Jump to content

Μερικες Ερωτησεις Για Res


gadragon

Recommended Posts

Λοιπον, η φιλη μου εχει εδω και 6 μηνες, δυο νεροχελωνες red ear slider. Οι χελωνες ζουν σε πλαστικο δοχειο αποθηκευσης απο ΙΚΕΑ σε 10λιτρα νερο περιπου, με 2 πετρες που εξεχουν απο το νερο. Υπαρχει φιλτρο με ενεργο ανθρακα, λαμπα πυρακτωσεως για θερμανση και λαμπα uva-uvb. Γινονται αλλαγες νερου καθε 5-7 μερες 100%, οποτε προστιθενται αντιχλωριο, βιταμινες, και ασβεστιο. Τροφη κυριως αποξηραμενες γαριδες.

Οι ερωτησεις:

1)η μια χελωνα εχει πολυ μεγαλυτερη αναπτυξη και ειναι πολυ πιο δραστηρια γενικως. Που μπορει να οφειλεται?

2)και σημαντικοτερο, πριν 2 εβδομαδες παρατηρησαμε πως η πιο μικρη ειχε πολυ ωρα τα ματια κλειστα και υποψια "τσιμπλας" στα ματια. Ο γιατρος εδωσε καποιες σταγονες για τα ματια και βαζουμε για 1,5 βδομαδα. Η χελωνα συνεχιζει να εχει καποιες φορες για αρκετες ωρες τα ματια κλειστα και δεν ειναι ιδιαιτερα δραστηρια..

Τι μπορει να συμβαινει? Συμβουλες?

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

εστω και καθυστεριμενα,θα πρεπει να ειστε πολυ προσεκτικοι με την καθαριοτητα του νερου,για να μην υπαρξει μετεπειτα προβλημα με τα ματακια τους....στο εμποριο κυκλοφορουν καποιες σταγονες που μπορουμε να τις χρησιμοποιουμε προλιπτηκα στο νερο τους...Και για να λες οτι η μικρη έχει καποιες "τσιμπλες" καλο θα ηταν να τις προμηθευτεις....Επισης το θεμα γρηγοροτερης αναπτυξης,ειναι συνηθες και αφορα την καλλητερη εκμεταλλευση τροφης,που διαφερει απο ζωο σε ζωο,ακομα και σε ζωα του ιδιου ειδους....και εννοειτε πως αν η μικροτερη εχει καποιο προβλημα τελικα με τα ματακια της (μια φωτο θα βοηθουσε πολυ) φυσικο ειναι να υποσυτηζεται και να εχει μικροτερη αναπτηξη....Οτι και να ειναι μην αγχωνεσαι παντως,το φορουμ και τα παιδια που το απαρτηζουν εχουν τα καταλληλα αρθρα και την ορεξη να βοηθησουν με σωστες συμβουλες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...