Jump to content

Γαρίδα Ήθελα Σαλιγκάρι Μας Βγήκε..


sCam

Recommended Posts

Είμαι κάτοχος ενυδρείου 60λτ με υπόστρωμα λευκού χαλικιού, 3 αννούβιες και 4 Υδροφίλιες σε κατάσταση στρωσίματος εδώ και μια βδομάδα με προσθήκη βακτηρίων και τροφής της Waterlife..Και εδώ και 2 μέρες έχει αρχίσει να πιάνει καφέ άλγη το τζάμι και κανα 2 πετρούλες πράσινη άλγη(τώρα αυτό είναι πρόβλημα?) Και ενώ σκεφτόμουν να αγοράσω κάποια γαρίδα και συγκεκριμένα μια Αμάνο σήμερα το απόγευμα εντόπισα ένα σαλιγκάρι στο τζάμι στο ενυδρείο απο το πουθενά.. Αυτό είναι πρόβλημα? Νομίζω το σαλιγκάρι είναι Physa .. Κάθομαι το παρατηρώ και μέσα σε μια ωρα με έχει γεμίσει τον βυθό μαύρους κόκους λογικα οι ακαθαρσίες από την άλγη.. Θέλω να ρωτήσω αν αυτό είναι πρόβλημα γενικά το σαλιγκάρι..

Link to comment
Share on other sites

Το σαλιγκαρι ειναι λαθρεπιβατης και ερχετε μαζι με τα φυτα που αγοραζουμε.Δεν ειναι κακο να τα εχεις, αλλα θελει προσοχη οταν ταιζεις τα ψαρια σου ( οταν βαλεις με το καλο) να μη σου πεφτει υπερβολικη τροφη γιατι την τρωνε τα σαλιγκαρια και συντομα θα δεις πολυ περισσοτερα. Για να βαλεις γαριδες θα πρεπει να περιμενεις τουλαχιστον 2 μηνες ωστε να εχει στρωθει ο βυθος σου αρκετα για να καταφερουν να επιζησουν.

Link to comment
Share on other sites

Άρα δεν είναι πρόβλημα?? Όσο για την πράσινη άλγη και την καφέ που έχει πιάσει το τζάμι να ανησυχώ?

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν ειναι προβλημα.Απ οτι ειπες το στρωνεις ακομα, οπωτε ειναι λογικο τωρα στην αρχη να εχεις αλγες που θα κανουν τον κυκλο τους και θα φυγουν μονες τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...