Jump to content

Αρχή Φυτεμένου Βοήθεια.


TAPE

Recommended Posts

Χαιρετώ τη ομάδα…..

Παλικάρια θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί σκέπτομαι - μου αρέσει να φτιάξω ένα ενυδρείο δάσος ‘’ όσο αυτό είναι εφικτό για έναν αρχάριο (σχετικά)

Έχω ένα ενυδρείο rio 300 με το δικό του φίλτρο εσωτερικό της λάμπες τους και τα συναφή του. Φιλοξενούσα κάποτε δυο pacu 40cm και καταλαβαίνετε ότι μόνο το φίλτρο είχα μέσα.

Καταρχάς θα χρειαστώ άλλο φίλτρο?

Για αρχή ποια φυτά θα μπορούσα να βάλω που να έχουν χαμηλές απαιτήσεις μέχρι να τα καταλάβω ακριβός.

Πληροφορίες για λιπάσματα , φωτισμό , διοξείδιο και της ανάγκες τους κάπου στο forum ?

Link to comment
Share on other sites

Καλος τον φιλο μας ,

καλο διαβασμα απο μενα και νομιζω οτι μπωρεις να ξεκινησεις να διαβαζεις εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=56782

και εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=51697

και στην κατηγορεια ενυδρεια μελων μπωρεις να παρεισ ιδεεσ αλλα και ρουτινεσ που χρεισημοποιουν φιλοι του αθληματος

καλη αρχη .. :bigemo_harabe_net-64::bigemo_harabe_net-81:

Link to comment
Share on other sites

Αφού διαβάσεις τα παραπάνω για να δεις πώς πρέπει να οργανώσεις το βυθό και το υπόστρωμα, όπως επίσης και ποιες ιδέες υπάρχουν για το φωτισμό τότε θα αποφασίσεις και τι φυτά θα βάλεις

σε συνδυασμό φυσικά με τα ψαράκια. Έχεις πολλές επιλογές γιατί το ενυδρείο σου σου παρέχει τα λίτρα για πολλές ιδέες.

Εύκολα φυτά: εχινόδοροι, ανούμπιες, java fern, egeria densa, Cryptocorynes, valisneria, hygrophila διαφόρων τύπων.

Έγινε επεξεργασία - Andreas301
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Το υπόστρωμα παλικάρια που λέω να βάλω είναι το sera floredepot.

Πόσο ώμος θα χρειαστώ ? γιατί όσο και να ψάχνω στο ιντερνέτ δεν βλέπω για πόσο αντιστοιχεί ο κουβάς τον 2,4 kl. Εκτός αν μου προτείνετε κάποιο άλλο καλύτερο ίσως…

Τεστ για να μην τα μαζεύω ένα ένα λέω να Παρω της terta το water set plus (NH3/NH4-N02-N03-P04-FE-GH-KH-PH-02 ). Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη …

ευχαριστώ...... rio 300lt

Link to comment
Share on other sites

Απ οτι βρικα ψαχνοντας στο ιντερνετ,ο κουβας των 2,4 κιλων ειναι για ενυδρεια 60 λιτρων και ο κουβας των 4,7 κιλων ειναι για ενυδρεια 100 λιτρων.

Link to comment
Share on other sites

σχετικα με τα test. αξηζουν set?

Τα υγρά τεστ είναι πιο αξιόπιστα από τα στικ που είναι όλα σε ένα, αλλά θα χρειαστεί να δαπανήσεις αρκετά χρήματα για να αποκτήσεις ακόμα και τα άκρως απαραίτητα.

Οπότε αν δεν υπάρχει η δυνατότητα από το να μήν υπάρχουν καθόλου τεστ, έστω και ένδεικτικά καλά είναι και τα στικάκια. :)

Έγινε επεξεργασία - SOTIRIS
Link to comment
Share on other sites

Θα στα πω οσο πιο απλα μπορω αλλα μετα πρεπει να ριξεις διαβασμα για να τα καταλαβεις πληρος...χρειαζεσαι υποστρωμα το οποιο να κρατανε τα θρεπτικα συστατικα του για αρκετο καιρο γιατι σε ολα υπαρχει συγκεκριμενος καιρος που κρατανε και μετα αρχηζουν και "πευτουν" και απο εκει και περα συμπληρωνεις με ταμπλετες βυθου,ο

Φωτισμος σου πρεπει να ειναι μεγιστος αν θες γκαζον,κοκκινα φυτα,σπανια ειδη και γενικα να παιξεις με αρκετα ειδη για μια ζουγκλα,τα υγρα λιπασματα πανε αναλογα τα φυτα και τις απαιτησεις τους,αλλα θελουν ευρη φασμα αλλα λιγα πραγματα,τα φυτα που θα φιλοξενησεις πρεπει να ταιριαζουν στο ph και το πιο συμαντικο στις θερμοκρασιες,οποτε πρεπει να προνοησεις και για το καλοκαιρι,συμαντικο για ολα τα ειδη ειναι το co2 εκει υπαρχουν ακριβες αλλα και φθηνες λυσεις...ολα αυτα για να φτιαξεις μια "ζουγκλα" οπως ειπες και οχι για "απλα" πραγματα....τωρα και πρωτα απ ολα διαλεξε τι φυτα θελεις,διαβασε τις απαιτησεις τους και για τελος κοιταξε να βελτιωσεις ολα τα παραπανω....εδω ειμαστε για καθε σου απορια,σου προτεινω οταν φτασεις για την αγορα των φυτων να ριξεις και μια ματια στις αγγελιες του φορουμ για να πετυχεις πολυ καλες τιμες για πολλα διαφορετικα ειδη.....φιλικα :)

Έγινε επεξεργασία - Akridas66
Link to comment
Share on other sites

Και φυσικά όπως είπε παραπάνω και ο φίλος θέλεις πολύ φώς για απαιτητικά φυτά δηλαδή θα πρέπει να προσθέσεις και άλλες λάμπες.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

παιδια εγω εχω αμμο για υποστρωμα μεσα σε στρωμενο ενυδρειο 330 λιτρων που τρεχει πανω απο ενα χρονο. αποφασισα να πουλησω τις κιχλιδες που ειχα που παρεπιτοντως με τον καιρο ανακατευαν την αμμο. θα φτιαξω ενα κοινωνικο ενυδρειο με ζωοτοκα. αποφασισα να το κανω και φυτεμενο και πριν μια ευδομαδα ισωσα την αμμο ωστε σε ολο το μηκος της να ειναι 5 εκατοστα υψος.

μεσα σ αυτο θα βαλω μεσα στην αλλη ευδομαδα διαφορα ευκολα φυτα οπως ανουμπιες, βαλινσεριες, java fern, sessiflora, διαφορα ειδη bacoba χαμηλων απαιτησεων κ.α. με το φωτισμο μου ειμαι οκ.

εκτος απο το υγρο λιπασμα και το υγρο co2 που θα συμπληρωνω καθε τοσο μου προτεινεται να βαλω ταμπλετες βυθου μεσα στην αμμο;

καθε ποσο θα πρεπει να τις βαζω; και φανταζομαι θα πρεπει να λιωνουν και τελειως ετσι;

υπαρχει καποια εταιρεια αξιοπηστη να μου προτεινεται;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...