο του εσωτερικού φίλτρου να μπεί ένα σωληνάκι διαμέτρου 1 cm που να πηγαίνει στο άλλο ενυδρείο ( η υψομετρική διαφορά θα είναι περίπου στους 10 cm) και στο 10 λιτρο να ανοίξω στα πλάγια μία τρύπα διαμέτρου 3,2 cm και να βάλω μία γωνιά Φ32 σαν υπερχείλιση όπου το νερό θα πηγαίνει στο 30 λίτρο. Η μάρκα του φίλτρου είναι η εξής:hailea internal filters rp-200 ( 200 λιτρα ανα ώρα) Τη σκέψη αυτη την έκανα διότι αν γίνεται όλο αυτό θα έχω αμέσως έτοιμο στρωμένο ενυδρείο.βασικά το 30 λιτρο το θέλω για να μεγαλώσω τα μικρά απο τα kribensis ,διοτι όταν σκάσαν μυτη τα μικρά μετά απο 10 μέρες το αρσενικό τα εφαγε γιατι ο κύριος ήθελε να ξαναζευγαρώσει, Οπότε μετακομίζω το μονομάχο στο 10 λιτρο και είμαι οκ. :bigemo_harabe_net-81:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,δε θα το πρότεινα καθώς το συγκεκριμένο φίλτρο μπουκώνει εύκολα και θα είναι δύσκολο να μεταφέρει το νερό σε μεγαλύτερο ύψος αν δεν το καθαρίζεις συχνά.

Επίσης η διαφορά ύψους θα σου δημιουργήσει πρόβλημα,καθώς το κατώτερο ενυδρείο θα ξεχειλίσει.Η λύση που προτείνω είναι η αγορά ενός νέου εσωτερικού φίλτρου και το μπόλιασμα από το ήδη υπάρχον.

Link to comment
Share on other sites

λοιπόν, έχω βγάλει τα σφουγγάρια απο το φίλτρο και έχω βάλει σαν προφίλτρο συνθετικό βαμπάκι και στη συνέχεια βιολογικό φιλτραρισμα με substrat pro αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μου μπουκώνει,βασικά εδω και 6 μήνες δε μου έχει μπουκώσει ποτέ.το κατώτερο ενυδρείο γιατί να ξεχειλίσει? αφού όσο νερό θα στέλνει στο πάνω ενυδρείο τόσο θα φεύγει απο την υπερχείλιση. Η υπερχείλιση είναι στην στάθμη του νερού αν πέσει πιο κάτω δε στέλνει νερό στο κάτω ενυδρείο. σωστά μιλάω ή καπου είμαι λάθος? ευχαριστώ :bigemo_harabe_net-130:

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Δεν θα είναι καν πρακτικό και με 8-10eu βρίσκεις φιλτράκι για το 10λιτρο.

Εκτός αυτού κάθε ενυδρείο θα πρέπει να έχει τα "δικά του". Ο λόγος είναι ότι αν "αρρωστήσει" κάποιο από τα δύο η ασθένεια πιθανόν να μεταφερθεί και στο άλλο. Οπότε μάλλον έχεις μόνο κατά, παρά υπέρ...

:bigemo_harabe_net-127:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, δε θα το έκανα απο τσιγκουνιά αλλά γιατί θα είχα αμέσως στρωμένο ενυδρείο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...