Jump to content

Polycarpa Aurata


POLYCHRONAKIS NIKOS

Recommended Posts

Ίσως εδώ βρεις κάποιες χρήσιμες πληροφορίες

http://www.reefkeeping.com/issues/2005-03/rs/index.php

κάπου διάβασα ότι η διάρκεια ζωής στην αιχμαλωσία είναι 6 μήνες.... το πολύ 12 αν είσαι τυχερός και το κρατήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω δει αυτό άρθρο αλλά δεν γράφει συγκεκριμένα για αυτά που ρωτάω,πχ φωτισμός και κυκλοφορία.

Link to comment
Share on other sites

Αν και διατηρώ tunicates μεσογειακά θα σου έλεγα τις δικές μου παρατηρήσεις και γνώσεις σχετικά με αυτους τους οργανισμους.

Για το θέμα του φωτισμού από την στιγμή που δεν διαθέτουν ζοωξανθέλη δεν νομίζω οτι έχουν κάποιο πρόβλημα ως προς την τοποθέτηση σε φως ή όχι. Πιθανόν να υπάρχει πρόβλημμα με τον ισχυρό φωτισμό αν αρχίσει και αναπτύσεται άλγη επάνω τους γιατι από την εξωτερική τους υφύ δεν φαίνεται να είναι από τα είδη που αναπτύσονται επίφυτα πάνω στο σώμα τους (πχ οι γνωστές μας φουσκες) και ίσως να υπάρχει πρόβλημα.

Σχετικά με την κυκλοφορία θα έλεγα μέτρια και όχι ισχυρή, να ξέρεις ότι αν στρεσάρετε από την κυκλοφορία τα σιφώνια εισπνοής-εκπνοής δεν θα ανοίγουν αρκετά επίσης το σώμα τους θα πέρνει μορφή τέτοια ώστε να αποφύγει την ροη (αν το δεις θα καταλάβεις).

Η διάρκεια ζωής τους είναι στα 2 χρόνια ανάλογα με το είδος πχ το γένος clavelina είναι εποχιακό max 6 μηνες και λιγοτερο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να προσδιορήσεις την ηλικία από το μέγεθος, γιατί αυτο επηρεάζεται από την διαθεσιμότητα των θρεπτικών στο περιβάλλον που βρισκόταν (πχ στον θερμαικό ρίχνεις καθαρούς κάβους το φθινόπορο και αρχές ανοιξης είναι τσαμπιά επάνω και μέγεθος ενήλικου ατόμου) άρα δεν μπορεις να γνωρίζεις αν έφτασαν στο προσδόκιμο όριο ζωής.

Στο ενυδρείο μου διατειρώ halocynthia papillosa περίπου 1.5 χρόνο (τα περιμένω) ανάπτυξη δεν έχω δει και ταίζω αρκετα με περισταλτική (gorgonia system fauna marine, φυτοπλανκτών από brightwell και rotifers, cyclops, artemia κτλ ) επίισης κάνω χρήση νεοζεο για παραγωγή βακτηριοπλανκτού πρώτιστα και δευτερεύων για έλεγχο οργανικών.

Αν δεν κάνω λάθος κάνεις αλλαγές από θάλασσα και χρήση ζεολιθων, με τακτική χρήση φυτοπλανκτων και ίσως ultra clam απο fauna marine θα καλύψεις τις διατροφικές τους ανάγκες και σε κάθε αλλαγή θα βλέπεις πόσο χαρούμενα θα είναι. Το πρόβλημα στην διατήρηση tunicates ειναι η χαμηλή διαθεσιμότητα τροφής που δυστηχως ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φύση ως προς την παροχή τροφής και διατήρηση των οργανικών ρύπων σε αποδεκτά επίπεδα. Επίσεις να έχεις υπόψην σου ότι το εξωτερικό τοίχομα σε κάποια είδη έχει υψηλά ποσοστά βαρέων μετάλλων.

Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλή επιτυχία και ενημέρωσε μας για την πορεία.

Link to comment
Share on other sites

Δες και εδώ όχι για το ίδιο tunicate, αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν δεν είναι πολλές.

http://www.azoox.org/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=107&hilit=tunicate

και μια μελέτη αναπαραγωγής http://www.aquaticinvasions.net/2009/AI_2009_4_1_Epelbaum_etal.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...