Jump to content

Αλαγη Νερου


Recommended Posts

καλησπερα εχω μα απορια στο ακινουριο ενυδρειο μου (270 λιτρα) επιδη δεν εχω καπιο δοχιο προετιμασιας νερου μοορω να ρηχνω κατευθιαν το νερο μεσα και μετα να βαζω αντιχλωριο ;;; τα βακτιριδια δεν θα εχουν προβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν θα έχουν πρόβλημα αρκεί να μην πλένεις το φίλτρο με νερό βρύσης. Πάντα με νερό ενυδρείου και μόνο όταν μπουκώνει!

Ένα 30% είναι καλά! Τη συχνότητα θα σου την δείξουν οι μετρήσεις σου, δηλαδή καθε πόσο περίπου κάνουν να ανέβουν τα νιτρικά!

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν είσαι στο στρώσιμο ή αν έχεις βάλει ψάρια και τι είναι αυτά, αλλά προτιμάμε την προετοιμασία σε βαρελάκι για να πετυχαίνουμε και όσο το δυνατόν μικρότερες αποκλίσεις θερμοκρασίας.

Σκέψου ότι στο ενυδρείο σου μπορεί να έχεις 24 ή 25 ή 26 βαθμούς και ξαφνικά πέσει μία σημαντική ποσότητα νερού που θα έχει θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη.

Αν και σε κάποια ψάρια η απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού, τους "θυμίζει" περίοδο βροχών και τους... "δίνει εντολή" ότι είναι περίοδος αναπαραγωγής....

Link to comment
Share on other sites

Το σοκ που παθαίνουν τα ψάρια από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας που εγκυμονεί αυτή η "κατευθείαν" αλλαγή νερού από τη βρύση δεν είναι καλό για τα ψαράκια. Αν μπορείς να έχεις πολύ αργή ροή νερού στο ενυδρείο ίσως να μην έχεις πρόβλημα, αλλά και πάλι τώρα το χειμώνα το νερό της βρύσης είναι αρκετά κρύο. Φυσικά παρακολουθούμε το θερμόμετρο.

Αν πάλι χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό από θερμοσίφωνα για να φέρεις το νερό της βρύσης σε επιθυμητά επίπεδα, θα πρέπει ο θερμοσίφωνας να είναι σε καλή κατάσταση και εγώ προσωπικά σε κάθε αλλαγή θα ήμουν ανήσυχος για την καταλληλότητα του νερού. Βέβαια σήμερα, πολλά σπίτια έχουν ατομικούς λέβητες φυσικού αερίου, που παρέχουν και ζεστό νερό χρήσης. Σ' αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού το νερό που παρέχουν δεν αποθηκεύεται πουθενά, αλλά δουλεύει σαν ταχυθερμοσίφωνας.

Αντιχλώριο θα έβαζα για όλα τα λίτρα του ενυδρείου και όχι μόνο για τα λίτρα της αλλαγής.

Link to comment
Share on other sites

ok αλλη μια ερωτηση πηρα το fluval 405 to oipio exei 2κουτακια με ανθρακα και τα αλλα με βιολογικο χρηαζετε να τα αντικαταστησψ με καπια αλλα αν ναι μεπια ;;;;

αν οχι δεν θα μουρουφαοι τα λιπασματα (το ενυδριο ειναι σε στρωσιμο και προκιτε να γινη φυτεμενο) :bigemo_harabe_net-66:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...