Jump to content

otocinclus vs siamese/chinese algae eater


Guest aquatica

Recommended Posts

Μάταια αναζητώ ένα oto για το κοινωνικό μου ενυδρείο μια και που τα sea/cae έχουν, απ' όσο γνωρίζω, τη χειρότερη φήμη συμβατότητας σε τέτοιου είδους ενυδρεία όσο αυξάνεται το μέγεθός τους... :welcome: Τα τοπίκα petshops (Βόλος) διαθέτουν μόνο "γλείφτες" χωρίς να δίνουν την σωστή τους ονομασία, και υποψιάζομαι οτι πρόκειται για sae! (Είναι συνήθως υπόλευκα, χρυσοκίτρινα, ή γκριζοπά με βεντούζα) Πώς μπορώ να ξεχωρίσω εμφανισιακά τα δύο είδη και τι άλλες επιλογές έχω για ένα ήσυχο, περιορισμένο σε μέγεθος ψαράκι βυθού με παρόμοια χαρακτηριστικά? Αν επιχειρούσα να το φέρω από άλλη περιοχή, τί περιθώριο επιβίωσης θα είχε κατα τη μεταφορά στο σακουλάκι?

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Μάταια αναζητώ ένα oto για το κοινωνικό μου ενυδρείο μια και που τα sea/cae έχουν, απ' όσο γνωρίζω, τη χειρότερη φήμη συμβατότητας σε τέτοιου είδους ενυδρεία όσο αυξάνεται το μέγεθός τους... :thumbup: Τα τοπίκα petshops (Βόλος) διαθέτουν μόνο "γλείφτες" χωρίς να δίνουν την σωστή τους ονομασία, και υποψιάζομαι οτι πρόκειται για sae! (Είναι συνήθως υπόλευκα, χρυσοκίτρινα, ή γκριζοπά με βεντούζα) Πώς μπορώ να ξεχωρίσω εμφανισιακά τα δύο είδη και τι άλλες επιλογές έχω για ένα ήσυχο, περιορισμένο σε μέγεθος ψαράκι βυθού με παρόμοια χαρακτηριστικά? Αν επιχειρούσα να το φέρω από άλλη περιοχή, τί περιθώριο επιβίωσης θα είχε κατα τη μεταφορά στο σακουλάκι?

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας εκ των προτέρων.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτά που βρίσκεις είναι CAE.

Δες εδώ για τις διαφορές μεταξύ τους:

http://www.petresources.net/fish/article/sae.html

http://www.thekrib.com/Fish/Algae-Eaters/

Δες και εδώ για τα τρία είδη

Oto:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Otocinclus.htm

SAE:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/...20siamensis.htm

CAE:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/...20aymonieri.htm

Δεν θα έχεις πρόβλημα για τη μεταφορά στο σακουλάκι που θα το αγοράσεις και σε μία ακόμη σακούλα διαφανή, ώστε για τη μεταφορά να είναι σε ένα σχετικά ήσυχο μέρος, σκοτεινό,χωρίς πολλά ταρακουνήματα και όχι πολύ χαμηλές ή ψηλές θερμοκρασίες (χωρίς τροφές φυσικά) για αρκετές ώρες θα είναι λογικά ΟΚ.

Αρκεί η μεταφορά να μην κρατήσει μέρες ! :welcome: Κάτι ανάλογο έχω κάνει συχνά για μεταφορά Θεσαλονίκη - Αθήνα. Αν βάλεις το σακουλάκι σε ένα ωραίο κουτί φελιζόλ (αν έχεις) θα είναι το καλύτερο.

Με SAE δεν θα έχεις τόσο πρόβλημα συμπεριφοράς, συνήθως μεταξύ τους ενοχλούνται, (αρκεί να βρεις αληθινά SAE, πρόσεξε τα αληθινά δεν έχουν τη βεντούζα που έχουν τα CAE κοινώς "γλείφτες").

Στο φυτεμένο έχω δύο SAE και δύο CAE εδώ και αρκετό καιρό τα οποία σπάνια ενοχλούν (κυνηγάνε) τα υπόλοιπα, συνήθως μεταξύ τους κυνηγιούνται και όχι συνέχεια. Βέβαια υπάρχει μέσα ένα ζεύγος Kribensis το οποίο επιβάλλει την τάξη. Ειδικά τα CAE φαίνεται σαν τα kribensis δεν θέλουν να τα βλέπουν μπροστά τους,

οπότε έτσι υπάρχει σχετική ισορροπία.

Ελπίζω να σε βοήθησα

Φιλικά

Ανδρέας

Έγινε επεξεργασία - acg301
Link to comment
Share on other sites

Ανδρέα, ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα πολύ ενημερωτικά links. Τώρα δεν μένει παρά να βρω το otocinclus που ζητάω!

Link to comment
Share on other sites

Εαν παρεις ΟΤΟ,παρε τουλαχιστον τεσσερεις και προσεξε πολυ την προσαρμογη τους προτου τα βαλεις

στο ενυδρειο ειναι πολυ ευαισθητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...