Jump to content

Πληροφορειες Για Ψαρια Και Κοραλλια


gr_anthony

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους τους reefαδες. Ως πολυ καλοι γνωστες του θαλλασινου ενυδρειου θα ηθελα την βοηθεια σας για το τι ειναι καλυτερο να βαλω στο ενυδρειο μου. Εχω ενα nano reef 5ο λιτρα το οποιο λειτουργει κομπλε με αρραγωνιτη και βραχο περιπου 2 μηνες. πριν καμια 10ρια μερες εβαλα 2 amhiprion ocellaris τα οποια μεχρι στιγμης τα πανε τελεια. Κανω αλλαγη 40% καθε βδομαδα. και οι τελευταιες μετρησεις ειναι:

PH: 8,9

KH: 10 dKH

NO3: 10 mg/l

NH3 NH4: 0 mg/l

CA: 320 mg/l

Ξερω οτι δεν ειναι και τελειες αλλα πιστευω οτι δεν ειναι και απαραδεκτες οι τιμες. το ενυδρειο εχει 2 λαμπες λεπτες (δεν ξερω αν ειναι Τ5) 24W / 9000K και εχω βαλει μονος μου και 2 led 3W moonlight για το βραδυ. Εχει sumpακι απο πισω στο οποιο εχω βαλει κατα σειρα 1) υαλοβαμβακα, 2) seachem purigen, 3) sera siporax, 4) μερικα κομματια βραχου (απλα για ανισχιση της βιολογιας).

Και φτανουμε στο κυριως θεμα. Ξερω οτι το ενυδρειο δεν προσφερεται για πολλα γι' αυτο θα ηθελα τηνα βοηθεια σας στο τι να βαλω για να μην υπαρχουν προβληματα.για ψαρια δεν με νοιαζει και τοσο γιατι δεν νομιζω ετσι κι αλλιως να βαλω αλλα.πιο πολυ για κανενα κοραλι η οτιδηποτε αλλο ευκολο και κυριως ανθεκτικο.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δεις εδώ... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474 προς το τέλους του άρθρου κάποιους οργανισμούς που ενδείκνυνται για χαμηλών δυνατοτήτων συστήματα.

Υαλοβάμβακα που έχεις πρέπει να τον αντικαθιστάς κάθε εβδομάδα ειδάλλως θα σου ανεβάζει νιτρικά.

Το siporax καλύτερα να το αφαιρέσεις σιγά-σιγά τη στιγμή που έχεις βράχο και αν είναι σε αναλογία 1 προς 10, είναι ικανός να κρατήσει την βιολογία από μόνος του.

Το Purigen είναι για απονιτροποίηση και δεν νομίζω να σου είναι απαραίτητο, αφαίρεσε το και βάλε ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε μου.εγω θεωρω πως οι μετρησεις σου ειναι σχετικα καλες.ισως χρειαζεται να ανεβασεις λιγουλακι το ασβεστιο σου.επισης δεν μας ειπες ποσο μαγνησιο εχεις.το βασικο ειναι να εχεις ιδιαιτερα σταθερες συνθηκες ιδιαιτερα να μην εχεις σκαμπανεβασματα στο κεχα σου.

απο ζωντανα τα 2 κλοουν σου σε φερνουν να εισαι πληρης απο θεμα ψαριων.μερικες προσθηκες θα μπορουσανε να ειναι μερικα σαλιγκαρακια και καποιες γαριδουλες.

απο κοραλακια θα μπορουσες να βαλεις ζωανθους και και καποια μανιταρια που ειναι σχετικα ευκολα και δινουν και χρωματισμο ομορφο στο ενυδρειο σου.

Link to comment
Share on other sites

Μαγνησιο δεν εχω μετρησει η αληθεια ειναι. Θα το κανω ομως συντομα. Εχω βαλει 7 κιλα ψοφιου αραγωνιτη και κατι παραπανω απο 5 κιλα ζωντανου βραχου. Οι τιμες σιγουρα δεν μπορει να ειναι σταθερες αφου το ενυδρειο ειναι πολυ νεο ακομα. μετα τον πρωτο χρονο πιστευω θα σταθεροποιηθει. Να αναφερω κιολας οτι δεν εχω skimmer.

Link to comment
Share on other sites

Σ αυτά τα λίτρα το skimmer δεν είναι τόσο απαραίτητο (όχι ότι θα σου ήταν άχρηστο)... αλλά αν αρκεστείς στις εβδομαδιαίες αλλαγές θα είσαι οκ

Αφού έχει 5 κιλά βράχου... να αφαιρείς κάθε βδομάδα και από λίγο siporax, ειδάλλως θα θα φρενάρει τον βράχο σου στο να αποικιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...